مصادیق خودمان توانستیم:
دستاورد چشمگیر ایران در تولید واکسن کوو ایران برکت
هم اکنون ۱۲ پروژه تولید واکسن کرونای ایرانی در کشور توسط محققان در حال پیشرفت است که ۸ پروژه آن فعالتر و در مرحله مطالعات بالینی قرار دارد.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: ویروس کرونا از پاییز سال ۹۸ در چین آغاز شد و با سرعت بی سابقهای در جهان، کشورها را با بحرانی جدی روبرو کرد. با گذشت بیش از یک سال از تلاشهای وسیع کشورها برای مهار و مقابله با کرونا، جهشهای تازه ویروس در انگلیس، برزیل و آفریقای جنوبی مشکلات مضاعفی را برای مهار این ویروس سرکش پدید آورد.
در این میان محققان در بسیاری از نقاط دنیا برای یافتن راه درمان یا واکسن این بیماری تلاشهای خود را آغاز کردند و پس از ماهها تلاش موفقیتهایی به دست آوردند. با این حال روند توزیع واکسن امیدبخش نبوده و تا ایمن سازی جهانی راه طولانی درپیش است.
ساخت واکسن کرونا در ایران همگام با کشورهای پیشرفته جهان با استفاده از همه توان و ظرفیت خود در هر سه نسل در جریان است. براساس اعلام مسئولان وزارت بهداشت، ۱۲تیم روی تولید واکسن کرونا کار میکنند. ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) و مؤسسه برکت، انستیتو پاستور ایران، مؤسسه واکسن و سرم سازی رازی، تعدادی دانشگاه علوم پزشکی، وزارت دفاع، شرکتها و مؤسسات دانش بنیان برخی از مجریان این پروژه در کشور ما هستند.
اما در حال حاضر ۸ پروژه به صورت فعالتر و پیشروتر کار میکنند. کوو ایران برکت، نخستین واکسن ایرانی نسل اول کرونا است که کارآزمایی بالینی آن از ۹ دی ماه ۹۹، آغاز شد.
ستاد اجرایی فرمان امام در راستای تامین نیاز کشور به واکسن کرونا با بهره گیری از توان و اندوختههای علمی محققان ایرانی اقدام به ایجاد بسترهای لازم برای تولید این محصول فناورانه کرد و دانشگاه علوم پزشکی تهران هم موظف به انجام کارآزمایی بالینی این واکسن ایرانی شد.
*واکسن کُوو ایران برکت
نخستین واکسن ایرانی کرونا که وارد فاز تست انسانی شد، واکسن "کوو ایران برکت" بود که در پلت فرم ویروس غیرفعال (نسل اول واکسن) ساخته شده، فاز اول تست انسانی خود را با موفقیت پشت سر گذاشته و وارد فازهای بعدی مطالعه بالینی شده است. فاز دوم و سوم تست انسانی نخستین واکسن ایرانی کرونا با مجوز و موافقت وزارت بهداشت، بهطور همزمان در روز ۲۵ اسفند آغاز شد و تا نیمه تیرماه ۱۴۰۰ تولید انبوه آن به سرانجام خواهد رسید.