معاملات روز شنبه در بازار آتی سکه طلا در بورس کالای ایران از مرز 11 هزار قرارداد گذشت
به گزارش پایگاه خبری بورس کالای ایران معاملات بازار آتی سکه طلا در حالی چند روزی است با رونق بیشتری همراه شده که در معاملات اولین روز از هفته جاری سرمایه گذاران شاهد افزایش محسوس حجم و ارزش معاملات در مقایسه با روزهای پیش از آن بودند.
روز گذشته 11 هزار و 60 قرارداد به ارزشی بیش از یک هزار و 523 میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت و بیشترین حجم معاملات مربوط به قرارداد آتی سکه طلا برای تحویل در اردیبهشت ماه 1397 بود.
از مجموع 11 هزار و 60 قرارداد معامله شده در این بازار تعداد 8365 قرارداد با قیمت متوسط هر قرارداد 13میلیون و 920هزار ریال و با ارزشی بیش از 1163 میلیارد ریال، مربوط به دورترین سررسید یعنی قرارداد آتی سکه طلا تحویل اردیبهشت ماه 97 بود که در مقایسه با آخرین روز معاملاتی هفته گذشته با 31 درصد افزایش قیمت همراه شد.
در قرارداد آتی سکه سررسید شهریور ماه 96 نیز تعداد351 قرارداد به قیمت 12میلیون و 477هزار ریال و ارزشی بیش از 31 میلیارد ریال معامله شد و افزایش 25 درصدی قیمت نسبت به روز معاملاتی پیش از آن را رقم زد.
در سررسید آبان ماه نیز 181 قرارداد به قیمت 12 میلیون و 828 هزار ریال و ارزشی حدود 23 میلیارد ریال داد و ستد شد و رشد 0.27 درصدی قیمت ها نسبت به روز معاملاتی قبلی را تجربه کرد.
قرارداد آتی سکه تحویل دی ماه نیز با 0.27درصد رشد قیمت همراه شد و تعداد 350 قرارداد با قیمت متوسط 13 میلیون و 201 هزار ریال، در مجموع ارزشی حدود 46 میلیارد ریال را رقم زد.
هر قرار داد تحویل اسفندماه امسال نیز به قیمت 13 میلیون و 576 هزار ریال معامله شد و افزایش 41 درصدی قیمت نسبت به پنجشنبه هفته گذشته را به ثبت رساند؛ بطوریکه با دادوستد 1913قرارداد سکه در این سررسید ارزشی نزدیک به 260میلیارد ریال رقم خورد.
بدین ترتیب با اقبال سرمایه گذاران به بازار آتی سکه، در مجموع تعداد کل موقعیت های باز تا پایان معاملات دیروز به بیش از 11هزار و 770 قرارداد افزایش یافت.
روز گذشته در بازار نقدی نیز هر قطعه سکه تمام بهار آزادی با افزایش نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل به قیمت 11 میلیون و 770 هزار ریال خرید و فروش شد.
دلار نیز در مرز 38 هزار ریال ایستاد و بهای هر تن اونس طلا در بازارهای جهانی نیز به رقم 1370 دلار رسید.
روند صعودی قیمت طلا ادامه دار می شود
تازه ترین نظرسنجی و بررسی پلاتز از کارشناسان اقتصادی نشان می دهد که روند صعودی قیمت طلا طی هفته آینده نیز ادامه خواهد یافت.
به گزارش پایگاه خبری بورس کالای ایران شرکت کنندگان در نظرسنجی این هفته اس اند پی گلوبال پلاتز بر این باورند که کاهش ارزش دلار در پی انتشار آمارهای ناامید کننده رشد اقتصادی آمریکا ، موجب خواهد شد تا روند صعودی قیمت طلا در روزهای آینده نیز ادامه یابد.
تازه ترین آمارهای وزارت بازرگانی آمریکا نشان می دهد که رشد اقتصادی این کشور طی سه ماه دوم امسال به2.6 درصد رسیده است که این رقم کمتر از پیش بینی های اولیه بوده است.
کارشناسان اقتصادی پیش از این اعلام کرده بودند که رشد اقتصادی آمریکا در سه ماه دوم امسال به 2.7 درصد رسیده است. البته رشد اقتصادی این کشور طی سه ماه نخست امسال به 1.2درصد رسیده بود. رشد دستمزدها در اقتصاد آمریکا نیز در این مدت کمتر از انتظارات بوده است.
پس از انتشار این آمارها ارزش دلار در برابر یورو با افت 0.5درصدی روبرو شده است. ارزش دلار آمریکا پس از نشست اخیرفدرال رزرو آمریکا نیز تحت فشار زیادی قرار گرفته است. فدرال رزرو در پایان نشست اخیر خود تصمیم گرفت تا نرخ بهره را بدون تغییر نگه دارد و اعلام کرد که برنامه کاهش تراز مالی و اوراق قرضه را به زودی آغاز خواهد کرد.
این مساله موجب شد تا قیمت طلا در پایان مبادلات هفته گذشته به بیش از 1268 دلار برسد و در واقع با رشد 1.4 درصدی در هفته روبرو شود. قیمت طلا در دو هفته اخیر بیش از 3.75 درصد افزایش داشته است.
کارشناسان اقتصادی شرکت کننده در این نظرسنجی بر این باورند که قیمت طلا در روزهای آینده بین 1250 تا 1280 دلار در هر اونس در نوسان خواهد بود. پیش بینی می شود دلار آمریکا همچنان مهمترین عامل نوسانات قیمت جهانی طلا خواهد بود.
این در شرایطی است که موسسه جی اف ام اس اعلام کرد: تقاضای جهانی طلا در شش ماه نخست امسال به بیش از 1895 تن رسیده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل 17 درصد رشد داشته است.
این موسسه افزود: بازار جهانی طلا در این مدت با مازاد عرضه 138 تنی روبرو شده است. این در شرایطی است که تولید و عرضه جهانی طلا در شش ماه نخست امسال با 5 درصد کاهش به 2160 تن رسیده است. علت اصلی این مساله کاهش تقاضا از سوی صندوق های بزرگ سرمایه گذاری جهان است که تقاضای آنها با 145 تن کاهش به 569 تن رسیده است.
تحولات سیاسی و اقتصادی در شش ماه نخست 2017میلادی تاثیر زیادی بر کاهش تقاضای صندوق های بزرگ سرمایه گذاری جهان برای طلا داشته است.