بر اثر شیوع ویروس کووید ۱۹ در جهان
حدود ۴۰۰ هزار جان باخته
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی بر اثر شیوع ویروس کووید ۱۹ در جهان ۳۹۳ هزار و ۷۲۰ نفر جان خود را از دست داده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی بر اثر شیوع ویروس کرونا در جهان تاکنون شش میلیون و هفتصد و سی و یک هزار و ششصد و پنجاه و نه نفر به این ویروس مبتلا شده اند که از این تعداد سیصد و نود و سه هزار و هفتصد و بیست نفر فوت کرده اند و سه میلیون و دویست و هفتاد و یک هزار و چهارصد و شصت و چهار نفر بهبود یافته اند.
حدود ۴۰۰ هزار جان باخته حدود ۴۰۰ هزار جان باخته حدود ۴۰۰ هزار جان باخته حدود ۴۰۰ هزار جان باخته حدود ۴۰۰ هزار جان باخته حدود ۴۰۰ هزار جان باخته حدود ۴۰۰ هزار جان باخته حدود ۴۰۰ هزار جان باخته حدود ۴۰۰ هزار جان باخته حدود ۴۰۰ هزار جان باخته حدود ۴۰۰ هزار جان باخته حدود ۴۰۰ هزار جان باخته
حمایتهای اقتصادی ترکیه از شرکتهایش در بحران کرونا نتیجه داده است
اقداماتی که ترکیه برای کاهش پیامدهای منفی ناشی از شیوع بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹ به اجرا گذاشته، نتایج خوبی به بار آورده است.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، همه گیری بیماری کشنده ویروس کرونا ظرف تنها چند ماه، اقتصاد جهان را از حرکت انداخت. در همین راستا ترکیه نیز مانند دیگر کشورهای جهان برای کاستن از پیامدهای منفی متاثر از این بیماری بر اقتصاد خود، اقدامات و تدابیر حمایتی به اجرا گذاشت که در حال بروز نتایج خوبی است.
بازگشایی مرزهای سوئیس با کشورهای اتحادیه اروپا از پانزدهم ژوئن
سوئیس از پانزدهم ژوین مرزهای خود را با همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا و اتحادیه تجارت آزاد اروپا (افتا) بازگشایی میکند.
دولت سوئیس امروز اعلام کرد: به علت گسترش شیوع کرونا مرزهای سوئیس نه فقط با سه کشور اتریش، آلمان و فرانسه باز خواهد شد بلکه از تاریخ پانزدهم ژوئن محدودیتهای مرزی با دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا و اتحادیه تجارت آزاد (افتا) هم برداشته خواهد شد.
سوئیس همچنین مرز خود را با ایتالیا همسایه جنوبی خود نیز باز میکند.
پیشتر سوئیس اعلام کرده بود که محدودیتهای مرزی تنها با کشورهای اتریش، آلمان و فرانسه برداشته میشود.
بازگشایی مساجد جاکارتا
پایتخت اندونزی روز جمعه برای نخستین بار از حدود سه ماه پیش مساجد خود را بازگشایی کرد و به این ترتیب یک دوره انتقالی برای خروج جاکارتا از قرنطینه را آغاز کرد. این در حالیست که شیوع ویروس کرونا در این کشور همچنان ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، فرماندار جاکارتا روز پنجشنبه از تسهیل تدریجی قرنطینه جزئی اعمال شده در این شهر و حومههای آن با ۳۰ میلیون جمعیت خبر داد. به این ترتیب قرار شد از روز جمعه مکانهای فرهنگی، سپس شرکتهای غیرضروری، رستورانها و مراکز تجاری در هفتههای آینده بازگشایی شوند.
مسلمانان برای برگزاری نماز جمعه سجادههای خود را به همراه آوردند و ناچار شدند فاصله گذاری اجتماعی را هم رعایت کنند. این در حالیست که مساجد اجازه دارند تنها از نیمی از ظرفیت خود استفاده کنند.
اگرچه مساجد در دیگر نقاط اندونزی که بیشترین جمعیت مسلمان جهان را در خود جای داده است باز بودند، این اولین بار طی چند ماه گذشته بود که ساکنان مرکز جاکارتا توانستند در نماز جمعه در مسجد شرکت کنند.
اندونزی به طور رسمی ۲۹ هزار مورد آلودگی به ویروس کرونا و هزار و ۷۷۰ مورد مرگ ناشی از آن را ثبت کرده است. اما اگرچه شیوع ویروس در جاکارتا کند شده است، اما به پیشروی در سایر نقاط کشور به ویژه سورابایا دومین شهر بزرگ این کشور ادامه میدهد.
گفته میشود آمار رسمی این کشور با بیش از ۲۶۰ میلیون نفر جمعیت که پایینترین تعداد آزمایشهای غربالگری در جهان را دارد بسیار پایینتر از آمار واقعی است.
اقتصاد فرانسه به شدت تحت تاثیر بحران قرار گرفته است
طبق گزارش منتشر شده رصد خانه وضعیت اقتصادی فرانسه، اقتصاد این کشور که با محدودیتهای سختگیرانه رو به رو بود به طور قطع به شدت تحت تاثیر همه گیری کووید ۱۹ خواهد بود و تفاوت این بحران با بحرانهای پیشین به تدریج مشخص میشود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، طبق این یادداشت که تاثیر کووید ۱۹ بر ماه آوریل را در شرایطی که بسیاری کشورها مردم خود را قرنطینه کرده بودند بررسی میکند اقتصاد جهانی با رکود ۱۹ درصدی همراه بود و این در حالیست که تجارت جهانی ۲۵ درصد سقوط کرد.
طبق گزارش این سازمان تحقیقاتی مستقل اسپانیا، ایتالیا و فرانسه از جمله کشورهایی هستند که با سقوط ارزش افزوده بیش از ۳۰ واحدی به شدت تحت تاثیر همه گیری قرار گرفتند.
در مقابل آمریکا با ۲۲ واحد کاهش و آلمان ۲۴ واحد کاهش عملکرد بهتری دارند. همچنین اقتصادهای نوظهور در این مرحله با ۱۵ واحد کاهش مقاومت بیشتری از خود نشان دادند.
اریک ایر مسئول دپارتمان تحلیل و پیش بینی این موسسه میگوید این رتبه بندی با توجه به ماهیت بی سابقه این بحران بسیار شکننده است.
فرانسه قربانی فعالیتهای گردشگری خود شده است. صنایع هتل و رستوران داری و تجارت در فرانسه بیش از هر جای دیگری اهمیت دارد.
یکی از ناشناختههای این بحران تاثیر آن بر اقتصاد با سه چالش عمده است. خاوییه تیمبو مدیر رصد خانه وضعیت اقتصادی فرانسه میگوید خطر ورشکستگی شرکتها، مشکلات طولانی برای برخی بخشها مانند گردشگری و پذیرایی و احیای بسیار ناچیز مصارف خانگی از جمله چالشهای مربوط به حوزه اشتغال است.
با این حال تاکنون این بحران به دلیل حمایت گسترده دولتی از بیکاران موقت به غیر از آمریکا و تاحد کمتری در آلمان که شماری از مشاغل کوچک حذف شده اند، بحران تاثیر مخرب نسبتا محدودی بر حوزه اشتغال داشت.
اریک ایر میگوید تاثیر بر تقاضای کار، فوری و بسیار گسترده است.
این به ویژه درباره کشورهایی که بازار کار منعطف تری دارند و مشاغل متزلزل در آن بسیار زیاد است مانند آمریکا و انگلیس صدق میکند.
انتقاد از دولت سوئد در مدیریت بحران کرونا
روزنامه لوموند چاپ پاریس نوشت: دولت سوئد با وجود ادعای موفقیت در مهار همه گیری با انتقادات بسیاری در مدیریت این بحران رو به روست.
نگرانی از تشدید شیوع کرونا بعلت اعتراضات ضد نژادپرستی در آمریکا
جنبش اعتراضی کنونی در آمریکا میتواند شیوع ویروس کرونا را تشدید کند، اما بسیاری آماده این خطرپذیری اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، هزاران تن از معترضان آمریکایی در صفهای به هم فشرده، مطالبات خود را فریاد میزنند و گاهی تحت تاثیر گاز اشک آور، سرفه میکنند.
از دیدگاه ابونی هیلتون، پزشک سیاه پوست مرکز بیمارستانی ویرجینیای آمریکا در حال حاضر ما با دو همه گیری عمده رو به رو هستیم؛ یکی کووید ۱۹ و دیگری خشونتهای پلیسی.
وی از نخستین تظاهرات در این کشور که فاصله اجتماعی هم در آن رعایت نمیشود و معمولا تظاهرکنندگان به خوبی نیز از ماسک استفاده نمیکنند، ابراز نگرانی کرد. به طور معمول از گاز اشک آور برای متفرق کردن معترضان استفاده میشود و به علت ایجاد اسپاسم (انقباض و گرفتگی) و سرفه، خطر را افزایش میدهد. اکثر معترضان در کشوری که تاکنون بیشترین میزان قربانی ناشی از همه گیری را ثبت کرده است از این خطر به خوبی آگاهند. اما آنها در برابر کشته شدن جورج فلوید، سیاه پوست ۴۶ سالهای که هفته گذشته در زمان دستگیری با فشار زانوی یک پلیس سفید پوست خفه شد، این مسئله را نادیده میگیرند. کیو مانینگ، یکی از ساکنان نیویورک میگوید: آنچه در حال حاضر رخ میدهد به نفع ملت است. آنچه ما دیدیم به اندازهای نگران کننده است که حالا باید حتی با وجود کووید ۱۹ و خطر آلودگی در خیابان باشیم. پشت اعتراضات به وحشیگری پلیس، نژاد پرستی و نابرابری اجتماعی که با همه گیری تشدید شده است آمار وحشتناکی وجود دارد. بررسی که سال گذشته بر اساس اطلاعات رسانهها و دادههای رسمی صورت گرفت، نشان میدهد یک فرد سیاهپوست در میان هزار نفر، امکان کشته شدن توسط پلیس را دارد و این ۲.۵ برابر بیش از شانس کشته شدن یک سفید پوست است.
با وجود آنکه روند ابتلا به کووید ۱۹ در آمریکا پس از پشت سرگذاشتن اوج خود در اواسط ماه آوریل، کند شده است، اما فعالان حوزه سلامت نگرانند با این تظاهراتها همه گیری در هفتههای آینده، بار دیگر اوج بگیرد؛ به ویژه آنکه اکثر تظاهرکنندگان، سیاه پوستان و دیگر اقلیتهایی هستند که به علت سابقه پزشکی در معرض ابتلا به کووید ۱۹ قرار دارند. براندون راون، همه گیرشناس دانشگاه کالیفرنیا میگوید: خطر آلودگی در فضای باز کمتر است، اما به صفر نمیرسد.
شمار مبتلایان به کرونا در قطر از مرز ۶۵ هزار نفر گذشت
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد؛ وزارت بهداشت قطر از ثبت ۱۷۵۴ مورد جدید ابتلا به کرونا خبر داد. بدین ترتیب شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به ۶۵ هزار ۴۹۵ نفر رسید. همچنین با جان باختن ۴ نفر دیگر شمار جان باختگان ناشی از ابتلا به کرونا در این کشور به ۴۹ نفر رسید.
برزیل سومین کشور از لحاظ آمار مرگ و میر ناشی از کرونا
برزیل در حالی به صدمین روز از آغاز همه گیری ویروس کرونا در این کشور رسید که به سومین کشور با بیشترین میزان تلفات جانی ناشی از این بیماری تبدیل شد.
به گزارش خبرگزاری اسپانیایی اِفه، برزیل روز پنج شنبه به جای ایتالیا در جایگاه سومین کشور با بیشترین میزان مورد فوت ناشی از کووید-۱۹ و نیز دومین کشور از لحاظ تعداد مبتلایان قرار گرفت.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت برزیل، در این کشور در ۲۴ ساعت اخیر رکورد جدیدی در میزان مرگ و میر ناشی از کرونا با فوت هزار و ۴۷۳ نفر به ثبت رسید و به این ترتیب، تعداد کل تلفات جانی این کشور به ۳۴ هزار و ۲۱ نفر رسید.
با پشت سر گذاشتن ۳ روز متوالی با بالاترین میزان تلفات ناشی از کووید-۱۹ که شامل هزار و ۲۶۲ مورد در روز سه شنبه، هزار و ۳۴۹ مورد در روز چهارشنبه و هزار و ۴۷۳ نفر در روز پنج شنبه میشود، تعداد قربانیان این ویروس در برزیل تنها از دو کشور آمریکا و انگلیس کمتر است. در آمریکا ۱۰۷ هزار و ۹۷۹ نفر و در انگلیس ۳۹ هزار و ۹۸۷ تلفات به ثبت رسیده است.
بر اساس دادههای دانشگاه جانز هاپکینز، جایگاه برزیل با این تعداد مورد فوتی با ایتالیا که در آن ۳۳ هزار و ۶۸۹ مرگ ناشی از ویروس کرونا رقم خورده، عوض شده است.
دادههای وزارت بهداشت برزیل حاکی از آن است که در ۲۴ ساعت گذشته، ۳۰ هزار و ۹۲۵ مورد ابتلای جدید به ثبت رسید که این عدد بسیار بیشتر از آمار روز قبل از آن (چهارشنبه) است که در آن ۲۸ هزار و ۶۳۳ مورد ابتلا به ثبت رسید. در مجموع، تعداد مبتلایان به این ویروس در برزیل به ۶۱۴ هزار و ۹۴۱ نفر رسیده است.
با بیش از ۶۰۰ هزار مورد ابتلا که از زمان ثبت شدن اولین مورد در ۲۶ فوریه رقم خورده است، برزیل بعد از آمریکا که در آن یک میلیون و ۸۶۷ هزار و ۶۲۰ مورد ابتلا به ثبت رسیده، دومین کشور جهان از لحاظ تعداد مبتلایان است و فاصله زیادی با روسیه دارد که در آن ۴۴۰ هزار و ۵۳۸ مورد به ثبت رسیده است.
از سوی دیگر، برزیل به عنوان کانون این همه گیری در آمریکای لاتین معرفی شده است.
همه گیری ویروس کرونا در ۷۲ درصد از شهرهای برزیل گسترش یافته و در ۳۰ درصد از این شهرها، تلفات جانی بر جا گذاشته است. این در حالی است که یک ماه پیش، موارد ابتلا تنها در ۴۰ درصد از شهرها به چشم میخورد و فقط در ۱۳ ممیز ۴ دهم درصد از آنها مرگ و میر ناشی از ویروس به ثبت رسیده بود.
آمار بالای موارد ابتلا و فوت ناشی از ویروس کرونا در برزیل در حالی به ثبت میرسد که چندین دولت منطقهای و محلی این کشور، برنامههای مقابله با افت اقتصادی را به صورت تدریجی به اجرا درآورده اند و دست به منعطف کردن اقدامات فاصله گذاری اجتماعی زده اند.
تظاهرات کادر بهداشت و درمان در پاریس
شبکه تصویری راپتلی تصاویری از تجمع کارکنان پزشکی و کادر بهداشت و درمان در پایتخت فرانسه در اعتراض به شرایط بد کاری شان، پخش کرد.
به گزارش شبکه تصویری راپتلی، روز گذشته (پنجشنبه) جمعی از کادر پزشکی و کارکنان بخش بهداشت و سلامت فرانسه در بیرون بیمارستان کاسانووا در منطقه سن-دنیس در حومه شهر پاریس تظاهرات کردند.
آنها برای نشان دادن این موضوع که دستمزدهایشان کفاف معیشت روزمره شان را نمیدهد، قابلمههایی را در دست گرفته بودند و روی آنها میکوبیدند و سر و صدای زیادی راه انداخته بودند.
این پزشکان و پرستاران که در خیابان تجمع کرده بودند و شعار میدادند، خواستار افزایش دستمزد، دریافت امکانات بهتر و تجهیزات پزشکی بیشتر و همچنین استخدام شمار بیشتری از متقاضیان به عنوان کادر بهداشت و سلامت در بیمارستانهای دولتی فرانسه بودند. در میان تظاهرکنندگان اعضای اتحادیه عمومی کنفدراسیون کارگران فرانسه نیز حضور داشتند.
میوریئِل، یکی از کارکنان بخش درمانی فرانسه که در این تظاهرات شرکت کرده بود، گفت: در هر شیفتِ شب در بیمارستان کاسانووا، سه پرستار و یازده کمک پرستار حضور دارند که بدین معناست که یک پرستار برای هر صد بیمار و یک کمک پرستار برای هر ۲۵ الی ۳۰ بیمارِ بستری شده در این بیمارستان، وجود دارد. این شرایطی غیرانسانی برای بیماران بستری در این بیمارستان و همچنین برای ما (کادر درمانی و پرستاران) است.
وی تأکید کرد: ما کماکان به تظاهراتِ خود و سازماندهی اعتراضاتمان با کارکنان سایر بیمارستانهای فرانسه و همچنین با تمام کسانی که خواستار برآورده شدن خواسته هایشان که مانند مطالباتِ ماست، ادامه خواهیم داد.
این شبکه تصویری در ادامه این گزارش افزود: کارکنان بیمارستان کاسانووا از ۱۹ ماه مه (۳۰ اردیبهشت) به این طرف، هر پنجشنبه، تظاهرات اعتراض آمیز به شرایط کاری خود در بیرون این بیمارستان برگزار میکنند. آنها خواستار افزایش دستمزدها و بهبود اوضاع محیط کاری خودشان در بحبوحه همه گیری بیماری کووید-۱۹ در کشور فرانسه هستند.
۲۴۴ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در فیلیپین
وزارت بهداشت فیلیپین روز جمعه از ۲۴۴ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا و سه مورد جدید مرگ بر اثر این ویروس در این کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از مانیل، وزارت بهداشت فیلیپین همچنین اعلام کرد تعداد کل موارد مرگ بر اثر ویروس کرونا در این کشور به ۹۸۷ مورد و تعداد کل موارد آلودگی به این ویروس نیز به ۲۰ هزار و ۶۲۶ مورد رسیده است. در عین حال، شمار افرادی که از بیماری کووید-۱۹ در فیلیپین بهبود یافته اند به چهار هزار و ۳۳۰ نفر رسید.