پخش زنده
امروز: -
واردات بی رویه باعث تعطیلی کارخانه اسید سیتریک جوین شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر کارخانه اسید سیتریک جوین گفت: ظرفیت اسمی این کارخانه حدود 20هزار تُن اسید سیتریک در سال است که از شکر خام و سفید و ملاس چغندرقند تهیه و حدود 75درصد آن در صنایع غذایی و 20درصد در صنایع دارویی و شیمیایی استفاده می شود.
بیسجردی با بیان اینکه اسید سیتریک تولیدی به واسطه بهره مندی از پیشرفته ترین تجهیزات روز دنیا و آزمایش های روزانه و تائیدیه های استاندارد، مجوز ورود به اتحادیه اروپا را نیز دارد افزود: محصول تولیدی دارای کمترین میزان ناخالصی و سرب بوده و این مزیتی بزرگ نسبت به نوع خارجی و وارداتی آن است.
وی افزود: ولی متاسفانه واردات بی رویه از ابتدای راه اندازی کارخانه سبب شده این واحد تنها با یک سوم ظرفیت کار کند.
بیسجردی گفت: از سال94 تا کنون حدود 25هزار تُن اسید سیتریک تولید و به فروش رسانده ایم و در مقابل طبق آمار گمرک بیش از 87 هزار تن اسید سیتریک وارد کشور شده که این حجم از واردات نگذاشته است تولید و فروش ما در داخل کشور رونق بگیرد.
مدیر کارخانه اسید سیتریک جوین با گلایه از بی توجهی وزارت صمت به مشکل واردات اسید سیتریک گفت: حدود 50روز است که کارخانه به خاطر انباشت بیش از 2هزار و 200تُن اسید سیتریک در انبار، تعطیل شده و مشخص نیست با توجه به حجم واردات، چه زمانی مجددا راه اندازی شود.
وی با بیان اینکه در این واحد بزرگ صنعتی حدود 120نفر که عمدتا از دانش آموختگان ممتاز دانشگاه ها هستند مشغول به کارند، افزود: در صورت قطع واردات، علاوه بر افزایش میزان اشتغال، از خروج میلیون ها دلار ارز از کشور جلوگیری می شود.
کارخانه اسید سیتریک جوین در سال95 و از طریق ویدئو کنفرانسی با حضور رئیس جمهور به بهره برداری رسید.