پخش زنده
امروز: -
براساس بیانات رهبر انقلاب، بسیج، حقیقت زیبا و مجسّم و جوشیده از دل مردم و بزرگترین شبکه مردمیِ فرهنگی، اجتماعی و نظامی دنیاست.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: این پژوهش به بررسی، شاخص یابی و محوربندی بیانات رهبر انقلاب درباره اهمیت بسیج و تبیین اساس تشکیل این شجره طیبه اختصاص دارد.
رهبر انقلاب، بسیج را شجره طیّبه، ظرفیت ملی و مصداق آیه "الَّذینَ قالَ لَهُمُ النّاسُ إِنَّ النّاسَ قَد جَمَعوا لَکُم فَاخشَوهُم فَزادَهُم إیمانًا" می دانند و بر "مظهر مردمسالاری دینی بودن" بسیج تاکید می-کنند.
براساس بیانات رهبر انقلاب، بسیج، حقیقت زیبا و مجسّم و جوشیده از دل مردم و بزرگترین شبکه مردمیِ فرهنگی، اجتماعی و نظامی دنیاست.
وارداتی نبودن بسیج و تشکیل آن مبتنی بر اندیشه انقلاب و اسلام نکته دیگری است که از بیانات رهبر انقلاب به دست می آید. رهبر انقلاب در این باره، شکل گرفتن این پدیده بینظیر از دل کوچهپسکوچههای شهرها و از متن مردم را، هنر امام می دانند.
موضوع مهم دیگری که از بیانات رهبر انقلاب استخراج شده است، حقیقت و منطق اصلی بسیج یعنی رفع تهدیدها و تبدیل تهدیدها به فرصت هاست. تبدیل شدن تهدیدهای زبانی و عملی آمریکا به فرصت تشکیل بسیج، یک ماه پس از تسخیر لانه جاسوسی، در این راستا ارزیابی می شود.
براساس بیانات رهبر انقلاب، بسیجیان ویژگی هایی نظیر "با انگیزه و دارای اعتمادبهنفس"، "باایمان و متوکل به خدا"، "باخرد" و "اهل کار و ابتکار" دارند. همچنین از دیدگاه رهبر انقلاب، دو جلوه مهم بسیج عبارت اند از "مجاهدت در عرصه دفاع سخت" و " دفاع در جنگ نرم".
رهبر انقلاب، توصیه هایی نیز به بسیجیان می کنند که از جمله آنها "آماده به کار بودن در همه میدان-ها"، " داشتن راهبرد و تاکتیک آماده"، "غافلگیرنشدن درهیچ زمینهای"، " عکس العملی رفتارنکردن"، " تقویت ارتباط با مساجد"، " چابک بودن در عین گستردگی"، " جناحی نبودن" و " داشتن بصیرت" است.
معنا پیداکردن واژه "مقاومت" با مبنا و منطق استقامت جمهوری اسلامی و نیاز مقاومت به بنیه معنوی، نکته های دیگر مستخرج از بیانات رهبر انقلاب است.
رهبر انقلاب همچنین از بدمعنا شدن واژه مستضعف در مفهوم "افراد فرودست یا قشرهای آسیبپذیر" سخن می گویند و مستضعفان را پیشوایان بالقوه عالَم بشریت و وارثان زمین می دانند.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است
پژوهشگر: دکتر امید جلوداریان