پخش زنده
امروز: -
رئیس ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران گفت: به علت ماهیت اپیدمی کووید ۱۹ درخصوص ذخیره راهبردی در بیمارستانها اقدام کرده ایم و هم اکنون در مسیر تهیه اقلام حفاظتی و بهداشتی، وضع بسیار خوبی داریم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما،دکتر علیرضا زالی در حاشیه نشست هم اندیشی با برخی از خیرین فعال در عرصه کنترل کرونا در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: با برنامه ریزیهای انجام شده در زمینه اقلام حفاظت شخصی و اقلام سرمایهای اقدامات خوبی انجام شده و تلاش شبانه روزی برای رفع نیازهای بخشهای بهداشتی درمانی درحال انجام است.
وی با تشکر ویژه از مردم و خیران به منظور رفع نیازهای اقلام بهداشتی و تجهیزات درمانی بیمارستانها گفت: اگر افتخار میکنیم بیمارستانها از امکانات خوبی در این مجموعه بحرانی برخوردار شده اند بخشی از آن مربوط به تلاش مسئولان دانشگاههای علوم پزشکی و بیمارستانها بوده که با اینده نگاری و توجه عالمانه این موضوع را در برنامه خود قراردادند و به خرید و تجهیز وسایل بهداشتی و حفاظتی و تجهیز بیمارستانها اقدام کردند. وی گفت:کار بزرگ جهادی در تهران اتفاق افتاد. در برخی بیمارستانها در کمتر از ۴۸ ساعت شاهد بودیم که ناوگان تخت ویژه با تلاش همکاران در خط مقدم درمان به سرعت رو به افزایش بود و برخی بیمارستانها در کوتاهترین زمان ممکن نیازهای خود را در ابعاد تجهیزاتی تخت بیمارستانی و سایل حفاظتی به خوبی مرتفع کردند.
زالی ادامه داد:در برخی اقلام مورد نیاز، خیران در کنار ما قرار گرفتند و بسیاری از لوازمهایی که قیمتهای بالایی نیز دارند تهیه کردند، همچنین در تجهیز بخشهای آی سی یو و اقلام دارویی، خیران کمک شایانی کردند.
وی درباره تاثیر تحریمها در تهیه اقلام بهداشتی و حفاظتی در بیمارستانها افزود:در بیمارستانها و مراکز درمانی، چون قبلا با تحریمها روبرو بودند از شکلهای متفاوت و مسیرهای متناسب توانستند اقلام و تجهیزات مناسب را تهیه کنند و حتما باید بیمارستانها برای آینده در بخشهای دارویی و تجهیزاتی، توجه ویژه داشته باشند.
موسسات خیریه به سمت رفع نیاز بیمارستانها حرکت کنند
رئیس ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران گفت:کمیتهای متشکل از نمایندگان موسسات خیریه با ستاد برای تدوین نیازهای بیمارستانها و تقسیم بندی کارها به دور از همپوشانی با یکدیگر تشکیل میشود.
دکتر علیرضا زالی در پایان نشست هم اندیشی با خیرین افزود: کمیتهای برای تدوین برنامههای مشارکتی موسسات مردم نهاد با ستاد تشکیل میشود تا کارهای حمایتی براساس نیازهای بیمارستانها تقسیم بندی شود و به دور از همپوشانی در راستای نیازهای بیماران و بیمارستانها کمکهای مالی و معنوی انجام بگیرد.
دکتر زالی با بیان اینکه مرکز ثقل کووید ۱۹ در تهران است، گفت: اگر در تهران این بیماری کنترل شود دیگر شهرها هم به ثبات میرسند در غیر این صورت شکست عمومی خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه تهران تبلور شهرنشینی بی رحمانه است افزود: جنبه حمایت گرانه عمومی در تهران سایه انداخته است که باید بیشتر از گذشته کار شود. در تهران شرایطی است که همسایهها یکدیگر را نمیشناسند و چهره خشن صنعتی شهرنشینی، کار را سختتر میکند. آمار بالای سکونتهای غیر رسمی در تهران، بالاترین میزان حاشیه نشینی در تهران و بالاترین میزان اتباع بیگانه و بیشترین گروههای آسیب پذیر در تهران از مواردی است که باید به آنها توجه ویژه کرد.
دکتر زالی با اشاره به اینکه بیشترین میزان درمان نیز در تهران است، گفت: حتی برخی موارد بدحال شهرستانها نیز به سمت تهران میآیند. دوستان در برنامه ریزیهای خیریه و جمع آوری سرمایههای اجتماعی و طراحی برنامههای موسسه هایشان باید نگاهی متفاوت به تهران داشته باشند که اگر در تهران برخی از این مشکلات را حل کنیم، دستاوردی ملی است.
وی با تاکید بر اینکه باید به دوران پسا کرونا هم نیم نگاهی به آینده و شرایط آینده داشته باشیم ادامه داد: در تهران، موسسات مردم نهاد بهترین مرجع برای شناسایی گروههای اسیب پذیر هستند، زیرا آنها با نگاه کرامت وارد میشوند و بهتر میتوانند قشرهای آسیب پذیر را شناسایی کنند، چه آنهایی که قبل کرونا آسیب پذیر بودند و چه گروههایی که پس از کرونا به علت نیازهای مختلف آسیب پذیر شده اند و نیاز به حمایت دارند.
در کنترل کرونا، خیران تسهیل گران بخش کارهای حمایتی هستند
رئیس ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران گفت: نقش خیریهها و مردم در کمک به کنترل کرونا بی بدیل است و از آنان به عنوان تسهیل گران خدمات بهداشتی درمانی یاد میشود.
دکتر علیرضا زالی امروز در جلسه هم اندیشی با برخی از خیرین فعال در عرصه کنترل کرونا با تشکر از زحمات خیرین و سازمانهای مردم نهاد افزود: کووید ۱۹ بحرانی جهانی است. ما در مورد یک موجود نوپدید صحبت میکنیم که کاملا ناشناخته است و رفتار فریبنده دارد و کار را برای همه سخت و حتی کشورهایی با توان بالای اقتصادی را نیز زمین گیر کرده است.
وی با اشاره به اینکه فعلا این ویروس پیروز میدان است افزود:در سالهای گذشته در بحرانهای غیرمترقبه مثل سیل و زلزله میتوانستیم از تجربیات گذشته استفاده کنیم، اما درباره کووید ۱۹ حتی نمیتوانیم بگوئیم که این بحران چه موقع به پایان میرسد. در هیچ جای دنیا پایان دوره این ویروس مشخص نیست.
زالی گفت:حتی شاید باید به یک هم زیستی فکر کنیم، چون شرایط نشان میدهد بدون مداخلات بشر نمیتوان شاهد از بین رفتن ویروس در طبیعت باشیم از اینرو نیازمندیهای ما برای کرونا کاملا متغیر است و بیماری کووید ۱۹ پیچیده است و هر چه زمان بگذرد اثار اقتصادی اجتماعی این بیماری بدتر میشود و چهره آسیبهای اجتماعی اقتصادی و گروههای پر مخاطره اجتماعی نیز شاید در آینده تغییر کند.
رئیس ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به اینکه در کنار همه تلخیها ایجاد یک همبستگی اجتماعی بی بدیل در کشور شکل گرفته است گفت: خیریهها تسهیل گران این کار هستند و خود مردم آستین همت را بالا زده و وسط معرکه امده اند و نباید از طراوت همبستگی کم شود باید از این طراوت مراقبت و به این همبستگی جهت دهی کنیم تا ساماندهی شود.
زالی افزود:کووید ۱۹ مشکلی جهانی است و مشخص نیست که بیمارستانها تا چه زمانی باید در این وضعیت باشند، اما ماهیت بحران به صورتی است که ذخایر راهبردی به صورت اینده نگری انجام میشود چرا که ما در یک بحران جهانی هستیم.
وی درباره مشارکت موسسات مردم نهاد با بیمارستانها گفت:ما نیازهای برخی بیمارستانها را به برخی موسسات خیریه معرفی کردیم از جمله در بخش عرضه ماسک و اقلام بهداشتی و محافظتی و اقلام سرمایهای همچون تخت آی سی یو و ونتیلاتور، خیرین همکاری داشته اند و نیز دارند.
زالی گفت:در بخش لوازم حفاظتی علاوه بر تلاش خیران و مردم ما هم اکنون بعنوان ممیزی کیفیت فعالیت میکنیم که از کیفیت مطمئن برخوردار باشند.
وی با بیان اینکه شاید هتلینگ بیمارستانها که درامد اختصاصی آنها که از اعمال جراحی همچون آپاندیس و .. بوده کاهش یافته است و ان هم بعلت اینکه تمام ظرفیت انها در اختیار بیمارن کرونایی قرار گرفته است. اما با این وجود ما برای تک تک بیماران برای تغذیه آنان پروتکل ۸ صفحهای نوشتیم که برای بیماران و خانواده متوفیان که وضعیت اقتصادی اجتماعی خوبی ندارند و بیماری باعث شده کار و درآمد خود را از دست بدهند و نیاز به بسته حمایتی و معیتشی دارند، خیرین کمک کرده اند و همچنان میکنند.
زالی در ادامه به موسسات خیریه که تخصصی کار میکنند افزود: موسسات خیریهای همچون موسسات خیریه مربوط به کودکان کار و معلولان کارشان سختتر شده است چرا که علاوه بر اموزش باید عمق بیشتری به کارهای حمایتی از افراد تحت پوشش داشته باشند.