به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، عبدالرضا رحمانی فضلی در جلسه شورای اجتماعی به بررسی شهر تهران از منظر آسیبهای اجتماعی ، بافتهای فرسوده و حواشی آن اشاره کرد و افزود : یکی از مسائلی که هم اکنون با آن مواجه هستیم بافت فرسوده است ، این آسیبها موضوعات متعددی را دربر میگیرد و به نوعی حاشیهنشینی با دیگر معضلات اجتماعی در ارتباط است و همه دستگاهها باید تلاش کنند تا شرایط مناسب شود.
وی با بیان اینکه بافت فرسوده از دو جنبه کالبدی و اجتماعی قابل بررسی است ، گفت : در بخش کالبدی آن وزارت راه و شهرسازی و مسکن و همچنین شورای شهر وظایفی بر عهده دارند و دستگاه های مربوطه باید گزارش های خود را ارائه دهند که تاکنون چه میزان بافت فرسوده در کشور بازسازی شده است و در بعد اجتماعی بافت فرسوده نیز دستگاه هایی مانند وزارت بهداشت وظایفی بر عهده دارند تا درمان ، آموزش و بهداشت در آن مناطق گسترش پیدا کند.
وزیر کشور افزود : ما سه ماه دیگر باید هفتمین گزارش خود را (در بحث آسیب های اجتماعی) به مقام معظم رهبری ارائه دهیم ، توقع ایشان این است که کار به نحو احسن و فوق العاده انجام شود ، کار فوق العاده نیز این است که حداقل 70 درصد تغییر در بحث معضلات اجتماعی انجام شود.
رحمانی فضلی با بیان اینکه باید تمام تلاش خود را انجام دهیم تا با تامین زیرساختها بر آسیبها غلبه کنیم ، افزود : پیشنهاد میکنم گزارشی با آمارهای دقیق توسط سازمانهای مرتبط با آسیبهای اجتماعی تعیین شود ، تقاضاها ارائه و سپس مشکلات برطرف شود.
وی گفت : همچنین اگر هر دستگاهی به هر دلیلی پاسخگوی مسائل نباشد اعلام کنیم چون در زنجیره درمان اگر یک حلقه کار خود را به خوبی انجام ندهد، دچار مشکل می شود و کار به پایان نمی رسد.
وزیر کشور افزود : به طور مثال ؛ اگر وزارت بهداشت در بحث درمان نتواند به خوبی عمل کند ، دیگر سازمانها مانند بهزیستی نمیتوانند کارها را به درستی ادامه دهند.
وی در ادامه به درمان معتادان اشاره کرد و افزود : درخواست من از استانداری تهران این است که ظرفیت نگهداری را افزایش داده و از سه ماه به شش ماه برسانند تا بتوانیم بیشتر روی معتادان متجاهر کار کنیم و جلوی گسترش بیماری را بگیریم.
رحمانی فضلی با بیان اینکه موضوع مواد مخدر و اعتیاد در جلسات مختلف شورای اجتماعی کشور بحث شده است و همه مطالبی هم که در این جلسه مطرح شد ، به نوعی با معضل اعتیاد در ارتباط است ، گفت : مسائل و مشکلات مربوط به این نوع از آسیب های اجتماعی مشابه یکدیگر است . یکی از موارد مهم در این زمینه این است ، معتادانی که از شهرستان های مختلف در تهران ستگیر می شوند برای درمان به شهر خود بازگردانده شوند تا بار تهران سبک تر شود.
وی گفت : همچنین به قوه قضائیه ابلاغ کردیم بحث درمان معتادان را با جمعآوری آنان آغاز کند و حداقل 2 هزار نفر را در دو اردوگاه بستری کنیم .
وزیر کشور افزود : به هرحال تصمیم گیری در سیستم ما 20 درصد ، اجرا 30 درصد و پیگیری این تصمیم گیری ها 50 درصد نقش دارد.
رحمانی فضلی در ادامه به تغییر و اصلاح مراکز بهاران اشاره کرد و گفت : این مراکز از زمانی که آغاز به کار کردند کمک زیادی به معتادان متجاهر شد ، درخواست من از شهرداری و شورای شهر این است که این مراکز را تجهیز و آماده تر کنند که هم اکنون گنجایش این مراکز۸۰۰۰ نفر است ولی متاسفانه معتادان متجاهر بعد از سه ماه به چرخه اصلی بر می گردند.
رحمانی فضلی با بیان اینکه محلاتی مانند هرندی و میدان شوش تبدیل به نماد آسیبهای اجتماعی شدند ، افزود : باید با همکاری تمام دستگاه ها این نمادهای آسیب را پاک کنیم.
وی درباره گسترش کتابخانهها نیز گفت : ما با شهرداری درباره احداث کتابخانهها تعامل خواهیم داشت و اولویت احداث کتابخانه در شهرستانهای اطراف تهران نیز کمتر از شهر نیست.
وزیر کشور درباره تکدی گری افزود : تکدیگری و کودکان بیسرپرست از دیگر معضلاتی هستند که نیازمند ساماندهی هر چه سریعتر هستند.