سردرگمی ترامپ در مقابله با کرونا
ترامپ: ما در تلاش خود برای شکست ویروس کرونا متحد هستیم.
دونالد ترامپ دیروز در صفحه توئیتر خود ادعا کرد: ما در تلاش خود برای شکست ویروس کرونا متحد هستیم؛ این در حالی است که رقبای حزبی اش اعتقاد دیگری دارند.
اما نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ام اس ان بی گفت: ترامپ در مقابله با کرونا دچار سردرگمی است.
جو بایدن، معاون رئیس جمهور پیشین آمریکا، که قصد دارد در انتخابات ماه نوامبر با دونالد ترامپ، رئیس جمهور کنونی این کشور رقابت کند، هم در مصاحبه با ام اس ان بی سی از ناکارآمدی دولت ترامپ در مقابله با شیوع کرونا انتقاد کرد.
ممکن است گفته شود این انتقادات از جانب رقبای حزبی و انتخاباتی ترامپ مطرح شده و بیشتر باید آنرا از منظر تبلیغاتی انتخاباتی ارزیابی کرد ولی شواهد دیگر حاکی از این است که نه تنها در مبارزه با کرونا بلکه در همه حوزههای ترامپ دچار سر درگمی است و این میتواند نه تنها برای آمریکا بلکه برای جهان تهدید امنیتی قلمداد گردد.
شبکه سی ان ان امروز از طرح کاخ سفید برای اعزام مأموران فدرال به شیکاگو خبر داد.
این شبکه تلویزیونی اعلام کرد: دو تن از مقامات نیروهای انتظامی آمریکا به این شبکه گفته اند کاخ سفید در حال بررسی طرح اعزام مأموران فدرال به شیکاگو است. گفته میشود اعزام مأموران فدرال به مناطق مختلف آمریکا بخشی از طرح دولت ترامپ برای مقابله با خشونت ها و جنایات در کلانشهرهایی است که توسط دموکرات ها اداره می شوند.
همزمان یکی از نمایندگان جمهوری خواه کنگره آمریکا گفت: شهرداران و فرمانداران دموکرات در مناطق مختلف آمریکا اجازه می دهند اغتشاشات و غارت در شهرهای آن ها ادامه یابد و این وضع نگران کننده است.
جیم جوردن، نماینده جمهوری خواه اوهایو در مجلس نمایندگان آمریکا و عضو کمیته قضایی این مجلس در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز گفت: به کارگیری مأموران فدرال برای مقابله با اعتراض ها و اغتشاشات در برخی از شهرهای آمریکا هشداری برای دموکرات ها است.
این اظهارات بیانگر تشدید شکافهای سیاسی بین دو جریان سیاسی اصلی در آمریکا است.
به گزارش روزنامه رای الیوم براساس شکافهای عمودی و افقی در درون جامعه آمریکا قطعا نظام کنونی فرو خواهد پاشید و نظام دیگری جایگزین آن خواهد شد.
نویسنده روزنامه رای الیوم که از لندن به روز می شود در مقاله ای نوشت: در آخرین پاراگراف از کتابم با عنوان «هشدارهای جهانی شدن» (1998) آمده است «از تاریخ قدیم از روزگار رومی ها, ... و تاریخ معاصر یعنی تاریخ اتحاد جماهیر شوروی یاد گرفتیم که بسیاری از قدرتهای بزرگ در واقعیت سست تر از خانه عنکبوتند»... امپراتوری آمریکا آخرین روزهای خود را به عنوان تنها قطب هژمون (مسلط) سپری می کند و نمی تواند نظام جذاب خود را که بر اساس دزدی, حمله و دروغ شکل گرفته است, حفظ کند.
بر اساس این گزارش در تشریح شکننده بودن وضع آمریکا به عنوان مثال می توان به مقابله اقتصادی با ویروس کرونا اشاره کرد که تقریبا نیمی از فعالان در عرصه های تجاری و صنعتی در آمریکا نتوانستند اجاره بها را به مالکان مغازه ها و فروشگاهها بپردازند و این امر شرکتها, بانکها و بسیاری از بخشهای دیگر را تحت تاثیر قرار داده است. علاوه براین 42 میلیون آمریکایی به عنوان بیکار ثبت نام کرده اند. یکی از اعضای هیئت رئیسه صندوق بین المللی پول معتقد است کندی اقتصادی عمیقتر از آن است که در آوریل 2020 پیش بینی شده است و روند بهبودی کندتر از آنی است که صندوق بین المللی پول برای سال 2021 پیش بینی کرده است. نیازی نیست تاکید کنیم دولت آمریکا برای مدیریت بحران کرونا ضعیف است زیرا منافع وال استریت را بر جان فقرای کشور ترجیح داده است که این فقرا بیشترین درصد قربانیان کرونا را به خود اختصاص دادند.
پایگاه اینترنتی ووکس هم در گزارشی تحت عنوان "آمریکا به سمت فاجعه اقتصادی حرکت می کند" نوشت: زندگانی و معیشت میلیونها آمریکایی به علت آشفتگی اقتصادی طولانی مدت در معرض خطر قرار گرفته است. همه گیری کووید 19 بخش بزرگی از اقتصاد آمریکا را در اوایل سال جاری به هم ریخت. میلیون ها آمریکایی شغل خود را از دست دادند و مشاغل در سراسر کشور به علت اجرای برنامه قرنطینه تعطیل شدند. کنگره در ماه مه یک بسته محرک جنجالی 2 تریلیون دلاری را به منظور مهار پیامدهای این وضعیت تصویب کرد . هدف از این طرح این بود که دولت بتواند تا زمان کنترل ویروس و بازگشایی اقتصادی زمان بخرد. اما کارها طبق برنامه پیش نرفت و در بحبوحه بازگشایی مجدد ، موارد ابتلا به ویروس کرونا بار دیگر در سراسر کشور شدت پیدا کرد و روند بیماری در بسیاری از ایالت ها و شهرها معکوس شد. و حالا دوره زمانی بسیاری از تدابیر برای کمک به خانوارها در این ایام رو به پایان است و مشخص نیست کاخ سفید و کنگره برای مهار این وضعیت چه برنامه ای دارند.
-----------------------------------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی