• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۹۶۷۵۳
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۱
اجتماعی » جامعه و شهری
مراسم امضای تفاهم نامه همکاری میان سازمان ثبت اسناد و بنیاد مسکن

امکان وقف کوه‌ها و جنگل‌ها وجود ندارد

رئیس سازمان ثبت اسناد: با فاصله‌ای زیاد از کوه دماوند، قسمتی از مراتعی که روستاییان حق چرای دام داشتند، وقف و سند هم به نام اوقاف صادر شده بود و چیزی به نام وقف کوه و جنگل معنا ندارد.

لزوم اقدامی جهادی برای ساماندهی اراضی روستاییبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، ذبیح الله خداییان در حاشیه مراسم انعقاد تفاهم نامه با بنیاد مسکن انقلاب سلامی پیرامون حدنگاری اراضی روستایی، با حضور در جمع خبرنگاران در مورد ادعای وقف دماوند، اظهار کرد: وقف مقررات خاص خود را دارد که بر اساس آن قراردادی بین سازمان اوقاف و شخص بهره‌بردار منعقد و مطابق آن سند صادر می‌شود.
وی افزود: در مورد کوه‌ها و جنگل‌ها، چون قبلا مالکیت شخصی نداشتند و در تملک شخص حقیقی و حقوقی نبوده است، امکان وقف وجود ندارد.
رئیس سازمان ثبت اسناد و‌املاک کشور با تکذیب وقف یک یال از کوه دماوند، گفت: با فاصله‌ای زیاد از کوه دماوند و در منطقه ملار، قسمتی از مراتعی که روستاییان حق چرای دام داشتند وقف و سند هم به نام اوقاف صادر شده بود.
وی ادامه داد: گروهی به همراه اوقاف و سازمان ثبت اسناد و سازمان جنگل‌ها موضوع را بررسی کردند و بحمدالله در آن قسمت هم مشکلی وجود ندارد.
خداییان با اشاره به اقدامات سازمان ثبت اسناد در سنددار کردن اراضی کوه دماوند، بیان داشت: مراتع اطراف قله دماوند بسیار وسیع است و همکاران ما که برای نقشه‌برداری از این منطقه اعزام شده بودند، اعلام کردند که در آن مراتع قطعه‌بندی‌هایی صورت گرفته است و امکان تصرف این مراتع در آینده توسط افراد سودجو وجود دارد.
وی یادآور شد: از سازمان جنگل‌ها و مراتع خواستیم که کمک کنند و نقشه اراضی ملی را به ما اعلام کنند تا هرچه سریع‌تر در مورد صدور سند برای قسمت‌هایی که فاقد سند مالکیت به نام سازمان جنگل‌ها هست، اقدام شود.

خداییان، رئیس سازمان ثبت اسناد:
 لزوم اقدامی جهادی برای ساماندهی اراضی روستایی 
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک گفت: نیازمند اقدامی فوق العاده و جهادی هستیم تا در مدت مشخصی اراضی روستایی و شهر‌های زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت مستند شود.
آقای ذبیح الله خداییان در مراسم امضای تفاهم نامه مشترک میان سازمان ثبت اسناد و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی که به میزبانی سازمان ثبت اسناد برگزار شد، افزود: ما روستا‌های زیادی داریم که اراضی در اختیار آن‌ها یا فاقد سند مالکیت است و یا اسناد آن‌ها به صورت دفترچه‌ای است و حدود آن مشخص نیست که موجب بروز اختلاف و درگیری میان روستاییان می‌شود.
وی گفت: بر این اساس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به موجب قانون متولی ساماندهی اراضی روستا‌های بالای ۲۰ خانوار و شهر‌های زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت است و ما با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک این ساماندهی را انجام می‌دهیم.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به نقش مستند کردن اراضی روستاییان در رونق زندگی آن‌ها افزود: برخی روستاییان برای گرفتن وام نیاز دارند که زمینشان را در رهن بگذارند، اما چون سند مالکیت ندارند این امکان از آن‌ها سلب می‌شود.
آقای خداییان، ساماندهی اسناد مالکیت روستاییان را مهم‌ترین اقدام برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر‌ها خواند.
وی گفت: ما در اجرای سیاست‌های تسریع در اجرای طرح حدنگار ارتباط تنگاتنگی با بنیاد مسکن داریم، اما باید اقداماتی فوق العاده‌تر و جهادی‌تر صورت گیرد و ما امروز این تفاهم نامه را امضا کردیم تا همکاری بیشتری برای مستند کردن اراضی روستایی فراهم شود و بر اساس این تفاهم نامه همکاری ما با مسئولان بنیاد مسکن افزایش پیدا می‌کند و قطعا باید بنیاد مسکن اطلاعاتی که درباره املاک روستاییان دارد در اختیار ما قرار دهد تا در جا نمایی این اراضی در طرح کاداستر تسریع صورت گیرد.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ابراز امیدواری کرد؛ این تفاهم نامه موجب شود در ظرف یکی دو سال شاهد مستند کردن همه اراضی روستاییان باشیم.

تابش، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی:
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هم در مراسم امضای این تفاهم نامه گفت: همکاری میان ما و سازمان ثبت اسناد روند قضایی موجود در سند مالکیت روستاییان را به سیستمی اداری تبدیل کرده که بسیار اثر گذار است.
علیرضا تابش افزود: ما هم اکنون سه میلیون و ۳۴۰ هزار سند روستایی و ۲۴۷ هزار سند هم در شهر‌های زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت داریم که امیدواریم با امضای این تفاهم نامه کار‌ها تسریع شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیشرفت ۹۲ درصدی راه‌آهن چابهار-زاهدان با تزریق ۲۹ همت سرمایه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ۲ اسفند
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
دعای هر روز و روز سوم ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی اهواز، ۲ اسفند ۱۴۰۴
آغاز پویش مثبت ماه در زنجان
قدردانی اداره کل ارزیابی و نظارت خبر رسانه ملی از صدا و سیمای آذربایجان شرقی
اهدای ۲۱ قلم لوازم ضروری زندگی به مددجویان کمیته امداد هشترود
خبر‌هایی از برنامه ریزی برای ایجاد پایگاه نوروزی در گرمسار
بازدید معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری از طرح‌های اشتغال‌زا در رفسنجان
هنگام استفاده از اینترنت هرگز اطلاعات شخصی را به دیگران ندهید
بالگرد اورژانس هوایی برای تسریع درمان جوان ۲۱ ساله به پرواز در آمد
دزفول، قطب تولید مرکبات سالم 
دستگیری سارقان اماکن خصوصی در چاراویماق
پیشرفت گسترده در توسعه ۳۲۹ هکتاری بندر امام خمینی (ره)
بیش از یکهزار متر مربع اراضی ملی در اهواز به بیت المال بازگشت
افزایش تراز دریاچه ارومیه
پیشرفت مطلوب اجرای طرح چهارخطه شوشتر-صالح شهر-دزفول
ماندگاری هوای گرم در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
تاکایچی به چین هشدار داد
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان
توقیف ۸۵۰ کیلوگرم زغال و چوب از قاچاقچیان در کهگیلویه و بویراحمد
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق
اعلام نتایج صلاحیت داوطلبان؛ اولویت با شهرهای پرجمعیت
فشار مذاکراتی و جنگ روانی؛ دو دلیل تحرکات نظامی آمریکاست
پهلوگیری ناوشکن دنا در بندر ویشاخاپاتنام هند
پیش‌بینی بارندگی پراکنده در شمال کشور
اعلام نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان شورا‌های شهر
ثبت‌نام بیش از ۵ هزار داوطلب انتخابات شورا‌های روستا؛ تمدید مهلت ثبت‌نام تا پایان امروز
دعای هر روز و روز دوم ماه مبارک رمضان
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)