تزریق روزانه ۱۰۰ هزار دوز واکسن کرونا در تهران
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: تا چند روز آینده در استان تهران روزانه صد هزار دوز واکسن تزریق میکنیم یعنی یک پنجم آن مقداری که در سطح ملی قول آن داده شده است.
آقای دکتر جلیل کوهپایه زاده در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما در بازدید از مرکز واکسیناسیون خودرویی مجموعه ورزشی آزادی با اشاره به قول وزیر بهداشت مبنی بر رسیدن آمار واکسیناسیون روزانه به مرز ۵۰۰ هزار دوز در روز افزود: جمعیت تهران ۱۶ درصد جمعیت کشور است و این امکان وجود دارد که در استان تهران با همین بضاعت و امکانات موجود و صرفا با افزایش ساعت کاری مراکز، روزانه صد هزار دوز واکسن تزریق کنیم یعنی یک پنجم آن مقداری که در سطح ملی قول آن داده شده است فقط در استان تهران تعهد میکنیم و ظرف چند روز آینده قطعا به این عدد هم خواهیم رسید.
وی گفت: واکسیناسیون در مراکز تجمیعی به سرعت در حال افزایش است در مجموعه استان تهران اکنون ۸۰ مرکز تجمیعی واکسیناسیون اعم از خودروی و غیر خودرویی فعال است که از این تعداد ۳۲ مرکز در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران قرار دارد و بر اساس دسترسی مردم جانمایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه با فراخوان گروههای جدید شاهد بیشتر شدن مراجعه مردم هستیم و خوشبختانه واکسن هم نسبت هفتههای گذشته بسیار بیشتر شده است؛ گفت: هم خرید و ذخیره سازی واکسنهای وارداتی بیشتر شده و هم واکسن داخلی کوو ایران برکت به سبد واکسیناسیون اضافه شده است که امیدواریم با سرعت و قدرت خوبی عقب افتادگیها را در این زمینه جبران کند.
دکتر کوهپایه زاده افزود: با تمهیدات وزارت بهداشت و معاونت بهداشتی؛ واکسنهای مورد نیاز پشت سر هم دریافت خواهد شد و ما گروههای سنی را به ترتیب جلو میبریم و براساس سند ملی واکسیناسیون تا اول مهر گروههای هدف مان را مثل معلمان و اساتید و کارمندان دانشگاهی و دانشجویان و محصلان را با واکسنی مناسب واکسینه کنیم تا زودتر به شرایط عادی برگردیم.
وی با بیان اینکه تزریق هر دو دوز واکسن بازهم افراد را از رعایت شیوه نامههای بهداشتی بی نیاز نمیکند، گفت: برای هموطنان عزیزی که واکسن هم دریافت میکنند همچنان رعایت شیوه نامههای بهداشتی، شستشوی دستها و رعایت فاصلهگذاریها قطعی است؛ چرا که به دفعات مشاهده شده است مواردی که واکسن هم دریافت کرده بودند در مقابل دلتا کرونا یا با جهشهای دیگر ویروس مبتلا شده اند و آن چیزی که پیشگیری کننده در مقابل همه اینهاست، رعایت شیوه نامه هاست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به وضعیت قرمز بیشتر شهرهای کشور گفت: بیمارستانهای شهر تهران ۷۵۰۰ بستری کووید دارند که یک چهارم شان بیماران در بخش مراقبتهای ویژه هستند و متاسفانه این وضعیت در روزهای آینده شدت میگیرد مگر آنکه ما بتوانیم باز هم با مراقبتهای مردم حرکت این ویروس را در جامعه کم کنیم.
دکتر کوهپایه زاده در پاسخ به این سوال که بسیاری از مراکز درمانی هنوز واکسن ایرانی برکت دریافت نکرده اند، گفت: در این چند روز چند هزار واکسن کوو ایران برکت دریافت شد، اما این واکسن از اوایل مرداد با آمار بیشتری آماده توزیع میشود و ان شاء الله ماهانه ۳ تا ۴ میلیون واکسن برکت در سبد واکسیناسیون هر ماه قرار خواهد گرفت.
وی افزود: واکسن سازیهای دیگر کشورمان هم مثل واکسنی که توسط انستیتو پاستور واکسن سازی رازی کوو پارس و کار مشترک ایران و دیگر کشورها در حال تولید است در روزها و ماههای پیش رو به سبد واکسیناسیون افزوده میشود و وضعیت بسیار بهتری پیدا خواهیم کرد و به استانداردهای مدنظر میرسیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران همچنین در بازدید از مرکز واکسیناسیون تجمیعی مجموعه ورزشگاه آزادی از تغییر نوست کاری این مرکز به شب خبر داد و گفت: برای آسایش بیشتر هموطنان در گرمای فصل تابستانی ساعت کاری این مرکز خودرویی را به صورت آزمایشی به ساعات بعد از ظهر و غروب منتقل میکنیم و تا ساعت ده شب که منع تردد اجرایی میشود ادامه میدهیم تا الگویی برای کار سایر مراکز خودرویی سراسر کشور باشد.