پخش زنده
امروز: -
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، تقویت رقابتپذیری و کاهش هزینههای مبادله را ضرورتی برای پشتیبانی از تولید برشمرد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما از اتاق تهران؛ آقای علیرضا کلاهی صمدی گفت: تسهیل تولید در صنایع ساختمحور منجر به افزایش تولید محصولاتی با ارزش افزوده بالا و افزایش تنوع صادرات میشود.
وی با اشاره به الزامات پشتیبانی از تولید که در نامگذاری سال به آن توجه شدهاست، افزود: خوشبختانه از حدود یک سال پیش، مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت امور اقتصادی و دارایی، امر مانع زدایی در فضای کسب و کار را با همکاری اتاق تهران در دستور کار قرار داده است. اکنون که شعار سال ۱۴۰۰ نیز «تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها» برگزیده شده، این حرکت باید با جدیت بیشتری ادامه پیدا کند و سایر نهادهای دولتی نیز باید همکاری بیشتری در این زمینه داشته باشند.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر عمده تمرکز دولت و بخش خصوصی به بهبود شاخص سهولت کسبوکار معطوف بودهاست، گفت: به رغم توجهاتی که در داخل کشور در زمینه شاخص سهولت کسبوکار صورت گرفته، شاخص رقابتپذیری از اهمیت بیشتری برخوردار است. درجه اهمیت این دو شاخص را میخواهم با ذکر یک مثال بیان کنم؛ شاخص سهولت کسبوکار به شما میگوید که برای مثال در این خاک چند درخت قابل کاشت است، اما شاخص رقابت پذیری به این مساله توجه دارد که خاک این محیط برای کاشت درخت باید دارای چه ویژگیهایی باشد؛ بنابراین شاخص رقابتپذیری مسایل بنیادیتری را تبیین میکند.
کلاهی صمدی در ادامه «ضعف رقابت پذیری» و «بالا بودن هزینههای مبادله» را از جمله مشکلات ساختاری اقتصاد ایران عنوان کرد و افزود: عمده رشد صادراتی کشور به حوزه مواد خام اعم از فلزات اساسی و محصولات پتروشیمی محدود شده و صنایع ساخت محور ایران نیز به دلیل وجود مشکلات ساختاری چون، ضعف رقابتپذیری و بالا بودن هزینه مبادله جریمه میشوند.
این عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران گفت: البته این نگرانی وجود دارد که دستگاههای اجرایی در مسیر اجرایی کردن شعار امسال به سیاق گذشته، صنایع بالادستی را در کانون توجه قرار دهند؛ چرا که این کوتاهترین و هموارترین مسیر برای پشتیبانی از تولید خواهد بود. به عبارت دیگر، احتمالا بسترسازی و مانع زدایی از تولید ۳۰ شرکت بزرگ در چند رشته فعالیت صنعتی، سادهتر از تسهیل امور چندین هزار شرکتکوچک و متوسط است که در سطوح مختلف فعالیت میکنند؛ بنابراین بیم آن میرود که بار دیگر صنایع ساخت محور که تولیدات آنها از ارزش افزوده بالاتری برخوردار است، قربانی منافع کوتاه مدت و زودبازده شوند.