پخش زنده
امروز: -
شیر و لبنیات یکی از گروه های مهم در هرم غذایی است که همه افراد در گروه های سنی مختلف باید روزانه حداقل دو واحد مصرف کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ نوجوانان در سنین بلوغ و مادران باردار و شیرده، روزانه حداقل سه واحد شیر یا جایگزینهای آن را باید مصرف کنند.
اما چند توصیه درباره مصرف لبنیات:
۱- مصرف روزانه لبنیات (شیر، ماست، پنیر، دوغ و کشک) برای تامین کلسیم و پیشگیری از پوکی استخوان ضروری است.
۲- مصرف روزانه لبنیات (شیر، ماست، پنیر، دوغ و کشک) را افزایش دهید. میتوانید از شیر به عنوان یک نوشیدنیِ میان وعده به صورت ترکیب با میوه استفاده کنید.
۳- از لبنیات (شیر، ماست، پنیر، دوغ و کشک) پاستوریزه و کم چرب استفاده کنید.
۴- از انواع لبنیات (ماست، پنیر، دوغ و کشک) کم نمک مصرف کنید. پنیر و کشکهایی را که نمک زیادی دارند، چند ساعت قبل از مصرف، در آب معمولی قرار دهید تا مقدار نمکشان کاهش یابد.
۵- شیرهای غنی شده را با ویتامین دی مصرف کنید؛ زیرا، این ویتامین برای جذب بهتر کلسیم بسیار مفید است.
۶- توصیه میشود روزانه حداقل دو واحد لبنیات از نوع کم چرب مصرف شود.
۷- به جای شیرهای طعم دار، شیر کاکائو و شیر نسکافه و ... که دارای قند هستند، از شیرهای ساده استفاده کنید.
۸- از بستنیهایی که از شیر پاستوریزه تهیه شده باشد، استفاده کنید. مقدار قند بستنی بالاست؛ بنابراین، توصیه میشود در مصرف آن زیاده روی نکنید.
۹- حتما قبل از مصرف هر نوع کشک، مقداری آب به آن اضافه کنید و حداقل ۵ تا ۱۰ دقیقه در حال به هم زدن بجوشانید.