به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از
آنکارا، مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجۀ ترکیه در خصوص این تحریمها با بیان اینکه امروز بدون حضور و خلاف خواستۀ ترکیه هیچ اقدام مثبتی نه در سوریه، نه در لیبی، نه در مدیترانۀ شرقی، نه در قفقاز، نه در افغانستان و نه در عراق نمیتواند صورت گیرد گفت اینها همه نشانههای سیاستهای فعال و صحیح خارجی ما میباشد و ما نمیتوانیم برای خوشایند دیگران از سیاستهای به حق خود دست برداریم.
وزارت امور خارجه ترکیه نیز در واکنش به تحریمهای آمریکا در بیانیهای ضمن محکوم کردن این تحریم ها، اعلام کرد همه از شرایطی که آن زمان ترکیه را مجبور به خرید اس-۴۰۰ از روسیه کرد خبر دارند و از سوی دیگر آمریکا پیشنهادات ترکیه برای حل این مساله از راه گفتگو را قبول نکرد و اقدام به تحریمهای یک طرفه کرد که بی شک روابط دو کشور را تحت تاثیر منفی قرار خواهد داد.
وزرات خارجه ترکیه در ادامۀ این بیانیه با تاکید بر اینکه این کشور در راستای تامین و حفظ امنیت خود هر اقدامی که لازم باشد انجام خواهد داد، گفته است:از آمریکا انتظار میرود هرچه سریعتر در خصوص این تحریمها تجدید نظر کرده و بی درنگ از این مسیر اشتباه و وخیم بازگردد. ما به عنوان ترکیه همیشه آماده حل مشکلات از راه گفتگو و مذاکره هستیم.
ابراهیم کالین سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه نیز در پیامی توییتری در رابطه با تحریمهای آمریکا نوشت: ترکیه برای رسیدن به اهداف خود در زمینۀ صنایع دفاعی با گامهای استوار رو به جلو حرکت میکند و این حرکت همیشه ادامه خواهد داشت.
وزارت خزانه داری آمریکا شب گذشته اعلام کرد سازمان صنایع دفاعی ریاست جمهوری ترکیه و ۴ نفر از مقامات ارشد این نهاد در لیست تحریمهای این کشور قرار گرفته اند.
این سازمان و افراد در چارچوب قانون ًمبارزه با دشمنان آمریکا از راه تحریمها ً موسوم به کاتسا در لیست تحریمهای آمریکا قرار گرفته اند.
بر اساس گزارش شبکه ً سی ان ان ترک ً به نقل از یک مقام عالیرتبۀ وزارت امور خارجۀ آمریکا بر اساس این تحریمها صدور مجوز برای برخی کالاهای صنعتی آمریکا برای صادرات به ترکیه ممنوع و سازمانهای مالی بین المللی نیز نمیتوانند بیش از ۱۰ میلیون دلار با سازمان صنایع دفاعی ترکیه وام بدهند.
بر این اساس ورود چهار مقام ارشد سازمان صنایع دفاعی ترکیه از جمله اسماعیل دمیر رییس این سازمان به آمریکا ممنوع شده است.