وزیر ارتباطات
شبکه ملی اطلاعات در خدمت پدافند غیرعامل
وزیر ارتباطات: شبکه ملی اطلاعات گامی برای خدمت به پدافند غیرعامل است و سیاست ما، بهره گیری بیشتر از تجهیزات بومی است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، محمود واعظی در همایش نکوداشت هفته پدافند غیرعامل با تاکید بر پدافند غیرعامل برای مصون سازی زیرساخت های اساسی کشور تصریح کرد: باید برای همه فرهنگ سازی شود چرا که مساله پدافند مهم است و در همه کشورهای دنیا مساله پدافند در ساخت و بهره برداری از تجهیزات از اولویت بالایی برخوردار است.
وی افزود: وزارت ارتباطات و شرکتهای خصوصی همکار آن به موضوع پدافند غیرعامل به عنوان موضوعی اساسی و کلیدی توجه دارند.
واعظی با تاکید بر اینکه باید بر روی تجهیزات مورد استفاده در کشور تسلط فنی داشت، گفت: در بخش ICT و ماهواره که جزء لبههای تکنولوژی روز دنیا به شمار میروند و در عین حال به سرعت در حال تغییر و تحول است، باید با سرمایهگذاری و استفاده از نیروهای داخلی بومیسازی شود تا بر تکنولوژی مورد استفاده تسلط و اشراف داشت.
وزیر ارتباطات نقش پژوهشگاه ارتباطات و فضایی را در این خصوص مهم ارزیابی کرد و از دانشگاه ها و پژوهشگاه ها خواست که این موضوع مهم را که مورد تاکید مقام معظم رهبری هم واقع شده است دنبال کنند تا در زمینه تولید تجهیزات خودکفا شوند و وابستگی ها کاهش یابد.
وی افزود: در این راستا وزارت ارتباطات شبکه توانا را به منظور ایجاد شبکه ای با استفاده از محصولات کاملا بومی در دستور کار قرار داد.
وزیر ارتباطات ادامه داد: محصولات داخلی نیازمند حمایت است و از این رو هر محصولی که در داخل تولید شود ضمن حمایت فنی و مالی هرگونه حمایتی لازم را پیگیری می کنیم.
واعظی خاطر نشان کرد: در دنیای امروز با توجه به تغییر و تحول زیرساخت های ارتباطات و فناوری اطلاعات و اهمیت بالای شبکههای ارتباطی همچون گذشته می طلبد جهت جلوگیری از هرگونه رخداد در این شبکه که دیگر بخشها را تحت تاثیر خود قرار میدهد، اقدام کرد.
وی با اشاره به اینکه در دنیا به شبکههای ارتباطی، زیرساخت زیرساختها اطلاق میشود، ادامه داد: در آینده که همه شبکههای حیاتی کشور از جمله شبکه برق، آب، گاز و غیره بر بستر این شبکه ارائه میشود هرگونه اشکال در این بخش موجب تاثیر بر روی دیگر بخشها خواهد شد.
واعظی با اشاره به وجود هکرها و جاسوسهای اطلاعاتی، بر لزوم مصون سازی تجهیزات تاکید کرد و گفت: از سالهای گذشته در خصوص سیستمهای مصون سازی تجهیزات شبکه توجه ویژهای معطوف شده است.
وی راه اندازی مرکز SOC در شبکه و تولید محصول بومی پادویش را از جمله اقدامات در زمینه امنیت شبکه برشمرد و افزود: باید تلاش کرد نیازهای مردم را در داخل رفع کنیم. از این رو، در سه سال گذشته با همکاری بخش خصوصی و دولتی توانستیم، شبکه ملی اطلاعات را پس از 14 سال با سرمایهگذاری راهاندازی کنیم و به این ترتیب به یکی از مطالبات مقام معظم رهبری در هفته دولت با راهاندازی فاز نخست شبکه ملی اطلاعات لبیک گفته شد.
واعظی شبکه ملی اطلاعات را گامی در جهت خدمت به پدافند غیرعامل برشمرد و گفت: به این ترتیب مدیریت نیازهای داخلی مردم به راحتی و با حفظ امنیت صورت میپذیرد.
وی خاطرنشان کرد: همزمان با استفاده از شبکه ملی اطلاعات، مردم میتوانند از محتوای داخلی فاخر با کیفیت و سرعت زیاد و قیمت کم بهره مند شوند اما هیچ گونه محدودیتی در زمینه ارتباط مردم بنگاه های اقتصادی و دستگاه ها در خصوص اینترنت دنیا نداریم.
واعظی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر راهاندازی شبکه علمی کشور افزود: دولت به جد در پی راهاندازی دولت همراه و دولت الکترونیک به عنوان زیرمجموعه شبکه ملی اطلاعات است.
سرشماری اینترنتی مهرماه موضوع دیگری بود که وزیر ارتباطات با ابراز خرسندی از انجام این سرشماری بر بستر شبکه ملی اطلاعات با سرعت و کیفیت و بویژه امنیت کامل اظهار داشت: تجربه خوبی از این اتفاق حاصل شد.