هشدار متختصصان تغذيه ،
انتقاد به استفاده از شکر در توليدات غذايي صنعتي
با وجود انتقاد متخصصان تغذيه علاوه بر طعم دهنده ها و رنگ هاي خوراکي ، شکر هم به يکي از ترکيبات اصلي توليد مواد غذايي در صنايع غذايي تبديل شده است.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، با وجود انتقاد متخصصان تغذیه علاوه بر طعم دهنده ها، رنگهای خوراکی و مواد نگهدارنده، شکر هم به یکی از ترکیبات اصلی تولید مواد غذایی در صنایع غذایی تبدیل شده است.
به نوشته روزنامه لوفیگارو چاپ پاریس، شکر در همه مواد خوراکی صنعتی از جمله سس گوجه فرنگی، سوپهای آماده، کنسروها و حتی ژامبون و گوشت دودی مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع شکر کارکردهای گوناگونی دارد. در وهله نخست، شکر موجب افزایش طعم و رنگ محصولات میشود و به این ترتیب در تولید محصولات گران قیمت غذایی صرفه جویی میشود. به علاوه شکر برای مقابله با اسیدی بودن برخی محصولات یا از بین بردن تلخی آنها مورد استفاده قرار میگیرد.
مایکل ماس نویسنده آمریکایی، نمک، شکر و چربی را به عنوان مواد جادویی صنعت غذایی معرفی میکند و معتقد است این مواد عامل وابستگی ما به غذاست. ماس که به دلیل تحقیقاتش در زمینه تغذیه و کشاورزی جایزه پولیتزر را دریافت کرده است میگوید از میان این سه ماده، ترک اعتیاد به شکر از همه دشوارتر است.
بدیهی است که در مواد غذایی شیرین مانند مرباها، شکلات و شیرینیها و همچنین غلات صبحانه مقادیری شکر وجود دارد ما آنچه مقامات بهداشتی را نگران کرده است وجود قندهای مخفی در ژامبون، نان، سوپ، سس و کنسروهایی است که به نظر میرسد شکر ندارند و موجب میشود با مصرف آنها ناآگاهانه قند دریافت کنیم.
تحت فشار متخصصان بهداشت و تغذیه و افکار عمومی، تحقیقاتی برای اصلاح فرآیند تولید مواد غذایی آغاز شده است. هدف این اصلاحات کاهش مصرف نمک، شکر و چربی و همزمان حفظ کیفیت و طعم سنتی و بافت مناسب تولیدات غذایی صنعتی است. به نظر میرسد این چالش با کاهش ۲۵ تا ۳۰ درصدی میزان قند، نمک و چربی برخی محصولات برطرف شود. اما مشکل اینجاست که همه تولید کنندگان این مقررات را رعایت نمیکنند. مصرف کنندگان باید برچسب روی محصولات را مطالعه کنند.