تولید ۱۷ درصد تخممرغ کشور در همدان:
طرح عرضه تخم مرغ شناسنامه دار در استان
مدیر امور طیور سازمان جهادکشاورزی همدان: تخم مرغ از اواخر آبان با بستهبندی و شناسنامهدار در این استان عرضه میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، علیرضا قراگوزلو با بیان اینکه از ۴۵ واحد تولیدکننده تخممرغ در استان همدان، ۲۳ واحد فعال است، افزود: برای هویت دار شدن تخم مرغهای عرضه شده در بازار و رعایت بهداشت و حقوق مصرف کننده، عرضه تخم مرغ در بسته بندی و شناسنامه دار آغاز میشود.
او یادآور شد: در این طرح، تخم مرغها در بسته بندی و با حک تاریخ تولید بر روی آنها عرضه میشود و مصرف کنندگان میتوانند تخم مرغهای با کیفیت و سالم را در بازار تهیه کنند.
کارشناسان تغذیه میگویند تخممرغ نقش اساسی در تأمین پروتئین مورد نیاز بدن دارد و پروتئین موجود در تخممرغ ۹۷.۳ درصد است که این میزان بیشتر از پروتئین موجود در شیر، ماهی و گوشت بوده و از این حیث در رده اول قرار دارد.
امروزه دیگر مصرف تخممرغ به عنوان عامل افزایش کلسترول خون مطرح نیست بنابراین باید در سبد خانوادهها جای گیرد. تخممرغ تمام ویتامینهای لازم به جز ویتامین C را دارد و با تامین، آهن، کلسیم، فسفر و انرژی مورد نیاز بدن برای سلامتی بسیار مفید است.
۱۷ درصد تخممرغ کشور در این استان تولید میشود. تولید ۱۸ هزار و ۵۰۰ تن تخممرغ در همدان برای امسال برنامهریزی شده است. در همدان یک میلیون و ۱۰۰ هزار مرغ تخمگذار وجود دارد. سال گذشته یک هزار و ۷۶۰ تن تخممرغ در واحدهای صنعتی استان همدان تولید شده است.
بیشترین ظرفیت واحدهای تولید تخممرغ استان همدان مربوط به شهرستان تویسرکان با ۱۵۰ هزار قطعه است. شهرستان ملایر اولین شهرستان از نظر تعداد واحدهای تخمگذار استان است بهطوریکه ۱۴ واحد با ظرفیت ۳۸۱ هزار قطعه در این شهرستان وجود دارد.