• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۳۳۲۸۷
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۳
کیش » علمی و فرهنگی

میلاد بانوی کرامت

اوّل ذی القعده سال ۱۷۳ هجری قمری بود که فاطمه معصومه (س) بر شاخسار بوستان شکوفان احمدی شکفت و جهان در طراوت وجودش و نامش، نَفَس تازه کرد و خجستگی را برای شیفتگانش به ارمغان آورد.

میلاد بانوی کرامتبه گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کیش، حضرت معصومه علی‌ها السلام در سال ۱۷۳ هجری قمری در مدینه چشم به جهان گشود. پدرش امام هفتم شیعیان حضرت موسی بن جعفر علیه السلام و مادرش حضرت نجمه بود که به علت پاکی و طهارت نفس به او طاهره می‌گفتند.

آغاز ماه ذی قعده برای حضرت رضا علیه السلام و دودمان نبوت پیام آور شادی و پایان بخش انتظاری عمیق و شورآفرین بود؛ زیرا حضرت نجمه فرزندی جز حضرت رضا علیه السلام نداشت و مدت‌ها پس از حضرت رضا نیز دارای فرزندی نشده بود.

از آنجا که سال ولادت حضرت رضا علیه السلام ۱۴۸ هجری قمری و سال ولادت حضرت معصومه علی‌ها السلام ۱۷۳ قمری است و بین این دو ولادت بیست و پنج سال فاصله بود و از طرفی امام صادق علیه السلام ولادت چنان دختری را مژده داده بود، خاندان پیامبر صلی الله علیه و آله بی صبرانه در انتظار طلوع خورشید وجود حضرت معصومه علی‌ها السلام بودند.

بنیاد پاک

حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) در محیطی پرورش یافت که پدر و مادر و فرزندان همه به فضایل اخلاقی آراسته بودند.

عبادت و زهد و پارسایی و تقوا و راستگویی و بردباری، استقامت در برابر ناملایمات، بخشندگی و پاکدامنی و یاد خدا از صفات تبار پیامبر (صلی الله علیه و آله) بود، پدران این خاندان همه برگزیدگان و پیشوایان هدایت بودند و هر یک در انتخاب همسر و تربیت فرزند، توجه کافی مبذول می‌داشتند، همانگونه که رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) خدیجه کبری را به همسری برگزید تا به تربیت فرزندانش همت گمارد.

او نخستین ایمان آورندگان به اسلام شد و شخصیت ملکوتی همچون حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) را پرورش داد. ائمه طاهرین (علیه السلام) نیز به پیروی از رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) در انتخاب همسر نهایت دقت را به عمل آوردند، تا فرزند معصومی که پس از آن‌ها به امامت می‌رسد از مادری پاکدامن و پارسا متولد شود، امام کاظم (علیه السلام) نیز از این اصل پیروی نمود.

خاستگاه تربیتی


فاطمه (سلام الله علیها) در خانواده‌ای که همگی از دانایان، فرزانگان و پرهیزگاران عصر خویش بودند، تحت تربیت و ولایت پدر و مادر و برادر معصومش، دانش آموخت و به حدیث و سنّت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) تسلط یافت.

شش ساله بود که پدر بزرگوارش به دستور هارون الرشید، دستگیر و به عراق تبعید و زندانی شد و او به خانه برادر دلسوزش امام رضا (علیه السلام) منتقل گردید تا غم دوری پدر را کمتر احساس کند. به سال ۱۸۳ ه ق ده ساله بود که خبر شهادت پدر را شنید.

او و دیگر فرزندان موسی بن جعفر (علیه السلام) به خاطر سختگیری‌های شدید عباسیان نسبت به فرزندان امیر المؤمنین (علیه السلام) هرگز نتوانستند در شهادت پدر و پیشوای خویش، مجلس سوگواری برگزار کنند و آشکارا بگریند.

در تمامی این سالها، تنها پناه فاطمه معصومه (سلام الله علیها)، برادر مهربانش امام رضا (علیه السلام) بوده در پنج سال فتنه و جنگی که از (سال ۱۹۳ ه ق) بر سر جانشینی هارون بر پا بود، مدینه بیشترین خسارت را دید و باز هم سخت‌ترین فشار‌های سیاسی و تنگنا‌های اقتصادی، متوجه امام رضا (علیه السلام) بود، تا مبادا به عنوان امام و جانشین پیامبر (صلی الله علیه و آله) قیام کند و سپاهی گرد آورد.

با به حکومت رسیدن مأمون (به سال ۱۹۸) زندگی برای خانواده موسی بن جعفر (علیه السلام) دشوارتر گردید. تا جایی که سرانجام امام رضا (علیه السلام) با اکراه، به خواست مأمون تن دادند و جانشینی ظاهری، او را پذیرفتند.

وقتی امام هشتم (علیه السلام) را در شعبان ۲۰۰ هجری از مدینه به خراسان می‌بردند، خانواده خویش را جمع نمود و به آن‌ها فرمود: این آخرین دیدار ماست من دیگر حرم جدّم را نخواهم دید؛ و بدین سان، دیگر بار فاطمه معصومه (سلام الله علیها) به رنج دوری عزیزترین کَسِ خویش مبتلا گردید.

القاب حضرت فاطمه معصومه

القاب دهگانه‌ای از آن بزرگوار نقل شده است که عبارتند از:

۱- طاهره ۲- حمیده ۳- رشیده ۴- تقیّه ۵- نقیّه ۶- رضیّه ۷- مرضیّه ۸- سیّده ۹- اُخت الرضاء

در فرازی از زیارتنامه خطاب به حضرت معصومه (سلام الله علیها) آمده است:

اَلسَّلامُ عَلَیکَ اَیَّتُهَا الطّاهِرَةُ الحَمیدَةُ البَرَّةُ الرَّشیدَةُ، التَّقِیَّةُ الرَّضِیَّةُ الْمَرْضِیَّةُ

سلام بر تو‌ای پاک سرشت و پاک روش،‌ای ستوده،‌ای نیکوکار،‌ای بانوی رشد یافته و پاک و پاکیزه،‌ای بانوی شایسته و پسندیده.

در این فراز به هشت لقب از القاب حضرت معصومه (سلام الله علیها) تصریح شده که هر کدام بیانگر یکی از ابعاد وجودی و ارزش‌های والای زندگی درخشان او است.

هر یک از این القاب و صفات ما را به مقام‌های عالی و درجات ممتاز معنوی او رهنمون می‌سازد. شخصیتی که همه ابعاد، روش، منش، فکر و عمل او بر اساس پاکی، صداقت، شایستگی، تفکر و رشد دینی و عرفانی و مورد پسند خدا و رسول و امامان پی ریزی شده بود و در ایشان صفاتی متجلّی گردید که پیام آور مقام عصمت و طهارت اوست و هر یک، چون آیینه نشان دهنده جمال و کمال ایشان می‌باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دموکرات‌ها بررسی لایحه نظامی ترامپ را متوقف کردند
غریب‌آبادی: مسیر جنوبی تنگه هرمز را به هیچ وجه نمی‌پذیریم
پایگاه های آمریکا در منطقه آماج هدف حملات پهپادی ارتش
فرماندار سیریک: محموله لنج ها حداکثر ظرف ۱۲ روز تخلیه شود
عزم ایرانیان، برای مجازات عاملان مصمم‌تر شد
سقوط پل هوایی در سراوان رشت بر اثر باز شدن اتاق یک تریلی کمپرسی
تخریب زیرساخت‌های جنوب لبنان از سوی صهیونیست‌ها
واکنش غریب‌آبادی به تهدید آمریکا علیه دیوان کیفری
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۴ تیر ۱۴۰۵
رشد سه برابری سرمایه گذاری در بخش کشاورزی خوزستان
وقوع چند انفجار دیگر در هرمزگان
اهتزاز پرچم خونخواهی رهبر شهید انقلاب در میدان ساحل کیش
آغاز اجرای طرح ملی برنامه‌ریزی راهبردی محیط دوستدار سالمند اهواز در این کلانشهر
برگزاری مراسم یادبود رهبر شهید انقلاب اسلامی در تبریز
در برابر حملات آمریکا پاسخ پشیمان‌کننده می‌دهیم
آمریکا دور دیگری از حملات تجاوزکارانه به ایران را اعلام کرد
آماده‌سازی ۶۰ گذرگاه تردد زائران اربعین حسینی ۱۴۰۵ در شلمچه عراق
توزیع مرحله دوم تجهیزات اطفای حریق در کهگیلویه و بویراحمد
تداوم اجتماع شبانه مردم؛ نمادی از صلابت، غیرت و ایستادگی برای وطن 
پیش بینی افزایش دمای هوا در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
موافقت مشروط عربستان با پیوستن به توافق سازش
انتقاد وزیر امور خارجه عمان از رویکرد‌های امنیتی در قبال ایران
اطلاعیه خاموشی‌های موقت برق در استان کهگیلویه و بویراحمد
رفع اختلالات تعدادی از بانک‌های کشور
دروغ نگو و جنگ را تمام کن!
آزادسازی ۱۵ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی تغییرکاربری یافته در مشهد
پایگاه‌های آمریکا و شناور‌های متخاصم؛ هدف حمله‌های ارتش
پرداخت مطالبات گندمکاران شتاب می‌گیرد
جهش ۱۰ درصدی بهای نفت در یک روز
پیش افتادن رقیب نتانیاهو در نظرسنجی‌ها
اختلاف ۲۰ درجه‌ای دمای هوا در شمال و جنوب فارس
ستاره خلیج فارس آماده تولید بنزین یورو ۵ است
جنگ‌های تحمیلی دوم و سوم، ایران را به مردم روسیه معرفی‌کرد
وقوع زمین لرزه در سفیدسنگ فریمان
حادثه دریایی در شمال شرق سواحل عمان
مرگ لیندسی گراهام سناتور جنگ طلب آمریکا  (۴ نظر)
موافقت مشروط عربستان با پیوستن به توافق سازش  (۳ نظر)
سپاه: پایگاه پرنس حسن اردن درهم کوبیده شد  (۳ نظر)
انتقاد وزیر امور خارجه عمان از رویکرد‌های امنیتی در قبال ایران  (۲ نظر)
نشست علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد  (۲ نظر)
گوترش: ایران و آمریکا مذاکره را از سرگیرند  (۲ نظر)
جزئیات حملات هوایی دشمن به ۸ شهر خوزستان  (۱ نظر)
اطلاع از جدول خاموشی‌ها در گیلان با مراجعه به نرم افزار «برق من» و یا درگاه رسمی توزیع برق استان  (۱ نظر)
قیمت‌های جدید نان در البرز اعلام شد  (۱ نظر)
کاخ سفید دیگر برای ترامپ امن نخواهد بود!  (۱ نظر)
جدول قطعی برق ۲۲ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
رفع اختلالات تعدادی از بانک‌های کشور  (۱ نظر)
باج به دشمن، سایهٔ جنگ را دور نمی‌کند  (۱ نظر)
ثبت‌نام حج تمتع ۱۴۰۶ آغاز شد  (۱ نظر)
قالیباف: دوران توافقات یک‌طرفه به پایان رسیده است  (۱ نظر)