به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، سعید جلالی مدیرکل دفتر تقسیمات کشوری در گردهمایی مدیران کل سیاسی استان های سراسر کشور که در وزارت کشور برگزار شد، گفت: در بحث تقسیمات کشور باید به صورت ریشه ای تر به مباحث توجه کرد چراکه تقسیمات کشوری بستری است که توسعه در آن جاری می شود و از این رو در بحث تقسیمات کشوری قبل از هر حرکتی باید به آمایش سرزمینی توجه کرد که آن هم در گونه های مختلف جغرافیایی مثل جلگه، دریا، کویر و کوهستان متفاوت است.
وی افزود: مسئله آب را در تقسیمات کشوری جدی بگیرید و در پیشنهادات با رویکرد حفظ منابع زیستی عمل کنید.
جلالی خاطرنشان کرد: شناسایی روستاهای جدید خطرات و فرصت هایی دارد. فرصت است زیرا نقاط جمعیتی که استحقاق دارند در قالب روستا شناسایی می شوند و به مردم برای ماندن و عدم مهاجرت امیدواری می دهند.
از سوی دیگر مخاطره آمیز است چرا که بعضا فساد آور است و موجب زمین خواری یا کوه خواری می شود یا موجب تصرف و هدر رفت منابع آبی و حیاتی می شود، که باید در این زمینه بسیار دقت کرد و در برابر این جریان ضد توسعه خاک
با استفاده از امکانات و ظرفیتهای قانونی ایستاد.
جلالی درباره مهار رقابت های منطقه ای گفت: گرچه این موضوع در اختیار مدیران ما نیست اما آنان می توانند نقش موثری در این زمینه ایفا کنند، باید به گونه ای رفتار شود که در تقسیمات کشوری حقی برای هیچ یک از طرفین ایجاد نشود. تقسیمات کشوری امری مردمی نیست اما در خدمت مردم قرار دارد.
وی افزود: در برخی از استانها جمعیت فصلی بالاست که باید شناسایی شوند و نگذاریم تاب آوری خود را از دست دهند.
وی در خصوص بحث تغییر و تدقیق در تقسیمات کشوری نیز اظهار کرد: تغییرات حدود تقسیماتی را ما نمی توانیم انجام دهیم و در دست دولت است ولی تدقیق در نتیجه توافق و قرارداد و با تدبیر انجام می شود.
جلالی در خصوص نام گذاری مناطق نیز گفت: در بحث نام گذاری ها بسیار دقت کنید. کارگروههایی تشکیل دهید و از خرد اهل دانش استفاده کنید ، اسامی بررسی شود و در مناطق چند زبانه و چند قومی از اسامی که زمینه تحقیر، اختلاف و تنش را ایجاد می کند، جلوگیری و از نام هایی استفاده کنید که آشتی و صلح در مناطق ایجاد کند و انسجام آفرین باشد.
وی افزود : بحث کدگذاری بسیار جدی است و از کارهای ملی وزارت کشور است که در نتیجه آن حدود 200 هزار مکان کدگذاری خواهد شد؛ در این موضوع امکان دارد از یک کد فسادهای کلان ایجاد شود پس باید بسیار مراقب بود و به دقت این کار را انجام داد.
مدیرکل دفتر تقسیمات کشوری در پایان خاطرنشان کرد؛ دو بخشنامه جدید از وزیر کشور داشتیم که بخشنامه جدید مناطق مرزی برای خدمت رسانی دولت به این مناطق موثر است. پیش از این دهستانها از مناطق مرزی شرقی و غربی کشور در ردیف نقاط محروم محسوب می شدند اما مراکز شهرستان ها و برخی از مراکز استان ها جز این ردیف نبودند که با این بخشنامه مراکز شهرستان ها و برخی از استان ها هم در شمار مناطق کمتر برخوردار قرار گرفتند و می توانند از مواهب آن استفاده کنند.