• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۳۶۶۳۷
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۶
اجتماعی » حقوقی و قضایی

نمایشگاه گل و گیاه، گامی برای تسریع فرآیند عرضه

شهردار تهران گفت: طبق آمار سال ۹۷ ایران در دنیا هفدهمین کشور تولیدکننده گل و گیاه و در بخش صادرات صد و هفتمین کشور هست و این نشان می‌دهد که راه درازی در پیش داریم.

نمایشگاه گل و گیاه، گامی برای تسریع فرآیند عرضهبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا زاکانی در مراسم افتتاح هجدهمین نمایشگاه بین المللی گل و گیاه، تجهیزات پارکی و صنایع وابسته- شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱- ضمن تشکر از زحمات ۱۵ هزار تولید کننده در این نمایشگاه و حضور نمایندگان و سفرای کشور‌های مختلف که با فراهم کردن زمینه صادرات قوام بخش مسیر صنعت گل و گیاه هستند، اظهار کرد: از آقای مختاری باید تشکر کنم که ظرفیت ۴۶ هزار هکتار بافت پیرامونی و ۱۳ هزار فضای سبز داخل شهر تهران را برای ما رقم زدند.

شهردار تهران افزود: ناظر به حوزه گل و گیاه از نظر زیبایی شناسی و ایجاد رضایتمندی در دهنده و گیرنده گل، قدمت تاریخی بلندی برای ایرانیان وجود دارد و شاخه دست داریوش در تخت جمشید حکایت از یک فرهنگ ۲۵۰۰ ساله دارد که توجه به زیبایی و ایجاد آرامش بخشی را مدنظر قرار داده است.

وی ادامه داد: توجه به اقلیم و این فرهنگ و ۴ فصل بودن کشور و وجود بیش از ۸ هزار گونه گیاهی و ۱۵ هزار مجموعه مولد در ایران حائز اهمیت است؛ طبق آمار سال ۹۷ ایران هفدهمین کشور تولیدکننده گل و گیاه دنیا است، اما در بخش صادرات صد و هفتمین کشور هستیم و این نشان می‌دهد که راه درازی در پیش داریم و باید قابلیت‌ها را بشناسیم و انتقال این قابلیت‌ها را تسهیل کنیم چرا که گلوگاه‌های جدی در این زمینه وجود دارد.

زاکانی اضافه کرد: هلند ۷ میلیارد دلار در سال از این صنعت دریافت می‌کند؛ نرم جهانی سرانه مصرف گل ۱۰۰ شاخه است، اما در اروپا این عدد ۲۰۰ شاخه گل و در ایران بسیار کمتر است؛ برای بهبود این وضعیت در سطوح مختلف شهرداری می‌تواند کمک حال تولید کنندگان و صادر کنندگان باشد؛ سطح اول گذر از کاشت سنتی به شرایطی است که با علم و دانش ظرفیت‌های بهتری برای کشور رقم بزند البته باید محدودیت‌ها را نیز در نظر بگیریم، مثلا اگر محدودیت آب که مشکلی جهانی است مورد توجه قرار نگیرد این گلوگاه به تنهایی این صنعت را زمین‌گیر می‌کند.

شهردار تهران بیان کرد: موضوع بعدی موضوع کیفیت گل‌ها است که می‌تواند گل ما را قابل رقابت کند، هر چند برخی گل‌ها به صورت ژنتیکی اختصاص به ما دارند، اما توجه به کیفیت می‌تواند داشته ما را به عنوان ظرفیت بهتر برای دیگران فراهم کند؛ مسأله بعدی بحث فرهنگ سازی است که می‌تواند در داخل کشور سرانه را بالا ببرد؛ شناساندن و فرهنگ سازی برای سایر کشور‌ها نیز بسیار مهم است تا ایران به عنوان پایه اصلی صنعت گل مورد توجه قرار گیرد؛ برخی کشور‌ها گل‌های ما را به نام خودشان بسته بندی می‌کنند.

وی عنوان کرد: ذائقه‌ها در بخش گل و گیاه متفاوت از گذشته است؛ بنابراین توجه به بسته بندی و حمل و نقل می‌تواند شرایطی ایجاد کند که سرانه پایین مصرف گل را ارتقا داد و فاصله میان تولید و صادرات را کم کرد.

زاکانی یادآور شد: علاوه بر این بخش گیاهان دارویی و پایه قرار گرفتن این گیاهان برای ۲۵ درصد از تولیدات دارویی گیاهی در جهان نیاز به توجه ویژه دارد تا ما در این بخش حرف جدی و اساسی داشته باشیم و بازار بزرگی از کار، تلاش، کوشش و تولید را برای کشور رقم بزنیم.

شهردار تهران با بیان اینکه با صنعتی مواجهیم که نیازمند توسعه، کار، تلاش و دگرگونی بر پایه دانش و شناخت و شناساندن آن در داخل و خارج از کشور است، ادامه داد: امیدواریم این نمایشگاه مقدمه و گامی باشد برای اینکه سرعت گذشته خود را بیشتر کنیم و داشته هایمان را فراتر از امروز و دیروز در اختیار مخاطبان داخلی و خارجی قرار دهیم؛ از نظر حس زیبایی شناختی انسان، توجه به گل به عنوان یک زیبایی و قداست مورد توجه قرار می‌گیرد.

زاکانی در ادامه در پاسخ به موارد مطرح شده یکی از تولیدکنندگان حاضر در مراسم درباره رانت و قاچاق در صنعت گل و گیاه افزود: موضوع قاچاق زخمی بر پیکر جامعه است که در آن عناصر سودجو به دنبال حجم بالا و با کیفیتی از منابع هستند؛ آنچه که شالوده نظرات شما است در دولت مطرح می‌کنم؛ دولت این اهتمام را دارد که ریشه قاچاق را بخشکاند و مبارزه با آن نیازمند یک عزم و همت بالا است؛ بنده این آمادگی را دارم و آمادگی دولت نیز وجود دارد تا بلای خانمان سوز قاچاق در بخش گل و گیاه نیز ریشه کن شود.

در پایان این مراسم، هجدهمین نمایشگاه گل و گیاه، تجهیزات پارکی و صنایع وابسته افتتاح شد و شهردار تهران از بخش‌های مختلف این نمایشگاه بازدید به عمل آورد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای طرح افزایش تولید در واحدهای دامداری لرستان
بهره‌برداری از یک حلقه چاه جدید در فاز ۱۳ پارس جنوبی
آغاز همایش مدیریت آلودگی هوا در سازمان هواشناسی
۶۵ درصد حساب‌های بانکی شرکت‌های خوزستان خارج از خوزستان
تصویب عرصه و حریم تپه تاریخی قلایچی بوکان در راستای ثبت جهانی محور مانا 
تدام صدرنشینی بایرن مونیخ
پیش بینی هوای ۴۵۰ شهرستان در سازمان هواشناسی
دانشمند هسته‌ای اردبیل تجلیل شد
افتخارآفرینی دانش آموزان خراسان رضوی در جشنواره نوجوان خوارزمی
ثبت‌نام ۹۰۰ داوطلب شوراهای روستایی مازندران
ورود هفت میلیون مترمکعب روان‌آب به تالاب کانی‌برازان
تماشاخانه سیار کانون قصه‌ها را به روستا‌های اصفهان می‌برد
تامین نان مورد نیاز مردم خاتم به‌موقع و بدون مشکل
نگاهی اجمالی به بیانات رهبر انقلاب اسلامی درباره‌ تمدن اسلامی در یک کتاب
پیگیری دادگستری تهران برای تسریع رسیدگی دعاوی سرمایه گذاری
افتتاح ۳۲ پروژه ورزشی درون مدرسه‌ای در نوق
روش غلبه بر ترس‌ را در این کتاب بخوانید
پژوهشگاه ملی سرطان نماد مأموریت‌ محوری جهاددانشگاهی است
وضعیت مناسب کیفیت هوا در سمنان
رهاسازی قوی گنگ گرفتار در تله صیادان غیرمجاز در تالاب بوجاق کیاشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات سایپا
نورپردازی پرچم ایران در برج تفلیس صدای رژیم صهیونیستی را درآورد
سایپا: به دلیل تقاضای زیاد، سایت ثبت نام کند شده است
برگزاری مسابقات والیبال جام جوان در بیارجمند
آموزش بهداشتی حجاج مهریزی با محوریت پیشگیری از بیماری‌های واگیر
اختلال درسایت ثبت نام محصولات سایپا
هشدار چین به آمریکا درباره ایران
ورود سامانه بارشی به خراسان رضوی از فردا
پیام تبریک سران ۱۴ کشور دیگر به رئیس جمهور
دو زلزله پیاپی بیش از ۴ ریشتری در عسلویه
الکترونیکی شدن ثبت‌نام داوطلبان شورا‌های اسلامی روستا
کنفرانس امنیتی مونیخ به «سیرک مونیخ» تبدیل شده است
زلزله بیش از ۴ ریشتری در فین هرمزگان
پیش بینی بارش برف و باران با ورود سامانه بارشی جدید
مجموعه تلویزیونی طنزِ «اسباب زحمت» از شبکه یک
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۵۴ نظر)
اختلال درسایت ثبت نام محصولات سایپا  (۶ نظر)
سایپا: به دلیل تقاضای زیاد، سایت ثبت نام کند شده است  (۴ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات سایپا  (۳ نظر)
روایتی از شبی که شهید زلفی آسمانی شد  (۳ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
اوج تقاضای مصرف برق کشور به ۴۶ هزار و ۳۶۹ مگاوات رسید  (۲ نظر)
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد  (۱ نظر)
ورود موج دوم سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
افزایش ۲۱ درصدی ورودی سدها و کاهش ۵ درصدی ذخایر آبی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
کنفرانس امنیتی مونیخ به «سیرک مونیخ» تبدیل شده است  (۱ نظر)
تعویق آزمون‌های سراسری امکان پذیر نیست  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
کجا نوشته شده حقوق طی سال فقط یک بار افزایش پیدا کند؟  (۱ نظر)