گذر عشایر سمنان از طولانی ترین مسیر کوچ جهان+گزارش
عشایر استان سمنان از طولانی ترین مسیر کوچ جهان خود را از مناطق قشلاقی به ییلاقی می رسانند .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، این مسیر کوچ بیش از یک هزار و 300 کیلومتر طول دارد و از مناطق عشایری استان سمنان، آغاز و تا شهرستان طالقان ادامه دارد.
عشایر استانهای سمنان، تهران و خراسان شمالی از این مسیر کوچ استفاده میکنند.
این مسیر کوچ به نام ایل سنگسر استان سمنان ثبت شده است.
به گفته مدیرکل عشایری استان سمنان ، کوچ بهاره عشایر استان سمنان از فروردین ماه شروع شده و خرداد ماه عشایر به ییلاق می رسند .
حشمت الله جدیدی با بیان اینکه عشایر استان حدود یک میلیون و 200 هزار راس دام سبک و سنگین دارند، افزود: بیش از 980 هزار راس از این دامها، سبک هستند .
وی افزود : سالانه 300 هزار راس دام تولیدی عشایر استان سمنان وارد بازار گوشت کشور میشود و نیاز استان های سمنان ،گلستان، تهران، خراسان و مازندران را تامین می کند .
جدیدی از ترمیم سالانه 44 هزار کیلومتر راه ایل رو عشایر در استان خبر داد و افزود: این استان دارای 22 هزار مسیر ایل رو است که سالانه دو بار و در 2 فصل کوچ، ترمیم، موج برداری و تسطیح میشوند.
مدیر کل امور عشایر استان سمنان افزود: لایروبی قناتها و قرار دادن تانکرهای آب 12 هزار لیتری در مسیر کوچ ییلاق از دیگر خدماتی است که در فصل کوچ به عشایر استان ارایه میشود.
جمعیت عشایر استان سمنان 14 هزار نفر است و عشایر ایل سنگسر شهرستان مهدیشهر با جمعیت بالغ بر پنج هزار نفر ، بیشترین جمعیت جامعه عشایری استان را داراست .
عشایر استان سمنان سالانه بالغ بر 16 هزار تن محصولات لبنی و حدود شش هزارو 500 تن محصولات و فرآوردههای گوشتی قرمز تولید میکنند .