به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل آیتالله سید حسن عاملی به صورت مجازی در جمع مردم روزهدار اردبیل اظهار داشت:
انتخابات در صورت پرداخت مناسبت و نگاهی منصفانه به آن یک
رویداد سرنوشتساز با آیین پاک است که عدهای بر سر منافع شخصی و طمع این آیین را قربانی اغراض شخصی یا حزبی کرده و بر سر منافع کلی و منافع شخصی معامله میکنند.
وی با اشاره به اینکه عدهای سودجو در هنگامه انتخابات مدام در پی ضایع کردن حق دیگران و آبروریزی هستند، افزود: افرادی با اخذ پولهای کلان از کاندیداها کارشان فقط تخریب یا تعریف بوده و با راهاندازی کاسبی و بازارگرمی در واقع به آیین پاک انتخاب در کشور لطمه وارد میکنند.
نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل بر
ضرورت مشارکت حداکثری در انتخابات تاکید و تصریح کرد:
شرکت در انتخابات برای تعیین سرنوشت کشور حق هر یک از افراد این جامعه بوده و نباید این حقوق جمعی قربانی سوداگریهای عدهای خاص شود.
عاملی با اشاره به انتخاب آزادانه و مناسب برای مدیریت امور کشور گفت: تبلیغات کذب و غیراصولی باید به گونهای باشد که هیچ دخل و تصرف یا تحمیلی در انتخاب آزادانه مردم کشور نداشته باشد و ضرورت تحقق این موضوع بصیرت و آگاهی سیاسی مردم است.
وی بر اهمیت رهبری صالح و امامت در دین و مذهب شیعه تاکید و اضافه کرد: از ابتدای بشریت بیشتر خونریزیها بر سر امامت و رهبری صالح بوده و اهمیت این موضوع به خوبی برای همگان نمایان است.
بدترین عقوبت الهی گمراهی انسان استنماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل تصریح کرد: وقتی غضب خدا شامل حال بنده او شود حال او به سمت زوال دگرگون شده و در نهایت دچار انحطاط میشود که خداوند بارها این مسئله را به وضوح در آیات خود تبیین کرده است.
عاملی بر ضرورت وحشت انسان از غضب خدا تاکید و خاطرنشان کرد:
بدترین عقوبت الهی همان گمراهی بشر بوده به گونهای که وقتی انسان با بصیرت کامل به سمت محسنات قدم بردارد خداوند هدایتگر او خواهد بود همانگونه که وقتی انسان در فساد و بد ذاتی مستغرق شود خداوند نیز او را بیشتر به این سمت سوق میدهد.
وی در ادامه اظهار کرد: نقش هدایتگری خداوند در مسیر درست و اشتباه به این دلیل است که خداوند آیات خود را به انسان ابلاغ و از او انتظار انجام تکلیف دارد، و وقتی بشر با چشم بسته به سمت گناه و بدی قدم برمیدارد عقوبت الهی شامل او شده و با گمراهی هر چه تمامتر حال او مدام به سمت تباهی دگرگون میشود.
نماینده مردم اردبیل در مجلس خبرگان رهبری رحمت خداوند را جلوتر از غضب او دانست و گفت: خداوند بعد از فرستادن انسان روی زمین خدمات زیادی را برای او ارزانی داشته است، اما وقتی بشر آیات او را کتمان کرده و منکر شود خداوند نیز او را به عذاب عظیم دچار میکند.
عاملی
خدمت خداوند به بشر را منتهیناپذیر دانست و بیان کرد: تنوعی که در متن طبیعت و در جامعیت آن بوده برای بالندگی بشر تا ابدیت کافی است و کاش انسان به درجهای عقول باشد که بتواند نشانههای خدا در طبیعت را به خوبی ببیند و به آن واقف باشد و در مسیر رستگاری از آنها بهرهمند شود.
مقام روزه دار در برابر خدا توصیفی نداردامام جمعه اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود به
اهمیت روزهداری انسان اشاره و اظهار کرد: خداوند در قبال تمام خدماتی که به خلقت داشته از او پایبندی به قانون طبیعت را خواسته به طوری که اطاعت از فرمان الهی سرلوحه تمامی افعال او قرار گیرد.
عاملی گفت: شاید این سوال بارها برای همه بندگان پیش آمده که، وقتی خداوند خود غنی به ذات بوده چطور ممکن است از بنده خود چشمداشتی داشته باشد، در واقع خداوند بشر را مقید به فرمان الهی میخواهد در صورتی که تمامی اسباب و ابزار رفاه او را فراهم آورده است و از همه مهمتر پروردگار از ذات لایتنهی برخوردار بوده و با عطوفت و رحمت با بشر رفتار میکند.
وی ادامه داد: خداوند نه در زمین و نه در آسمانها جا میگیرد و تنها مکانی که میتواند به اندازه عظمت پروردگار بزرگ شود، قلب مومن است و این جز با بندگی بشر حاصل نمیشود.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان بر
قبولی حاجات در هنگام افطار اشاره و اذعان کرد: بندهای که بعد از ساعتها تحمل تشنگی و گرسنگی در هنگام افطار با خلوص نیت در مقام خداوند خود را هیچ دانسته و عاجزانه به مقام او قرب یابد بیشک مهر تایید الهی را بر پای حاجات خود خواهد دید.
عاملی
روزه را عامل پاکی انسان دانست و افزود: وقتی خداوند خود را در ماه رمضان میزبان انسان معرفی کرده و به شایستگی از بندگان خود بر سر خوان بیانتهای خود میزبانی میکند اگر انسان با نیت پاک و صرفا بر سر معامله درست با خود و خدای خود بر سر این سفره حاضر شود ذات او نیز به پاکی دست مییابد.
منیت برای انسان جایز نیست الا در برابر نامحرمنماینده، ولی فقیه در استان اردبیل همچنین بر ضرورت دوری روزهدار از گناهان کبیره تاکید و اظهار داشت: گناهانی بزرگ همچون غیبت و منیت ذات انسان را تیره کرده و تولی را در وجود او تباه میکند.
عاملی اضافه کرد: منیت و غرور و تکبر برای انسان هرگز جایز نیست مگر در مواردی که یک زن در برابر نامحرم منیت داشته باشد که این اتفاقا به شدت سفارش شده است، چرا که ذات پاک یک زن نباید سبب گرایش جنس مخالف به سمت او باشد و این مانع در واقع همان منیت اوست.
وی چنین تکبری را تکبر به حق دانست و افزود: تکبر در همه موارد برای انسان مذموم است و در نقطه مقابل باید بدانیم که غرور واقعی برای خدایی است که خود را به جهانیان قهار و جبار معرفی کرده است.