پخش زنده
امروز: -
وزیر سابق جهاد کشاورزی گفت: با برنامه ریزیهای مختلف در حوزههای کشاورزی در دولت سیزدهم موفق به خودکفایی، صادرات، تأمین نهادههای دامی شدیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نیکبخت، وزیر سابق جهاد کشاورزی گفت: رئیس جمهور شهید همواره دغدغه امنیت غذایی و سفره مردم را داشتند و مدام پیگیر تولیدات محصولات کشاورزی بودند.
او گفت: نخستین مشکلی که در وزارت جهاد کشاورزی با آن مواجه بودم بحث نهادههای دامی بود.
وزیر سابق جهاد کشاورزی گفت: در تولید محصولاتی مانند مرغ، تخم مرغ و گوشت، سبزیجات، سیفی جات، پیاز، سیب زمینی، گوجه فرنگی مشکلاتی را داشتیم که در این حوزه با نگاهی به گذشته همه ساله در تولید و توزیع و صادرات پیاز دچار سر درگمی بودیم که با تمرکز به این موضوع آن را حل کردیم و نوسانات قیمتی و مشکلات صادرات حل شد.
او افزود: نخستین برنامه راهبردی من در وزارتخانه حداکثر سازی تولید با حفظ منابع پایه مخصوصا در آب بود.
نیکبخت گفت: در تولید محصولات کشاورزی در سال ۱۴۰۱ از ۱۱۰ میلیون تن به بیش ۱۳۴ میلیون تن در سال ۱۴۰۳ رسیدیم. گندم را به عنوان یک محصول راهبردی و محصولی که به طور مستقیم و موثر در امنیت ملی تاثیر دارد و مورد تاکید رهبر معظم انقلاب هم هست در سال ۱۴۰۰ بیش از ۷ و نیم میلیون تن به کشور وارد کردیم که این عدد در سال ۱۴۰۱ به ۵ میلیون تن رسید و در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۱۰ میلیون ۳۵۵ هزار تن ما گندم به صورت خرید تضمینی خریداری کردیم و سال ۱۴۰۳ تا به امروز ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تن خریداری شده که در پایان شهریور ماه از مرز ۱۲ میلیون تن رد خواهد شد.
نیکبخت با بیان اینکه در شروع کارش در وزارت کشاورزی با شریط سختی در تامین نهادههای دامی مواجه بود گفت: عواملی مانند خشکسالیهای پی در پی، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، جنگ روسیه و اوکراین تاثیر به سزایی در بازارهای کشورهای اطراف داشت.
وزیر سابق جهاد کشاورزی گفت: در گذشته در تامین نهادههای دامی مشکلات زیادی وجود داشت، اما امروز به عنوان مثال اگر کنجاله سویا را تا دی ماه ۱۴۰۳ وارد نکنیم در داخل کشور مشکلی وجود ندارد.
او اضافه کرد: امروز در تامین ذرت، کنجاله، جو مشکل خاصی در کشور وجود ندارد و اینها در بازار ارائه میشود و امروز فروشندگان برای فروش محصول خود با یکدیگر رقابت میکنند.
نیکبخت درباره صنعت طیور هم گفت: روزانه ۸ هزارو ۵۰۰ تن تا ۹ هزار تن مرغ تازه باید به بازار عرضه شود تا مشکلی در بازار برای مصرف کننده روی ندهد که با برنامه ریزیهای انجام شده موفق شدیم علاوه بر تامین بازار داخلی بیش از ۲۳۰ هزار تن مرغ و تخم مرغ صادر کنیم و به مرحله پایداری برسیم که قبل از این در گذشته بیش از ۱۲۰ هزارتن مرغ گرم از کشورهای همسایه به سختی وارد میکردیم.
او درباره محصولات دامی هم گفت: از بهمن ۱۳۹۹ کشتار غیر متعارف در کشتارگاههای کشور شروع شده بود که ما بایدبه طور متوسط سالانه ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام در کشتارگاه ها، کشتار کنیم که این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۱۷ میلیون و ۴۰۰ هزار راس و در سال ۱۴۰۱ به ۱۷ میلیون ۸۰۰ هزار راس رسید و با کشته شدن دامهای مولد تاثیر منفی در تولید گوشت به وجود آمد.
وزیر سابق جهاد کشاورزی گفت: بیش از ۱ میلیون ۳۰۰ هزار تن برای نخستین بار بعد از انقلاب، نهادهای دامی را به صورت مدت دار و چک صیادی به دامدارن، عشایر و تشکلها دادیم برای اینکه از کشتن دامهای خود صرف نظر کنند.