کیمیای هنر و خاک به دست روستاییان در ورامین
با هنر اهالی یک روستا در شهرستان ورامین ،خاک به اشیاء قیمتی تبدیل می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما/ روستایی در ورامین که به واسطه شغل اهالی ،نام آن احمد آباد کوزه گران است و بیشتر مردم در آن به سفالگری مشغول هستند.
آقای محسنی یکی از اساتید این شغل در این روستاگفت: سابقه کار سفالگری در این روستا به بیش از 5هزار سال باز می گردد و کیفیت سفال های ساخته شده در استان تهران اول و در کشور یکی از چند سفال برتر است.
وی گفت : بیش از 40 سال است که حق بیمه 10درصد را پرداخت می کردیم که وضعیت ثابت و نسبتا خوبی داشتیم ولی حالا کارگر باید 30 درصد از حق بیمه را پرداخت کند که با درآمد این شغل همخوانی ندارد و ممکن است این شغل در آینده نزدیک آسیب جدی ببیند.
یکی دیگر از اساتید لعاب کاری و نقاشی که مدرک دکتری دارد نیز گفت: با استفاده از کوره چوب سوز رنگ و لعاب را به سفال ها و کتیبه ها می دهیم و گاهی رنگ هایی با طلالو طلا برای کارها به وجود می آید که هر بیننده ای با دیدن آن به وجد می آید.
دکتر سررشته افزود: احیای این هنر را چند سالی است که آغاز کردیم و امیدواریم از سوی دولت حمایت شویم تا علاقه مندان هم با انگیزه به سمت این کار بیایند.
رئیس اداره میراث فرهنگی ورامین هم در رابطه با کار سفالگری در روستای احمد آباد کوزه گران گفت:روستایی زیبا که علاقه مندان زیادی را به واسطه نام و شغل اهالی به اینجا می کشاند که نشان از علاقه مردم ایران به سنت های گذشته و سفالگری دارد.
ژیلا خدادای افزود: متاسفانه برای بیمه کارگران در بیمه تامین اجتماعی سرفصلی دیده نشده است که با نامه نگاری های فراوان با کارشناسان و شخص وزیر امیدواریم بتوانیم این مشکل را برای این عزیزان حل کنیم.