تبعات جنبش ضد نژادپرستی در آمریکا
قدرت امپریالیستی فلج شده است
در آمریکا فقط مسئله نژادپرستی مطرح نیست ورشکستگی سرمایه داری آمریکایی به وقوع خواهد پیوست.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، روزنامه جمهوریت ترکیه در مقالهای با عنوان" قدرت امپریالیستی فلج شده نمیتواند جامعه را اداره کند" به قلم اورحان بورسالی نوشت: اگر نمیتوانید در جامعه عدالت، همبستگی، احساس عدالت و مساوات، اتحاد و رفاه عمومی برقرار کنید، آن جامعه را نمیتوان به درستی اداره و مدیریت کرد. در پشت پرده بهار آمریکا همه این نواقص وجود دارد. در آمریکا تنها مسئله نژادپرستی مطرح نیست. همه این نواقص ورشکستگی سرمایه داری آمریکایی را رقم زده است.
البته فروپاشی این نوع نظامها ناگهانی نیست و مدت زیادی طول میکشد. اگر حکومت آمریکا بر حفظ نظام اجتماعی غیر قابل کنترل اصرار ورزد، در بین ایالتها مشکلات و تضادهایی به وجود خواهد آمد. نظام سرمایه داری آمریکا پوسیده است. شیوع ویروس کووید-۱۹ پوسیدگی نظام کاپیتالیستی آمریکا را آشکارتر کرد.
دکتر ریچارد وولف Richard Wolff، اقتصاد دان آمریکایی گفت: نظام بهداشتی آمریکا قبل از شیوع ویروس کووید-۱۹ متلاشی شده بود. ۵۰۰ بیمارستان در مناطق فقیر نشین تعطیل شده بود. نظام حاکم اجازه نمیدهد تعداد دانشجویان پزشکی افزایش پیدا کند. زیرا دستمزد پزشکان بسیار بالاست و نمیخواهند که حق ویزیت پزشکان کاهش پیدا کند. در آلمان برای هر هزار نفر ۴.۳ پزشک و در آمریکا برای هر هزار نفر ۲.۶ پزشک وجود دارد. نظام بهداشتی و پزشکی آمریکا کاملا بر سود و رانت متکی است. دولت آمریکا بدست پلیس این کشور هر سال حداقل هزار نفر را در کوچه و خیابان به قتل میرساند و با اعمال خشونت به اداره جامعه میپردازد. جامعه آمریکا یک جامعه خشونت پرور و خشونت محور است.
چهل میلیون آمریکایی بی خانمان هستند.
"بایرام علی اشی یوک "، نویسنده مجله علوم و تکنولوژی در مقاله خود نوشت: در آمریکا حدود ۲۷.۵ میلیون نفر، یعنی ۸.۵ درصد جمعیت دفترچه بیمه درمانی ندارند. در آمریکا در سال ۲۰۱۹ میلادی ۵۶۷ هزار و ۷۱۵ نفر بی خانمان در کنار خیابانها زندگی میکردند. چهل میلیون آمریکایی دچار فقر شدید هستند. بیش از دو میلیون آمریکایی محکوم به زندان هستند و در زندان نگه داری میشوند. آمریکا از لحاظ هزینه سرانه بهداشتی در راس همه کشورها قرار دارد. سرانه هزینه بهداشتی در آمریکا ۱۰ هزار و ۵۸۶ دلار است. اما به علت عدم مساوات اجتماعی و اقتصادی، بیش از همه کشورها در معرض ابتلا به کووید-۱۹ قرار گرفته است. سرانه هزینه بهداشتی در آمریکا نیز در قیاس با سایر کشورهای پیشرفته بسیار زیاد است. در آمریکا این رقم ۱۱۲۲ دلار، در آلمان فدرال ۷۳۸ دلار و در فرانسه ۴۶۳ دلار است. تعداد تخت بیمارستانی برای هر هزار نفر در آمریکا ۲.۸ تخت و در ژاپن و آلمان ۸ تخت است.
مولتیهای نظام پوسیده آمریکا
نظام اقتصادی آمریکا سوپر ثروتمندانی نظیر جفری پرستون بِزوس صاحب، مدیرعامل و مؤسس شرکت آمازون را با ۱۵۰ میلیارد دلار پرورش داده است. ریچارد وولف درباره این نوع افراد میگوید: جفری پرستون بِزوس صدها هزار نفر را در انبارهای شرکت آمازون ساعتی با ده دلار استخدام کرده است. چنین وضع نابرابر و ناقض مساوات و نابرابری موجود محصول نظام کاپیتالیستی بیمار و پوسیده است.
در ترکیه نیز چنین نابرابری حاکم است.
ریچارد وولف نظام کاپیتالیستی آمریکا را به شدت محکوم کرده و گفت: این ادعا که افراد ثروتمند، عاقل ترین، با استعدادترین و فعالترین انسانها هستند، ادعایی بی پایه و دروغ است. من با افرادی که در دانشگاههای خبره پرور نظیر دانشگاه هاروارد، استافورد، یاله تحصیل میکردند، همکلاس بودم. آنها نه به علت آنکه عاقل ترین، با استعدادترین و با هوشترین افراد بودند، بلکه به علت آنکه پولدار بودند، در آن دانشگاهها از حق تحصیل برخوردار هستند. حکمرانان در نظام سرمایه داری آمریکا هنگام وقوع بحران تنها کاری که انجام میدهند این است که به شرکتهای ورشکسته و یا شرکتهایی که اقتصاد کشور را به ورشکستگی کشانده اند، پول هنگفتی سرازیر میکنند. اکنون ثروت دولت آمریکا برپایه دلار قرار دارد. منظور من کشور و جامعه آمریکا نیست. حکومت آمریکا دلار چاپ و به جامعه آمریکا و جهان پمپاژ میکند.
ژاندارمی جهانی نیز هزینه سنگینی دارد.
آمریکا در صحنه بین المللی نیز با بحران روبرو است. تلاش آمریکا برای حفظ نقش ژاندارم جهانی، این بحران را عمیقتر خواهد کرد. در گیری آمریکا با چین، به معنی پایان موجودیت آمریکا خواهد بود و آثار زلزله وار آن، باعث ایجاد تفرقه و تجزیه جامعه آمریکا و آغاز شورشهای جدید در این کشور خواهد شد.