مجوزی كه گور و بهرام را با هم مي گيرد
تصرف اراضی منطقه بهرام گور غیر قانونی و دست اندازی به طبیعت است .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس با اشاره به تلاش عدهای برای تغییر کاربری منطقه بهرام گور، تصرف اراضی منطقه بهرام گور در شهرستان نی ریز را غیر قانونی و نوعی دست اندازی به طبیعت قلمداد و تاکید کرد : محیط زیست به هیچ وجه اجازه تصرف نمیدهد و تا بازگشت اراضی تصرف شده به منطقه و رفع کامل این مسئله، موضوع را پیگیری میکند.
حمید ظهرابی افزود: فردی حدود ۳۰ هکتار از این اراضی را تصرف و در این مجموعه، مستثنیات ایجاد کرده است و اخیرا نیز با تشکیل کمیسیونی قصد افزایش محدوده تصرف به ۶۸ هکتار را داشته است.
وی گفت: این کمیسیون به صورت مقدماتی بدون حضور نماینده محیط زیست تشکیل شده، اما به صورت کارشناسی تصمیم گرفته اند که سطح مستثنیات را افزایش دهند که این ماجرا با مخالفت شدید محیط زیست مواجه شده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس با تاکید بر اینکه اجازه نمیدهیم اراضی منابع ملی در منطقه بهرام گور، تغییر کاربری پیدا کند، اعلام کرد: این واگذاریها در سالهای گذشته نیز غیر قانونی بوده، این در حالیست که اراضی منابع ملی تحت حفاظت محیط زیست بر اساس قانون، غیر قابل واگذاری است.
ظهرابی گفت: اراضی واگذار شده باید به محیط زیست برگردد و افرادی که برای فعالیت های صنعتی و اقتصادی در منطقه بهرام گور مجوز داده اند نیز باید پاسخگو باشند.
وی اظهارداشت: با پیگیری محیط زیست، باغهای ساخته شده در منطقه بهرام گور تخریب و رفع تصرف شده و دستگاه صادر کننده مجوز نیز به پرداخت خسارت محکوم شده است.
منطقه حفاظت شده بهرام گور در شرق استان فارس و شمال شرقی شهرستان نی ریز قرار دارد.
وسعت این منطقه ۴۸۰ هزار هکتار و دارای آب و هوای گرم و خشک است.
این محدوده از سال ۱۳۵۱ با عنوان منطقه حفاظت شده «بهرام گور» تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست فارس قرار گرفته است.
منطقه حفاظت شده بهرام گور تنها منطقهای در کشور به شمار می رود که جمعیت قابل ملاحظه و پویایی از گورخر ایرانی را در خود جای داده است.
حضور دیگر گونههایی نظیر کاراکال، زاغ بور، هوبره، جبیر و... ارزش اکولوژیکی این زیستگاه پهناور را دو چندان میکند.