تحولات داخلی و پیرامونی فلسطین در آستانه روز جهانی قدس
در آستانه روز جهاني قدس، همه گروههاي فلسطيني در باره مقابله با تهديدهاي پيش روي مسئله فلسطين از جمله معامله قرن اتفاق نظر دارند.
همه ساله وقوع برخی رخدادها به روز جهانی قدس اهمیت مضاعف می بخشد. جدا از اینکه نزدیک به دو میلیون فلسطینی ساکن در داخل اراضی اشغالی سال 1948 موسوم به اسرائیل ، حدود چهار میلیون فلسطینی ساکن کرانه باختری و یا حدود دو میلیون فلسطینی ساکن غزه هر کدام با مشکلات و چالش های خاص خود مواجه اند اما همه آن ها در برابر یک تهدید مشترک بنام طرح معامله یا توطئه مشترک قرار گرفته اند که این بار حذف و یا حداقل جابجایی فلسطین از نقشه سنتی خاورمیانه را مورد هدف قرار داده است . در این طرح نه تنها هیچ جایی برای تشکیل دولت محدود فلسطینی در کرانه باختری به پایتختی بیت المقدس و یا بازگشت بیش از 6 میلیون آواره فلسطینی دیده نشده بلکه زمینه برای آوارگی ساکنان فلسطینی بخصوص در داخل اراضی اشغالی 1948 و کرانه باختری نیز فراهم شده است.
اما درخارج از فلسطین با وجود اینکه محور مقاومت علیرغم تحمل انواع فشارها همچنان حضور و جایگاه خود را در کنار مردم فلسطین حفظ کرده است اما برخی دیگر یا گرفتار بحران های داخلی شده و ناخواسته از مسئله فلسطین و تهدیدهای وارده برآن غافل شده اند و یا اینکه برعکس در توطئه جدید علیه فلسطین همراه شده و حتی در مواردی در قربانی کردن فلسطین پیش افتاده اند.
جناح های حاکم در سه کشور عربستان ، امارات و بحرین که جناح عربی گروه " بی " را تشکیل می دهند یک چنین نقش مخرب را برعهده گرفته اند و ضمن عادی سازی روابط خود با رژیم صهیونیستی برای اجرا و تحمیل طرح موسوم به معامله قرن تلاش می کنند و در این راستا بحرین میزبانی اولین کارگاه اجرایی این طرح را در منامه برعهده گرفته وعربستان نیزبا میزبانی همزمان سه نشست در سطح شورای همکاری خلیج فارس، اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی در تلاش است با تمرکز بر آن چه که تهدید ایران می خواند توجه دولت ها و ملت های مسلمان را از خطرات توطئه جدید منحرف و بستر را برای اجرای این طرح فراهم کند .
به نظر می رسد بن سلمان طرح های بلندپروازانه خود از جمله 2030 و طرح نئوم را به نوعی به طرح معامله قرن جوش زده و فلسطین را قربانی طرح های خود کرده است. علاوه بر این عربستان و امارات وعده هایی نیز درباره مطامع ارضی بخصوص در یمن و سایر کشورهای عربی همجوار خود دریافت کرده اند. حتی شواهد موجود حاکی از این است که بخش عمده ای از تهدیدهای نظامی اخیر علیه ایران به این دلیل است که تلاش می شود توجه افکار عمومی از مخاطرات طرح موسوم به معامله قرن به سمت ایران منحرف شود تا حاشیه امن برای اجرای این طرح و پیشبرد پروژه عادی سازی روابط میان جناح عربی گروه "بی" و رژیم صهیونیستی فراهم شود .
در چنین فضایی برگزاری مراسم روز جهانی قدس چند کارکرد می تواند به همراه داشته باشد: نخست در وضعیتی که برخی از رهبران و به طور مشخص نسل جدید و تازه به دوران رسیده سعودی و اماراتی حتی برخلاف رهبران پیشین خود فلسطین را وجه المصالحه منافع نامشروع خود قرار داده اند حمایت ملت های مسلمان می تواند دل گرمی تازه ای به ملت مظلوم اما صبور فلسطینی در جهت ادامه مقاومت بدهد.
دوم با توجه به تهدیدهای مشترکی که از ناحیه گروه آشوب طلب موسوم به " بی " علیه ملت های فلسطین و ایران وارد شده، زمینه های جدیدی برای نزدیکی بیش از پیش دو طرف ایجاد شده است و روز جهانی قدس می تواند فرصتی برای بیان این اتحاد باشد بخصوص آنکه رژیم صهیونیستی نیز در مواضع اعلامی و اعمالی خود ایران را به عنوان دشمن اول تعریف کرده است و از هیچ تلاشی برای ضربه زدن به ایران دریغ نمی کند.
و در نهایت اینکه حضور گسترده در این مراسم می تواند نقشی بازدارنده در برابر تهدیدهای روزافزون گروه " بی" علیه ایران داشته باشد چراکه یکی از اهداف آن ها از این همه فشار و ارعاب ایجاد و فاصله بین نظام و مردم ایران بوده است .
----------------------------
احمد کاظم زاده