چخماقی گزارش میدهد
به برکت سادگی
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان: بعد از ۲۵ سال امسال شاهد افزایش ۵ درصدی در ازدواجهای ثبت شده در کشور هستیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ در راسته فروش ملزومات عقد و عروسی از همان اولین ساعات بازگشایی مغازهها میشود عروس و دامادهای جوان را دید. زوجهایی که طبق آمارها توانسته اند در هشت ماهه اول امسال یک رکورد بی سابقه را ثبت کنند.
محمدمهدی تندگویان معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان هم در گفت و گویی اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما با اعلام این رکورد گفت: بعد از ۲۵ سال که آمار ازدواج در کشورمان تقریبا هر ساله یک شیب نزولی داشته، امسال در پایش ۸ ماهه اول سال شاهد افزایش ۵ درصدی در ازدواجهای ثبت شده در کشور هستیم.
در سالی که به کرونا گذشت و کم شدن دورهمی ها، و در شرایطی که نه خبری از ارزانی اجناس است و نه خبری از کاهش قیمت مسکن، مطابق این آمار دختر و پسرهای بیشتری نسبت به سالهای گذشته موانع موجود بر سر راه ازدواجشان را کنار زدند. اتفاقی که از نگاه کارشناسان، ریشه در پیدا شدن سر و کله همین کرونا دارد.
به اعتقاد یک جمعیت شناس اتفاق خوبی که در دوران کرونا افتاد این بود که بعضی از موانع ازدواج به طور ناخودآگاه و مدیریت نشده برداشته شد.
صالح قاسمی توضیح میدهد: موانعی که آداب و سنن بخشی از آن است؛ و بخشی دیگر هزینههای سربار و اضافی که در پیش روی جوانها وجود دارد؛ ولی بواسطه محدودیتهای کرونایی و اینکه امکان برگزاری جشنهای بزرگ و خریدهای آنچنانی نیست، این محدودیتها به حداقل رسید، و موانعی از جلوی پای جوانها برداشته شد؛ که جوانها از این فرصت استفاده کردند.
پولهایی که برای برگزاری مراسم عروسی کنار گذاشته شده بود حالا سرنوشت دیگری پیدا کرده و کمکی شده است برای شروع بهتر زندگیهای نوپا. دختر و پسرهای جوان تشکیل زندگی میدهند سادهتر و بی سر و صداتر از قبل و در نهایت احترام به اقوام و دوستان. برخلاف اصرار بعضی خانوادهها به برگزاری یک جشن تمام وکمال برای فرزندشان، عروس و دامادهای زیادی هستند که نداشتن جشن نه حسرتی بر دلشان باقی میگذارد و نه خاطرهای از خاطرات خوبشان کم میکند.
حسرت بزرگ زمانی است که نیاز و اشتیاق جوانها به شروع زندگی مشترک را قربانی باورهای غلط و کلیشهای کنیم.
محمدمهدی تندگویان معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان میگوید: برچیده شدن بساط ریخت و پاشهای اضافه و رسم و رسوم دست و پاگیر در خراسان جنوبی رشد ۱۷ درصدی و در قم و بوشهر هم رشد ۱۶ درصدی ازدواجها را موجب شده است.
پیوندهای مشترکی که شروع خیلی هایشان هم متبرک به یک کار خیر شده است از کمک به آزادی افراد دربند تا دستگیری از محرومان.
صالح قاسمی پژوهشگر حوزه جمعیت آرزو میکند:ای کاش بعد از کرونا هم این اتفاق را استمرار بخشیم وای کاش خانوادهها و بسیاری از سیاست گذاران درک کنند که کرونا شاهدی است بر اینکه اگر موانع ازدواج برداشته شود و اگر ازدواج تسهیل شود میل جوانها به ازدواج افزایش پیدا خواهد کرد؛ امید داریم که این افزایش ازدواج در نرخ جمعیت ما تاثیر مثبتی بگذارد.
سادگی، هنوز هم جذابیتهای خاص خودش را دارد. سبکی از زندگی که هر جا پیاده شده صفا و استحکام با هم بودنها تقویت شده است.
شاید بد نباشد دست به کار شویم تا به جای کرونا خودمان گرههای خودساخته سر راه خوشبختی مان را باز کنیم.
به امید روزی که خاطره خوب مشترکمان از این روزهای سخت کرونایی سر و سامان گرفتن زندگیهایی باشد که در آنها سادگی جایگزین تشریفات و بریز و بپاشهای اضافه شده است.
زینب چخماقی
خبرنگار تحریریه اجتماعی خبرگزاری صدا و سیما