بررسی چالشهای مدیریت منابع آب در کُردستان
سومین نشست کمیته تخصصی آب و خاک امروز با هدف هم اندیشی و ارائه مناسبترین راهکارها در خصوص چالشهای مدیریتی منابع آبی استان کُردستان امروز در سنندج تشکیل شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، رئیس مجمع نمایندگان استان کُردستان در مجلس شورای اسلامی در این نشست با اشاره به وجود مشکلات فراوان در تخصیص منابع آب به استان، گفت: این مشکلات در حوزه تأمین آب شرب و مصارف صنعتی تاحدودی قابل حل و در حال پیگیری است.

سیّدمهدی فرشادان افزود: میزان تخصیص آب حوزه کشاورزی استان کُردستان، ۱۱ درصد است که پایینتر از میانگین کشوری است.
وی، بهره وری زمینهای کشاورزی استان را بالاتر از متوسط کشوری اعلام کرد و اظهار داشت: تخصیص آب در این حوزه، بر اساس سند کشوری که فروردین امسال تدوین شد، افزایش خواهد یافت.
نماینده مردم شهرهای سنندج، دیواندره و کامیاران، افزود: این مهم باعث تولید ثروت و اشتغال بیشتر در استان کُردستان میشود.
رئیس اتاق بازرگانی سنندج هم با اشاره به کمبود ۸۴ درصدی تخصیص منابع آبی به کُردستان گفت: در حال حاضر تنها ۱۳۵ میلیون متر مکعب آب یعنی معادل ۱۶ درصد آب به حوزه کشاورزی استان اختصاص داده شده است.
سیّدکمال حسینی افزود: از ۱ میلیون و ۲۰۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کُردستان تنها ۱۲۹ هزار هکتار آبی و مابقی دیم است.
وی گفت: با وجود سدهای زیاد در استان، تاکنون تنها ۸۲۳ میلیون متر مکعب آب به این استان اختصاص داده شده که بسیار کم و ناچیز است.