• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۷۷۲۲۴
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۹
علمی و فرهنگی » فضای مجازی
دانشگاه «وست‌مینیستر» انگلیس:

نشردهندگان اخبار جعلی احتمالاً افکار غیرعادی دارند

برخی از کاربران اینترنت تمایل زیادی دارند که محتوا‌های نادرست و جعلی به اشتراک بگذارند؛ تحقیقات دانشگاه «وست‌مینیستر» انگلیس برخی از این تمایلات را، مرتبط با اختلال «اسکیزوتایپی» می داند.

افرادی که اخبار جعلی را به اشتراک می‌گذارند، احتمالاً افکار غیرعادی دارند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از دِ استار، اطلاعات نادرست در همه شبکه‌های اجتماعی وجود دارد. در حالی که برخی کاربران خود را ملزم می‌دانند تا اطلاعاتی را که به اشتراک می‌گذارند بررسی کنند، اقلیتی از کاربران اینترنت هم هستند که ترجیح می‌دهند عمداً اطلاعات نادرست را به اشتراک بگذارند.
یک تیم تحقیقاتی در انگلیس تلاش کردند تا دریابند که چه چیزی این افراد را متمایز و آنها را تحریک می‌کند.
مطالعه‌ای که توسط «تام بوکانن» در دانشگاه «وست‌مینیستر» انگلیس انجام شد، نشان داده افرادی که درجات بالاتر «اسکیزوتایپی» مثبت دارند، بیشتر احتمال دارد اطلاعات نادرست را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارند.
پروفسور «بوکانان» می‌گوید: «اسکیزوتایپی» مثبت نامی است که به تمایل به تجربه افکار غیرعادی نسبت داده می‌شود. این بدان معنا نیست که شما مشکلات سلامت روانی دارید چرا که همه افراد این نوع تجربیات را دارند، اما برخی افراد بیشتر از دیگران آنها را تجربه می‌کنند.
وی ادامه می‌دهد: به نظر می‌رسد به‌اشتراک‌گذاری اطلاعات نادرست در رسانه‌های اجتماعی، چه به صورت تصادفی و چه عمدی، با این گرایش مرتبط باشد.
این تحقیق از هزار و ۹۱۶ نفر انجام و به چهار بخش تقسیم شد. اولین مورد به رابطه بین تفاوت‌های فردی و تمایل کاربران به اشتراک‌گذاری اطلاعات نادرست پرداخت.
بخش دوم، دلایل این را که چرا مردم چنین اطلاعات نادرستی را به اشتراک می‌گذارند، تجزیه و تحلیل کرد.
در بخش سوم، شرکت‌کنندگانی که تفاوت‌ها و انگیزه‌های فردی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت، با یک سری سرفصل‌های اخبار سیاسی درست و نادرست ارائه شد. از شرکت‌کنندگان خواسته شد تا مشخص کنند که آیا به اشتراک‌گذاشتن هر یک از این محتوا‌ها فکر می‌کنند و آنها را درست می‌دانند یا نه.
در بخش چهارم مطالعه، محققان پست‌های توییتری واقعیِ ارسال‌شده توسط شرکت‌کنندگان را ارزیابی کردند. هدف این بود که مشخص شود آیا عوامل شناسایی‌شده در مطالعات ۱، ۲ و ۳ با اشتراک‌گذاری واقعی اطلاعات نادرست در توییتر مرتبط است یا خیر.
 
*نیاز به هرج و مرج
یافته‌های محققان ارتباط بین «اسکیزوتایپی» مثبت و به اشترا‌ک‌گذاری اطلاعات نادرست را مشخص می‌کند؛ خواه شرکت‌کنندگان آگاهانه این کار را انجام دهند یا نه.
در حالی که طیف وسیعی از انگیزه‌ها برای اشتراک‌گذاری محتوا‌های سیاسی برخط با اشتراک‌گذاری اطلاعات نادرست مرتبط بود، دو انگیزه مهم‌تر به نظر می‌رسید: تمایل به اشتراک‌گذاری محتوا‌های سیاسی برای حمله به دیگران یا تحریک آنها و به اشتراک گذاشتن محتوا‌های سیاسی به‌منظور افزایش آگاهی.
محققان می‌گویند: در حالی که افراد انگیزه‌های متفاوتی را برای به اشتراک گذاشتن محتوا‌های نادرست گزارش کرده‌اند، به نظر می‌رسد که این دو عامل بر اشتراک‌گذاری عمدی یا تصادفی محتوا‌های جعلی تأثیر می‌گذارند.
با توجه به توضیحات محققان، «اسکیزوتایپی» مثبت بیشتر با تصمیم‌گیری مبتنی بر شهود و همچنین بر اساس تعصب مرتبط است تا بر اساس «فکر بازتابی».
محققان تاکید می‌کنند که بیشتر شرکت‌کنندگان، از «آگاهی» به عنوان انگیزه اصلی خود برای به اشتراک‌گذاری اطلاعات سیاسی یاد می‌کنند.
با این وجود، برخی از مردم می‌خواهند هرج و مرج ایجاد کنند و کاملاً از نادرستی اطلاعات به اشتراک گذاشته‌شده آگاه هستند. این نشان‌دهنده تمایل برخی افراد برای برهم زدن جامعه و ارتقای خود (که در حال حاضر به حاشیه رانده‌شده‌اند) است.
برای محققان دانشگاه «وست مینستر» ایده اصلی این است که دلایلی را که باعث می‌شود برخی افراد اطلاعات نادرست را به اشتراک بگذارند، بهتر درک کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
داستان یک نردبان
صعود نیما زاهدی به جدول اصلی جام جهانی شمشیربازی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
غرب پشت اعتراضات صربستان
آغاز ساخت زیر گذر شهدا در بوکان
خبر‌هایی از بررسی مشکلات بهداشت و درمان دامغان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
اختصاص ۲۵ همت اعتبار برای زیرساخت‌های عمرانی و آموزشی کردستان
افزایش قابل توجه اخراج‌ها در آمریکا
دومین پیروزی پیاپی تیم ملی والیبال مردان ایران
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
برادران خدایاری، شانه‌به‌شانه تا جاودانگی
برد چوکا در برابر شایان دیزل در تالش
مصاف تیم والیبال شهید املاکی لنگرود در برابر افق قم
گلایه اهالی شهر جعفریه قم از آسفالت نبودن مسیر مدرسه شهید سلیمانی
شورای حل اختلاف ظرفیتی برای کاهش پرونده‌های قضایی
احداث اولین زمین والیبال ساحلی در شهرکرد
روایت همدلی در دفاع ۱۲ روزه با اولین رویداد رسانه‌اى «هما»
ابلاغ ترخیص ۱۰۰ درصدی چای وارداتی
تساوی ملوان مقابل شمس آذر در بندرانزلی در خانه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
استعفا در شرایط حساس
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)