جانشین فرمانده ناجا مطرح کرد
برخی کولبرها اسباب دست قاچاقچیان بزرگ
باید کولبرهایی را که قانونی کار میکنند از آنانی که اسباب دست قاچاقچیان بزرگ شده اند، تفکیک کرد
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ سردار سرتیپ ایوب سلیمانی در حاشیه نشست تخصصی مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی سراسر کشور در جمع خبرنگاران افزود: به علت نبود اطلاعات در بحث کوله برها مظلوم نماییهایی میشود که باید شبهات را برطرف کرد.
وی گفت: کولبر کسی است که از مبادی رسمی در بازارچههای مرزی طرف مقابل حضور پیدا میکند و به اندازهای که میتواند حمل کند کالا میآورد و در بازارچه داخلی میفروشد، اما اینکه در آن طرف مرز کامیونهایی بایستند و کوله برها کالاهای موجود در این کامیونها را به این طرف مرز بیاورند و در داخل هم همین کالاها مجدد بار کامیون شود کار غیرقانونی است و رسماً قاچاق در مبادی غیررسمی عبور داده میشود.
سردار سلیمانی افزود: با اینگونه کولبرها برخورد میکنیم و باید کولبرهایی را که با مجوز مسئولان دولتی در مبادی رسمی فعالیت میکنند با آن کوله برها تفکیک کرد و نباید پلیس محکوم شود که چرا با افراد فقیر برخورد میکند.
وی گفت: ما با کولبرهایی که مجوز دارند هیچ کاری نداریم، اما کسانی که به عنوان قاچاق و در کنترل شبکههای قاچاق از مبادی غیررسمی قاچاق میکنند، برخورد میکنیم.
سردار سلیمانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا پلیس گمرک آغاز به کار نمیکند؟ افزود: بخش قابل توجهی از قاچاق از مبادی رسمی وار کشور میشود و این به این معنا نیست که کسانی که در مبادی هستند آلودگی دارند بلکه ضوابط و مقررات کاستیهایی دارد.
جانشین فرمانده ناجا گفت: برای مثال در بحث کالاهای ملوانی و ته لنجی دستورالعملهایی تهیه شده است که اجرا نمیشود و بخش عمدهای از کالاهای لنجی به عنوان ته لنجی محسوب میشود.
سردار سلیمانی افزود: در بحث مبارزه با قاچاق، کارمندان گمرک یا بنادر نمیتوانند شگردهای قاچاقچیان را تشخیص دهند و حضور فیزیکی پلیس در مبادی پلیس ضرورت دارد و، چون در این مبادی نیستیم مجبوریم کالاهای قاچاق را در جادهها و ایست و بازرسیها کشف کنیم.
وی گفت: کانتینرهای کامیونهای ترانزیتی نباید در بین راه فک پلمب شود و ما در ایستگاههای ایست و بازرسی نیازمند تجهیزات بیشتر هستیم و اخیرا مقرر شد در ۱۵ گلوگاه تجهیزات توسعه پیدا کند.
سردار سلیمانی افزود: ۵۰ درصد قاچاق از مبادی رسمی وارد میشود و قطعا اگر پلیس در همه گلوگاهها نیرو داشته باشد این میزان کم میشود.
وی گفت: در باب اینکه چرا پلیس گمرک راه اندازی نمیشود مطالبی مطرح است و دغدغههایی وجود دارد وبرخی سازمانها معتقدند که خودشان میتوانند کنترل کنند، اما ما آمادگی کامل را داریم و موانع اداری آن باید برطرف شود.
حداکثر قاچاق دام یک درصد نیاز جامعه هم نیست
کشف قاچاق دام زنده در ۱۰ ماهه ابتدایی امسال ۱۶ درصد افزایش داشته، اما این میزان قاچاق یک درصد نیاز جامعه هم نیست
سردار سرتیپ ایوب سلیمانی در حاشیه نشست تخصصی سالانه مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی کشور در جمع خبرنگاران افزود: قاچاق دام زنده هر ساله وجود دارد، اما امسال تحت تأثیر نوسان نرخ ارز مورد توجه قرار گرفته است.
وی گفت: در بحث دام حرفهای غیر دقیق، زیاد زده شده است و اخیراً با اعداد و ارقام تقریباً روشنی مواجه شده ایم.
جانشین فرمانده ناجا افزود: ما از تابستان امسال برنامه داشتیم که شاید قاچاق دام زنده به خارج کشور بیشتر شود و همه مناطق مرزی و ساحلی را آماده باش داده بودیم و در ۱۰ ماهه ابتدایی امسال ۱۶ درصد کشف قاچاق دام زنده افزایش داشته که ۱۱۴ هزار رأس دام بوده است.
سلیمانی گفت: ما هم اکنون ۹۰۰ هزار تن در سال مصرف گوشت داریم و یک و نیم میلیون تن تولید دام در کشور است و هیچ وقت این میزان قاچاق دام زنده به خارج کشور نمیتواند در روند کلی قیمتها تأثیری بگذارد.
وی افزود: ما کمبود گوشت نداریم و فضاسازیها موجب ایجاد التهاب در جامعه شده است که به پلیس ارتباطی ندارد.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی گفت: ما همه ایست و بازرسی هایمان را فعال کرده ایم و امروز قاچاق دام به خارج کشور کاملاً تحت کنترل است و به هیچ وجه نگران کننده نیست و در این خصوص اگر کسی گزارشی به ما ارائه کند ورود میکنیم و اجازه نخواهیم داد کسی با نیازهای اساسی مردم بازی کند.
سلیمانی درباره قاچاق سوخت هم افزود: تفاوت قیمت جذابیت زیادی برای قاچاقچیان ایجاد کرده، اما قاچاق سوخت روند کاهشی داشته و امیدواریم ادامه یابد.
وی گفت: نیروی انتظامی در مرزهای شرقی و غربی بسیار فعال است و در بحث مبارزه با قاچاق سوخت با ابلاغ ستاد کل نیروهای مسلح، ارتش و سپاه هم با ما همکاری میکنند.