پخش زنده
امروز: -
متخصصان یک شرکت دانش بنیان برای نخستین بار موفق به تولید شیر فرا ویژه حاوی آغوز«موادمغذی» برای ارتقای امنیت غذایی و ایمنی بدن شدند.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما، به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، یک شرکت دانش بنیان با ارائه خدمات مشاوره فنی، ژنتیکی و امنیت غذایی به دامداریها و گاوداریها، موفق به تولید شیر فرا ویژه حاوی آغوز برای ارتقای امنیت غذایی و ایمنی بدن شده است.
بر اساس این گزارش، این شرکت دانش بنیان، پس از سه سال تحقیق و پژوهش موفق به دریافت مجوز تولید شیر حاوی آنتی بادی از سازمان غذا و دارو شد؛ کادر متخصص این شرکت دارای توان فنی و تجربه بیش از سه دهه تحقیق و پژوهش در زمینه تولید مواد بیولوژیک علیه بیماریهای ویروسی، باکتریایی انسانی و دامی است. از این جهت از این شرکت دانشبنیان به عنوان یکی از شرکتهای پیشرو در زمینه تولید محصولات سلامت محور یاد میشود.
در شیر فراویژه حاوی آغوز علاوه بر لاکتوفرین، لاکتوپراکسیداز، لایزوزیم، عوامل رشد، آنتی اکسیدانهایی مانند ویتامینهای A، D، E و بسیاری از دیگر پروتئینها و ترکیبات زیست فعال، انواعی از آنتی بادیها در این شیر وجود دارند.
شیوه پاستوریزاسیون محصول به گونهای است که پروتئین ها، ترکیبات زیست فعال و آنتی بادیهای آن حفظ میشوند و از نظر عملکردی در سراسر سطوح مخاطی در سیستم تنفسی فوقانی و دستگاه گوارش فعال هستند. استفاده از این شیر برای تمام افراد سالم و افرادی که در معرض انواع بیماریهای گوناگون قرار دارند میتواند کاربرد داشته باشد.
به گفته حسن نیلی احمدآبادی، مدیرعامل این شرکت ضمن بیان اینکه شیر فراویژه حاوی آغوز محصولی دانش بنیان است که برای اولین بار در ایران تولید شده است، تصریح کرد: شیر فراویژه حاوی آغوز و فوق ایمنی زا (نوزا) یک محصول دانش بنیان و سلامت محور برای کسانی است که به ارتقاء سلامتی خود میاندیشند.
وی با اشاره به مزیتهای محتوای اولیه و شیوه فرآوری شیر فراویژه حاوی آغوز، اظهار کرد: به عنوان مثال شیرهای عرضه شده در فروشگاهها استریل هستند و پروتئین شیرهای استریل به دلیل مواجهه با حرارت غیر فعال شده است؛ همچنین کارکرد انسولین، تنظیم قند خون است و اگر پروتئین حرارت ببیند، دیگر آن خاصیت را ندارد. در شیر نیز پروتئینهای زیادی وجود دارد که وقتی حرارت میبیند، خاصیت و ارزش بیولوژیکی آن از دست میرود.
این مهندس فناور خاطر نشان کرد: ما از روش ال تی استفاده میکنیم که در آن دما را پایین آورده و زمان را زیاد خواهیم کرد؛ همچنین گاو را، قبل از زایمان در پروتکل هایپر ایمنوزیشن قرار میدهیم و سامانه ایمنی آن را تقویت و تحریک میکنیم در ادامه برخی ترکیبات را وارد آغوز و تغذیه گاو را مدیریت میکنیم. از این طریق فراویژه آنتی بادی در شیر تولید میشود که مشابه آن وجود ندارد.
احمدآبادی ارائه راهحل جدید برای افزایش ایمنی در پاندمیها را بزرگترین دستاورد مجموعه دانست و عنوان کرد: در حقیقت شیر حاوی آنتیبادی، خنثی کننده است و میتواند در سطح مخاطها از اتصال ویروس به گیرندهها جلوگیری کند و علاوه بر اینکه باعث ارتقای امنیت غذایی شده و سوء تغذیه را برطرف میکند، تا حدودی باعث افزایش سطح ایمنی نیز خواهد شد.
او با اشاره به اینکه این محصول دانشبنیان نقش تنظیمکنندگی در سیستم ایمنی دارد؛ گفت: باتوجه به اینکه سرانه مصرف شیر در کشور پایین است، شاهد بیماریهای مختلف اسکلتی، قلبی عروقی، کبد چرب و چاقی بیش از حد هستیم که همه آنها ناشی از سوء تغذیه است و شیر با داشتن تعادل مواد مغزی، این سوء تغذیه را برطرف میکند و از طرف دیگر باعث افزایش سطح ایمنی روی مخاطات به خصوص در طول لوله گوارش میشود و میتواند عوامل عفونی را مهار کند.
به گفته مدیر عامل این شرکت صادرات این محصول دانشبنیان با امارات مذاکرات انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه در اجرای این طرح ، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری کمک زیادی به ما کرد؛ افزود: ما این محصول را در زمان دوران کرونا تولید کردیم، اما آن زمان مجوز نداشتیم و بعد از اتمام کرونا موفق به گرفتن مجوز شدیم. در ابتدای کار از حمایت مالی معاونت علمی بهرهمند شدیم که در آن موقع بسیار موثر و حیاتی بود.