کاراس مهاجم در آستانه کنترل؛
اصلاح چرخه زیست محیطی دریاچه نئور اردبیل
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: چرخه زیست محیطی دریاچه نئور مطابق نظرات مشاور اصلاح و اجرا می شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما اردبیل/ محمدخداپرست افزود: فعالیت ها در این زمینه موفقیت آمیز بوده و در آستانه کنترل ماهی مهاجم کاراس در نئور هستیم.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته چرخه زیست محیطی دریاچه نئور با ورود ماهی مهاجم کاراس دچار اختلال شده بود که از سال 93 مطالعه چگونگی مقابله با این اختلال به پژوهشکده آبزی آبهای داخلی ایران داده شد تا راهکارهای احیای این دریاچه بررسی شود.
وی گفت: بعد از بررسی کارشناسی و علمی این پژوهشکده 2 راهکار پیشنهاد داد که یکی حذف فیزیکی با استفاده از تور و دیگری مبارزه بیولوژیکی با گونه مهاجم بود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل افزود: از پارسال پاکسازی فیزیکی با همکاری افراد بومی و محلی و همچنین مبارزه بیولوژیکی با استفاده از اردک ماهی در برابر گونه مهاجم انجام شده تا با تغذیه از گونه مهاجم کاراس جمعیت این گونه کاهش یابد.
وی با اشاره به رصد و پایش دریاچه بعد از رهاسازی اردک ماهی افزود: این ماهی ها رشد قابل قبولی دارند و حتی از شکم آنها ماهی گونه مهاجم کاراس نیز پیدا شد.
خداپرست با اشاره به اینکه اردک ماهی ها گونه مهاجم است، گفت: اگر امسال زمستان نیز اردک ماهی ها در فصل یخبندان بتوانند دوام آورده و در دریاچه باقی مانده و تکثیر شوند می توان با قاطعیت گفت که این طرح موفق بوده است.
وی ارزش غذایی و قیمت اردک ماهی های رها سازی شده در دریاچه نئور را بیشتر از ماهی قزل آلای رنگین کمان بیان کرد و افزود: با تعادل سازی اکوسیستم طبعیت و جمعیت ماهی کاراس در دریاچه می توان در آینده حتی ماهی قزل آلای رنگین کمان که زمانی در دریاچه پرورش می یافت دوباره رها سازی کرد اما اولویت در این دریاچه پرورش اردک ماهی است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما اردبیل/ مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: با پرورش و افزایش جمعیت اردک ماهی و در آینده احتمالا قزل آلا زیرساخت های گردشگری منطقه بهبود یافته و علاقمندان به صید ماهی با قلاب می توانند به منطقه سفر کنند.
دریاچه نئور در 48 کیلومتری جنوب شرقی اردبیل به طرف خلخال و در ارتفاع 2500 متری از سطح دریا با مساحتی بالغ بر 210 هکتار است.