پخش زنده
امروز: -
انجام آزمایش تشخیصی تب مالت در جمعیت دامی استان مرکزی امسال ۲ و نیم برابر شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: انجام آزمایش تشخیصی تب مالت در جمعیت دامی استان با هدف تشخیص و مقابله با بیماریهای مشترک بین انسان و دام امسال ۲ و نیم برابر شد.
شانقی افزود: سه هزار و ۷۳ مورد آزمایش تشخیصی تب مالت برای مقابله با شیوع احتمالی بیماریهای مشترک بین انسان و دام امسال در استان مرکزی انجام شده در مقایسه با مدت مشابه قبل رشد چشم گیری دارد.
او گفت: ۴۵ راس دام مبتلا به بیماری تب مالت شامل ۱۱ راس دام سنگین و ۳۴ راس گوسفند و بز در این آزمایشها تشخیص و برای تبدیل به فرآوردههای صنعتی به کشتارگاه منتقل شد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی در ادامه افزود: چهار هزار و ۷۷ مورد تست سل نیز امسال در بین دامهای سنگین انجام شد که در جریان این آزمایشها ۲ مورد گاو آلوده به بیماری سل شناسایی و معدوم شد.
شانقی گفت: ۲۲۶ مورد تست مشمشه نیز برای مقابله با بیماریهای مشترک انسان و دام در بین تک سمیان استان مرکزی انجام شد در این آزمایشها مورد مثبتی از این بیماری در استان مشاهده نشد.
او افزود: همچنین ۱۳۰ هزار و ۹۷۷ رأس دام سبک و سنگین امسال علیه بیماریهای قابل انتقال از دام به انسان در این استان واکسینه شدند ایمن سازی شدند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۵۳ هزار و ۴۳ رأس دام سبک و سنگین امسال برای مقابله با بیماری مشترک تب مالت، ۲ هزار و ۴۸ قلاده سگ علیه بیماری هاری و ۷۵ هزار و ۸۸۶ رأس دام علیه بیماری شاربن ( سیاه زخم) با هدف مقابله با بیماریهای مشترک بین انسان و دام واکسینه شدند.
شانقی فعالیت پیش سرد تمامی کشتارگاههای دام استان مرکزی برای نگهداری لاشهها به مدت ۲۴ ساعت، سمپاشی و ضدعفونی ۲ هزار و ۱۱۶ راس دام سبک و سنگین و ۳۲۵ هزار متر مربع از جایگاههای دام استان برای مقابله با بیماری تب خونریزی دهنده کنگو و سایر بیماریهای دامی و مشترک را از دیگر اقدامات اداره کل دامپزشکی استان مرکزی برای مقابله با این بیماریها در سال جاری عنوان کرد.
او مقابله با بیماریهای مشترک انسان و دام را از برنامههای اولویت دار اداره کل دامپزشکی استان مرکزی عنوان کرد و افزود: افزایش واکسینه کردن دامها علیه بیماری تب مالت و انجام اقدامهای مقابلهای از جمله مهمترین عوامل کاهش بیماری در این مدت بوده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: بر اساس مطالعات انجام شده حدود ۶۰ درصد بیماریهای عفونی جامعه انسانی از طریق دام به انسان منتقل میشود.
او تب مالت، سل، هاری، شاربن، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و مشمشه را از جمله بیماریهای مشترک بین انسان و دام عنوان کرد و افزود: مقابله با برخی از این بیماریها از جمله هاری، تب مالت و شاربن با انجام واکسیناسیون دامها و حذف لاشه دام آلوده از چرخه مصرف انسانی انجام میشود.