آغاز جمع آوری بذر درختان حرا درهرمزگان
جمع آوری بذر گونه حرا در هرمزگان آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس، حرا از گونههای درختان دریایی شناور در سواحل خلیج فارس، زیستگاه مهمی برای آبزیان، بی مهرگان و پرندگان است و نقش مهمی در حفظ محیط دریایی دارد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری هرمزگان گفت: ساحل نشینان قشم، بندرخمیر، سیریک، جاسک، بندرلنگه و کولغان بندرعباس با مجوز این اداره کل، بذر درختان حرا را برداشت و نهال تولید میکنند.
امید ذاکری افزود: بخشی از بذر جمع آوری شده هم در نهالستانهای باغوی بندرعباس، جاسک و بندرلنگه به نهال تبدیل میشوند.
بیشتر بخوانید: هرمزگان دیدنی؛جنگل های حراوی گفت: نهالها پس از رشد تا ارتفاع بیست تا ۳۰ سانتی متری برای کاشت در سواحل، دهانه رودخانه و محل جزر و مد دریا منتقل میشود.
جمع آوری بذر حرا تا اوایل شهریور ادامه دارد و کاشت نهال از اواخر مهر آغاز میشود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری هرمزگان گفت: امسال در صد هکتار از سواحل استان درختان حرا کاشته میشود
جنگلهای حرا بر روی خاکهای لجنی ناشی از رسوب خاکهای حاصل از فرسایش سواحل رشد میکند و با جزر و مد آب در دریا شناور میشوند و این ویژگی راز شگفتی جنگلهای اسطورهای حرا است.
ذاکری افزود: حرا از تیره گیاه شاه پسند است و گسترش جنگل و حفظ تنوع زیستی، حفاظت از خاک، تقویت زیستگاه پرندگان و حشرات از اهداف تولید و کاشت نهال حرا است.
جنگلهای مانگرو دارای دو گونه چندل و حرا است که نوع حرا دارای یک جنس و یازده گونه در جهان است و گونه چندل نیز ۴ جنس و ۱۶ گونه دارد.
هرمزگان در ایجاد جنگلهای حرا و چندل در سواحل خلیج فارس رتبه نخست را در کشور دارد.
پارسال نیز برای حفاظت و مدیریت بهینه این جنگلها اداره کل منابع طبیعی استان هرمزگان سند تک برگی در سطح بیست هزار هکتار به نام جمهوری اسلامی ایران ثبت شد تا اشخاص و سایر دستگاههای اجرایی دخل و تصرفی در محدوده این اکوسیستم نداشته باشند.
جنگلهای شناور دریایی (مانگرو) هرمزگان با گونههای شاخص حرا و چندل، ۲۱ هزار هکتار وسعت دارد.
طرح تولید و کشت نهال حرا از سال ۷۰ در استان آغاز شد و تا کنون بیش از ۱۰ میلیون نهال در سواحل هرمزگان کاشته شده است.
اروپائیان این گیاه اسطورهای را که می گویند از اشک چشم آدم روئیده است به نام ابن سینا ،دانشمند بزرگ ایرانی، اوسیا مینامند.