• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۸۳۶۲۶
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۳
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

ساخت واکسن جدید برای درمان بیماری‌های خودایمنی

محققان یک واکسن ساخته اند که آسیب ناشی از حمله اشتباه سیستم ایمنی بدن به اندام‌ها و بافت‌های سالم که در بیماری‌های خودایمنی مانند مولتیپل اسکلروزیس، دیابت نوع ۱ و آرتریت روماتوئید رخ می‌دهد را معکوس می‌کند.

ساخت واکسن جدید برای درمان بیماری‌های خودایمنیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از نیچر، به طور معمول، یک واکسن به سیستم ایمنی بدن می‌آموزد که مهاجم ویروسی یا باکتریایی را به عنوان دشمنی که باید نابود شود، تشخیص دهد. اکنون، محققان دانشگاه شیکاگو "واکسنی معکوس" ساخته اند که برعکس عمل می‌کند.
واکسن جدید حافظه سیستم ایمنی را از یک مولکول حذف می‌کند، که در هنگام مبارزه با پاتوژن‌ها نامطلوب است، اما در زمینه بیماری‌های خودایمنی، ممکن است ثابت شود که یک درمان است.
وظیفه سلول‌های T سیستم ایمنی است که آنتی‌ژن‌های خارجی خاص را روی سطوح سلول‌های ناخواسته شناسایی کرده و به آن‌ها حمله کنند. با این حال، سلول‌های T گاهی اوقات ممکن است آن را اشتباه بگیرند. در مورد بیماری‌های خودایمنی سلول‌های T خود واکنش نشان می‌دهند و به اشتباه اندام‌ها و بافت‌های سالم را ارگانیسم‌های خارجی در نظر می‌گیرند.
محققان از اهمیت کبد در میانجی‌گری تحمل موضعی و سیستمیک به خود آنتی‌ژن‌ها و آنتی‌ژن‌های خارجی آگاه بودند. آن‌ها از مکانیسم طبیعی اندام برای علامت‌گذاری مولکول‌های سلول‌های شکسته شده با پرچم «حمله نکن» برای جلوگیری از واکنش‌های خودایمنی به سلول‌هایی که در اثر فرآیند‌های طبیعی می‌میرند، استفاده کردند. با جفت کردن یک آنتی ژن با یک مولکول شبیه به قطعه‌ای از یک سلول پیر، کبد آن را به عنوان یک دوست و نه دشمن تشخیص داد.
نویسنده مسئول این مطالعه گفت: در گذشته، ما نشان دادیم که می‌توانیم از این رویکرد برای جلوگیری از خودایمنی استفاده کنیم. اما چیزی که در مورد این کار بسیار هیجان‌انگیز است این است که نشان داده‌ایم می‌توانیم بیماری‌هایی مانند مولتیپل اسکلروزیس را پس از وجود التهاب مداوم درمان کنیم، که در زمینه دنیای واقعی مفیدتر است.
نقش کبد در «تحمل ایمنی محیطی»، مکانیسمی که به موجب آن سلول‌های T خود واکنشی حذف می‌شوند یا بی‌حال می‌شوند (از نظر عملکردی به آنتی‌ژن‌ها پاسخ نمی‌دهند)، از ایجاد یک پاسخ ایمنی نامناسب در بدن جلوگیری می‌کند. در مطالعات قبلی، محققان کشف کرده بودند که برچسب زدن مولکول‌ها با قندی به نام N-acetylgalactosamine (pGal) این فرآیند را تقلید می‌کند و مولکول‌ها را به کبد می‌فرستد، جایی که تحمل نسبت به آن‌ها ایجاد می‌شود.
این محقق گفت: ایده این است که ما می‌توانیم هر مولکولی را که بخواهیم به pGal متصل کنیم و به سیستم ایمنی یاد می‌دهد که آن را تحمل کند. به جای بالا بردن ایمنی مانند یک واکسن، ما آن را به روشی بسیار خاص با یک واکسن معکوس کاهش می‌دهیم.
در مطالعه حاضر، محققان بر روی مدل موش مبتلا به بیماری شبیه ام اس تمرکز کردند که در آن سیستم ایمنی به میلین، غلاف عایق اطراف اعصاب حمله می‌کند. آن‌ها پروتئین‌های میلین را به pGal مرتبط کردند و اثر واکسن معکوس را آزمایش کردند و دریافتند که سیستم ایمنی حمله به میلین را متوقف می‌کند و به اعصاب اجازه می‌دهد تا به درستی عمل کنند و علائم بیماری را معکوس کند.
در حال حاضر، بیماری‌های خودایمنی عموماً با دارو‌های سرکوب‌کننده ایمنی که کل سیستم ایمنی را مهار می‌کنند، درمان می‌شوند، که ایده‌آل نیست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
­جام جهانی فوتسال بانوان ۲۰۲۵؛ پیروزی پرگل دختران ایران مقابل پاناما
سخنگوی سپاه: دقت موشک‌ها را افزایش داده‌ایم
خانوار‌ها هم به زنجیره تأمین مالی وصل می‌شوند
عملیات مروارید ضربه سخت نیروی دریایی ارتش به بعثی‌ها
بسیج میراث پاک‌ترین فرزندان انقلاب است
هم‌افزایی دانشگاه‌ها و پارک علم و فناوری استان همدان
پایان بررسی طرح ملی هوش مصنوعی در مجلس
آغاز رزمایش هماهنگی زمستانی راهداری با تمرکز بر گردنه‌های برف‌گیر
تاکید پزشکیان بر پیگیری طرح‌های مهار گاز‌های همراه
بررسی نحوه اجرای قانون کالابرگ الکترونیک با حضور وزیر تعاون
دستگیری کلاهبردار حرفه‌ای فیشینگ در شهرستان انزلی
چین اولویت اصلی ایران برای همکاری در حوزه گردشگری
راه اندازی برنامه به زبان عبری در شبکه افق
موج همدلی مردم در آیین باشکوه بسیج در شهرستان‌های گلستان
روز‌های پایانی هفته و فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی سیما
جشن رنگارنگ برگ ریزان پاییز در بوستان مردم همدان 
وزیر خارجه مصر: اسرائیل باید از جنوب لبنان خارج شود
تولد بیش از ۲۵۰ نوزاد با اجرای طرح نفس در سمنان
عملیات طرح آبرسانی به بانه در مراحل پایانی
گرگان بر بام همبستگی؛ هنگامه‌ای از وحدت در اجتماع بزرگ بسیجیان گلستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خلبانان نهاجا با پهپاد‌های پیشرفته رژیم صهیونی مقابله کردند
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
دمای زیر صفر برای نیمی از شهرستان‌های یزد
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
مدارس سمنان غیر حضوری شد
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاه‌ها است
به‌زودی استاندار زن هم خواهیم داشت
اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
جای خالی قهرمانان وطن در برخی روزنامه‌ها
تعطیلی مدارس آذربایجان‌غربی در چهارشنبه ۵ آذرماه
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
خوراک دام در گرو سودجویی یک شبکه محدود
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)