گام بلند محققان مازندران در تغذیه بیماران نارسایی معده
نخستین بار در جهان، محققان مازندران نانو غذا برای بیماران گاستروکتومی تولید کردند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران ، رساله دانشجوی دکتری صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری به تولید نانو غذا برای بیماران گاستروکتومی (نارسایی معده) برای نخستین بار در جهان منجر شد.
در این پژوهش، راضیه رضوی، رضا اسماعیل زاده کناری، جمشید فرمانی از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و دکتر محسن جهانشاهی از دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل موفق شدند با تولید نانو غذا، یکی از مهمترین مشکلات مبتلایان به سرطان معده و افرادی که بخشی یا کل معده آنها برداشته شده را برطرف کنند.
دکتر اسماعیل زاده کناری از اعضای این تیم پژوهشی گفت: در این تحقیق، نانو غذایی تولید شد ضمن تامین انرژی، دیواره آن در محیط اسیدی معده باز نمیشود و پس از عبور از معده، دیواره نانو غذا در محیط قلیایی روده باز و همه غذا هضم و جذب میشود.
او افزود: در صورت تجاری سازی این محصول، کمک بسیار زیادی به مبتلایان سرطان معده برای تغذیه و تامین انرژی و افزایش ایمنی بدن خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
اسماعیل زاده گفت: گاستروکتومی در واقع گرفتن بخشی از معده یا همه قسمتهای معده است که بیشتر در افرادی که سرطان معده دارند یا افرادی که دارای چاقی مفرط هستند اتفاق میافتد.
بیشترین آمار مبتلایان به سرطانهای دستگاه گوارش جهان به ویژه سرطان معده در آسیاست و مازندران نیز بالاترین آمار مبتلایان به بیماریهای گوارشی و چاقی ایران را به خود اختصاص داده است.