سناریوهای مختلف درباره ویدئوی ادعایی امریکا از حمله به نفتکشها
امریکا برای باور پذیری ادعای خود دال بر نقش ایران در انفجار مشکوک دو کشتی باری حامل فرآورده های سوختی در دریای عمان به یک ویدئو متوسل شده است که به اندازه خود این ادعا می تواند مشکوک باشد.
این ویدئو از دو حالت خارج نیست یا ساختگی است یا واقعی. باز اگر این ویدئو ساختگی باشد چند حالت قابل تصور است. نخست اینکه امکان دارد کل صحنه ساختگی باشد و قایق و یا سرنشینان قایقی که ادعا می شود از اعضای سپاه پاسداران ایران است غیر ایرانی باشند اما در حدی که بشود یک فیلم ویدیویی کوتاه تهیه کرد این نقش را بازی کرده باشند.
دوم اینکه اساسا صحنه مربوط به رخدادهای اخیر در روز پنج شنبه نباشد کما اینکه در گذشته نیز بارها رسانه های وابسته به گروه " بی" بارها تصاویر و فیلم های مربوط به یک رخداد را به عمد در جای دیگر پخش کرده اند.
اما اگر به فرض ویدئوی منتشر شده مربوط به رخداد اخیر در دریای عمان باشد امکان دارد به بعد از صحنه انفجار مربوط باشد و در این صورت در چارچوب عملیات امداد و نجات قرار می گیرد. هرچند امریکا سعی می کند موفقیت های موجود در عرصه عملیات امداد و نجات را بنام خود مصادره کند و از خود یک ناجی در ذهن افکار عمومی بسازد اما بر همگان روشن است که نیروی دریایی ایران در عملیات امداد و نجات در خصوص کمک رسانی به کشتی های آسیب دیده پیشتاز بود و در این راستا به اقدامات متعددی دست زد که یکی از آنها می تواند خنثی کردن مین عمل نکرده باشد.
از این دید ویدئوی منتشر شده می تواند به بعد از انفجارها مربوط باشد که در این صورت ماهیت آن کمک به امنیت دریایی و جلوگیری از وقوع یک انفجار دیگر باشد اما پنتاگون با شیطنت خواسته باشد آن را به قبل از انفجارها مربوط و به گونه ای وانمود کند که انگار انفجارها حاصل برخورد مین های متعلق به سپاه بوده است.
انتشار مطلبی در پایگاه اینترنتی نشنال پابلیک رادیو آمریکا اذعان به این واقعیت است که ویدئو مربوط به بعد از انفجارهاست. در این پایگاه آمده است:« فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام ) وابسته به پنتاگون اعلام کرد هواپیماهای آمریکایی قایق گشت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سایر کشتی های ایرانی را ”نزدیک“ نفتکش آلتیر، یکی از دو نفتکشی که روز پنجشنبه در دریای عمان هدف حمله قرار گرفتند، مشاهده کرده اند. ¬بر اساس این بیانیه، خدمه کشتی دیگر به نام کوکوکا کارجیس (Kokuka Courageous) بعد از وقوع انفجاری اولیه و کشف ”یک مین احتمالی روی بدنه کشتی خود“، این نفتکش را تخلیه کردند. بنا به اعلام سنتکام قایق گشتی ایران بعدا به این نفتکش نزدیک شد و بر اساس تصاویر ضبط شده، یک مین منفجر نشده را از روی کشتی برداشت».
همچنانکه ملاحظه می شود در این بیانیه تصریح می شود که قایق گشتی ایرانی بعد از انفجارها نزدیک شده که این می تواند بخشی از عملیات امداد و نجات باشد که نیروی دریایی ایران به کشتی های آسیب دیده انجام داده است اما پنتاگون با شیطنت ضمن اینکه بر عملیات امداد و نجات ایران سرپوش گذاشته و به ناحق آن را به نام خود مصادره کرده بلکه سعی کرده است نقش آتش بیار معرکه را در این ماجرا بازی کند .
---------------------------------
احمد کاظم زاده