پخش زنده
امروز: -
بررسی موارد ابتلا به هپاتیت حاد با دلایل نامشخص در کودکان که چند وقتی است در برخی کشورهای اروپایی و آمریکا گزارش شده، ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سی ان ان، «مرکز مدیریت و پیشگیری ار بیماری آمریکا» (سی دی سی) با اعلام هشدار، از ارائه دهندگان خدمات درمانی و مقامات بهداشت همگانی خواسته موارد مشکوک بررسی شوند. سی دی سی با اعلام این که از تمام کودکان مبتلا به هپاتیت حاد با دلیل نامشخص، باید آزمایش ابتلا به «آدنو ویروس» گرفته شود، افزوده در آزمایش خون، تنها به آزمایش پلاسما اکتفا نشود.
در این توصیه بهداشتی که روز گذشته منتشر شده، آمده ارتباط احتمالی میان ابتلای کودکان به هپاتیت و ابتلا به آدنو ویروس در دست بررسی است.
مقامات بهداشتی آمریکا و انگلیس هفته پیش اعلام کردند در حال بررسی موارد ابتلای کودکان به هپاتیت حاد هستند. همان زمان سازمان بهداشت جهانی از شناسایی ۷۴ مورد ابتلای کودکان در انگلیس خبر داد و مقامات بهداشتی آلاباما اعلام کردند ۹ مورد ابتلای کودکان ۱ تا ۶ ساله به هپاتیت حاد گزارش شده و همه این موارد در 6 ماه گذشته به آدنو ویروس مبتلا شده بودند.
سی دی سی در آخرین توصیه بهداشتی خود از ارائه دهندگان خدمات بهداشتی خواسته تمام موارد ابتلای کودکان زیر ۱۰ سال به هپاتیت به دلیل نامشخص را که از پاییز گذشته تا کنون رخ داده، به این نهاد اطلاع دهند.
آبان سال گذشته دست اندرکاران یک بیمارستان بزرگ اطفال در آلاباما، سی دی سی را از ۵ مورد آسیب جدی کبدی در بین کودکان مطلع کردند که ۳ مورد آنها به نارسایی کبد انجامیده بود. آزمایش ابتلا به آدنوویروس در تمام این کودکان مثبت بود و همگی پیش از وقوع این مساله، مشکل سلامتی نداشتند. بررسی های بعدی در بیمارستان به شناسایی 4 مورد دیگر انجامید. توالی یابی ژنتیکی آدنوویروس در 5 مورد اولیه نشان داد، همگی آنها به نوع ۴۱ این ویروس مبتلا شده بودند.
هپاتیت بیماری التهابی کبد است، یک اندام حیاتی که فرآوری مواد غذایی، پاکسازی خون و همچنین مقابله با ابتلا به بیماری های عفونی را بر عهده دارد. التهاب یا آسیب جدی به کبد، بر عملکرد آن تاثیر می گذارد.
بیماری هپاتیت در بیشتر موارد، نتیجه یک ابتلای ویروسی است و آدنوویروس ها یکی از ویروس های شایعی هستند که از فردی به فرد دیگر منتقل می شوند و می توانند طیفی از بیماری، از خفیف تا شدید را شامل شوند. اما ابتلا به هپاتیت حاد در افراد بدون بیماری زمینه ای و ضعف ایمنی در پی ابتلا به آدنوویروس ها به ندرت گزارش شده است.
متخصصان می گویند باید مراقب علایمی همچون اسهال و استفراغ در کودکان باشیم. کودکان در صورت داشتن دل درد، تب، خستگی یا بدن درد باید توسط پزشک بررسی شوند. برخی نشانه های فیزیکی مشکل کبد عبارتند از زردی چشم، ادرار تیره رنگ و رنگ روشن مدفوع.
مواد ضدعفونی کننده الکلی، در مورد آدنوویروسها کارایی ندارند و بهترین راه پیشگیری از ابتلا به این ویروس، شستن کامل دستها با آب و صابون و فاصله گرفتن از افراد بیمار است.