پخش زنده
امروز: -
مهمترین عامل آلودگی هوا در استان مربوط به ریزگردهاست و دستگاههای مربوطه از جمله جهاد کشاورزی و منابع طبیعی در این خصوص باید تمهیدات بیندیشند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار در کارگروه کاهش آلودگی هوای استان، با بیان اینکه ما برای کاهش آلودگی هوا و رفع مخاطرات مربوط به آن در حوزههای مختلف باید این کارگروه را در استان تشکیل دهیم، گفت: دستگاهها وظایفی که برایشان در قانون هوای پاک مشخص شده است را کنترل و اجرا کنند.
عباس زاده با اشاره به مهمترین بخشهای درگیر در هوای پاک افزود: جایگزینی سوخت پاک در سطح استان، معاینه فنی خودروهای سبک و سنگین مربوط به حوزه عملکرد منابع طبیعی در خصوص مقابله با ریزگردها است.
وی افزود: در هفت ماهه اخیر ۱۰۰ روز هوا با کیفیت نامطلوب در استان گزارش شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار با بیان اینکه در جلسات اقدامات دستگاهها مورد پایش قرار میگیرد گفت: تاکید ما بر عملکرد درست دستگاهها است.
عباس زاده با اشاره به اتصال گاز از دشتک زابل به شهرستانهای نهبندان و سربیشه گفت: امیدواریم در هفته دولت آتی گاز را از زابل به نهبندان متصل کنیم.
مدیرکل هواشناسی استان هم با بیان اینکه ۲۰ سال گذشته خشکسالی بر سطح استان غالب شده است گفت: در سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲، ۲۹ درصد در مقایسه با بلندمدت کاهش بارندگی داشته ایم.
خندان رو با بیان اینکه میانگین بارندگی استان، ۱۰۹ میلی متر است افزود: کاهش بارندگی از سال ۷۹ در استان آغاز شده است و شهرستان نهبندان کمترین میزان بارندگی را در سطح استان دارد.
وی گفت: بارندگیهای پاییز امسال نرمال و فراتر از نرمال برای استان پیش بینی شده است.
مدیرکل هواشناسی استان بااشاره به اینکه بیشترین بارندگی استان در زمستان و بهار است گفت: ۶۷ میلی متر میانگین بلندمدت بارندگی در زمستان امسال است.
وی با بیان اینکه انتظار داریم امسال شرایط بهتر باشد گفت: از نیمه آبان تا نیمه آذر انتظار داریم در برخی شهرستانها از جمله حاجی آباد، درمیان و بیرجند بیشتر از نرمال بارندگی را شاهد باشیم.
خندان رو افزود: از لحاظ دمایی از مهر تا آذر ماه هوای دما یک تا دو درجه بالاتر از نرمال خواهد بود.
مدیرکل هواشناسی استان همچنین گفت: انتظار بارشهای سیلابی هم در استان وجود دارد.
نماینده شرکت گاز استان هم گفت: شرایط مصرف گاز استان امسال در مقایسه با سال گذشته از شرایط بهتری برخوردار نخواهد بود.
قاسمی افزود: با تمام محدودیتها در سال گذشته توانستیم ۷ دهم درصد مصرف گاز را کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه زمانی که هوا سرد میشود مصرف گاز ۱/۲ درصد افزایش پیدا میکند گفت: امسال ۴/۸۴ میلیون متر مکعب در بخش خانگی پیش بینی مصرف داریم.