• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۸۱۱۵۹
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۰

روز حسابدار گرامی باد

۱۵ آذر ماه هر سال، با عنوان “روز حسابدار” در ایران نام گذاری شده است.

روز حسابدار گرامی باد
به گزارش وبگردی خبرگزاری صداوسیما، شاید بتوان روز حسابدار را تنها رویداد بدون دغدغه مالی و مالیاتی برای حسابداران به شمار آورد؛ از این رو این رویداد برای کلیه حسابداران و فعالان حوزه‌های حسابداری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
 
روز حسابدار در ایران
گروهی از تاثیرگذاران حوزه حسابداری و مالی در گردهمایی نهاد‌های حسابداری که در تاریخ ۱۳ آذر ماه ۱۳۸۶ برگزار شد، این روز را به عنوان روز ملی حسابدار انتخاب کردند. در این گردهمایی تاثیرگذارانی نظیر انجمن حسابداران خبره ایران و جامعه حسابداران رسمی ایران (به عنوان ۲ انجمن ایرانی عضو آیفک)، انجمن حسابداری ایران، انجمن مدیران مالی و سازمان حسابرسی ایران حضور داشتند.
 
خبر خوب برای حسابداران این است که پس از پیگیری‌های بسیار فعالان حوزه حسابداری و مالی، شورای فرهنگ عمومی کشور در تاریخ ۲۱ بهمن ماه ۱۳۹۹ با درج ۱۵ آذر ماه تحت عنوان روز حسابدار در تقویم رسمی کشور موافقت کرد.
 
تاریخچه نام گذاری روز حسابدار در ایران
به دنبال معرفی ۲ تا ۸ دسامبر به عنوان هفته جهانی حسابداری از سوی فدراسیون بین المللی حسابداری (آیفک) در سی‌امین سالگرد تاسیسش، انجمن حسابداران خبره در ایران، روز ۱۵ آذر را به عنوان روز حسابدار در ایران معرفی نمود.
 
همچنین به درخواست آیفک از کلیه اعضای خود در سرتاسر جهان، این هفته به عنوان هفته جهانی حسابداری معرفی شده و اعضای آیفک موظف به بزرگداشت حسابدار و حسابداری شدند.
فدراسیون بین المللی حسابداری (آیفک) مهم‌ترین و تاثیرگذارترین تشکل تخصصی بین‌المللی حسابداری در جهان است. این نهاد که بر اساس آخرین آمار اعلامی خود پذیرای ۱۸۰ انجمن حرفه‌ای حسابداری از ۱۳۵ کشور است، در مجموع بیش از ۲,۵۰۰,۰۰۰  حسابدار فعال در حرفه‌های حسابداری و حسابرسی و در بخش‌های دولتی و خصوصی سراسر جهان عضو دارد. از این رو این فدراسیون بزرگترین نهاد حرفه‌ای حسابداری در جهان محسوب می‌شود.
 
لازم است بدانید دو نهاد حرفه‌ای حسابداری ایران، انجمن حسابداران خبره ایران و جامعه حسابداران رسمی ایران، افتخار عضویت در فدراسیون بین الملی حسابداری (آیفک) را دارا هستند.
 
هدف از تعیین هفته حسابداری و فعالیت‌های مهم آن
مهم‌ترین هدف آیفک از تعیین هفته جهانی حسابداری، تبادل راهکار‌های بهبود کیفیت خدمات حسابداری از یک سو و ایجاد هماهنگی میان حسابداران و ارتقای دانش و قدر و منزلت حسابداران از سوی دیگر است. از این رو در هفته حسابداری اعضای آیفک در سرتاسر جهان به برگزاری برنامه‌های متنوعی نظیر گردهمایی‌ها، نشست‌های مطبوعاتی و یا اطلاع رسانی، سخنرانی پیشکسوتان حسابداری و تجلیل از حسابداران و پژوهشگران حوزه حسابداری و مالی و بسیاری برنامه‌های دیگر می‌پردازند.
 

 

بیشتر بخوانید: خروج اقتصاد ایران از رکود عمیق

 
وظایف حسابدار
نگهداری حساب‌ها و نظارت بر دخل و خرج، یکی از مهم‌ترین فعالیت‌ها در هر عصر و زمان محسوب می‌شد؛ از این رو حسابداری تاریخچه‌ای هزاران ساله دارد. اما تاریخچه حسابداری به شکل امروزی و به عنوان یک تخصص، مربوط به قرن ۱۵ میلادی و انتشار کتاب معروف ریاضی‌دان و کشیش ایتالیایی، لوکا پاچیولی است. پاچیولی در این کتاب شیوه‌های نوین حسابداری دوطرفه (حسابداری دوبل) را مطرح نمود. به دلیل نگاه عمیق او به شیوه‌های حسابداری دوطرفه در این کتاب ارزشمند، لوکا پاچیولی را پدر حسابداری جهان و سالگرد انتشار کتاب او را روز جهانی حسابداری نامیده‌اند.
 
کلام آخر
روز حسابدار شاید بهترین بهانه برای حسابداران و فعالان حوزه حسابداری و مالی است که به قدر و منزلت حرفه خود بیشتر واقف شده و در راستای ارتقای دانش و مهارت‌های خود بیشتر بکوشند. خبر خوب در این راستا این است که مجموعه پرشین حساب با هدف ارتقای دانش مالی و مالیاتی حسابداران و کلیه فعالان اقتصادی اقدام به تهیه آموزش‌های رایگان حسابداری و مالیات و همچنین دوره‌های آموزشی ارزش پیدا می‌کند.
 
 
منبع:پرسین حساب

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بزرگداشت سومین سالگرد درگذشت استاد کریمی مراغه‌ای
افتتاح حدود هزارو ۶۰۰ میلیارد طرح کشاورزی در چهارمحال و بختیاری
آمادگی همه‌جانبه فارس برای توسعه همکاری‌های سرمایه‌گذاری با عمان
بازگشایی آزادراه قزوین-رشت
برگزاری آزمون دکتری در کهگیلویه و بویراحمد
برگزاری دادگاه رسیدگی به اقدامات آمریکا در تأسیس ساواک در خراسان رضوی
کتاب «دختران قبیله » جنگ ، حکایت رنج و مقاومت
رقابت ۲ هزار و۷۳۷ همدانی در آزمون دکتری نیمه‌متمرکز ۱۴۰۵
تردد در چالوس و آزادراه تهران - شمال تا اطلاع بعدی ممنوع شد
توقیف ۲۹ خودروی شوتی در جاده های کهگیلویه و بویراحمد در ۲۴ ساعت گذشته
کشف دو قبضه اسلحه از متخلفان زیست محیطی در منطقه تنگ هفت لرستان
ارزآوری بیش از ۶۸۰ میلیون دلاری، ارمغان صادرات آبزیان ایران به ۶۱ کشور دنیا
عاملان تیراندازی به پزشک در بندرانزلی دستگیر شدند
اصلاح ساختار اداری، شرط توسعه در هوش مصنوعی است
هشدار هواشناسی سطح زرد در استان مرکزی
کندوان یکطرفه شد
اتصال بیش از ۶ هزار مشترک همدانی به شبکه پرسرعت
فجر ۴۷ ماندگار شد 
مشارکت، تنها راه اصلاح و جلوگیری از ناامیدی
افتتاح ۲۲۴ میلیارد تومان طرح راهداری در نیشابور و میان جلگه 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد
از حماسه ۲۲ بهمن تا فرصت راهبردی انتخابات شوراها در پیش‌رو
لغو تعرفه‌های ترامپ علیه کانادا در مجلس نمایندگان
ادعای اعدام مخفیانه هزاران نفر توسط رسانه صهیونیستی کذب است
بارش‌های اخیر کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۹:۳۰ امروز
هشدار نارنجی تشدید بارش‌ها در ۳ استان کشور
تأکید دادستان کل کشور بر أخذ خسارت از عوامل اغتشاشات
«صالح محمدی» هیچ حکم قطعی قابل اجرایی ندارد
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است
شهرداری مشهد بازار ساخت و ساز را با بسته‌های حمایتی تقویت می‌کند
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن
پیام تبریک سران کشور‌ها به رئیس جمهور
بازگشت ۹ معدن غیرفعال به چرخه تولید در استان زنجان
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۲۶ نظر)
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی  (۱ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
کم‌آوردن خیابان اصلی اراک در استقبال از راهپیمایی ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)
تعریض رئیس جمهور به رسانه‌های بیگانه در سفر گلستان  (۱ نظر)