پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اردبیل از انجام سه هزار و ۴۶۷ عملیات اطفا حریق و نجات از سوی این سازمان در طول یک سال (هفتم مهرماه سال گذشته تا هفتم مهرماه سال جاری) خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، قربان کاجی روز شنبه اظهار کرد: از این تعداد عملیات انجام شده یک هزار و ۱۱۰ مورد مربوط به اطفای حریق و ۲ هزار و ۳۵۷ مورد مربوط به امداد و نجات بوده است.
وی گفت: بیشترین آتش سوزیها در این مدت به ترتیب در منازل مسکونی و مغازه رخ داده و بیشتر امداد و نجاتها نیز به ترتیب مربوط به گیر کردن افراد در آسانسور به دلیل قطعی برق یا استاندارد نبودن آنها، تصادفات خودرو و نجات حیوانات بوده است.
رئیس سازمان آتش نشانی شهرداری اردبیل بیان کرد: در ۶ ماهه نخست امسال با انجام ۷۶۱ عملیات امداد نجات، به ۹۴۶ نفر گرفتار در آسانسور به علت قطعی برق در شهر اردبیل امدادرسانی شد. ضمن اینکه آتش نشانان اردبیل علاوه بر اردبیل در صورت نیاز به سایر شهرستانهای استان و یا دیگر استانها امداد رسانی میکنند.
کاجی اضافه کرد: در ۶ ماهه نخست امسال ۸۰ هزار نفر با سامانه ۱۲۵ آتش نشانی شهر اردبیل تماس برقرار و کمک خواستند.
وی گفت: میانگین زمان حضور آتش نشانان و امدادگران این سازمان در سر صحنه حوادث سه الی پنج دقیقه است و تلاش میکنیم زمان حضور کاهش یابد.
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اردبیل اضافه کرد: زمان رسیدن بر سر حادثه در کشورهای مختلف نیز متغیر و بین سه تا پنج دقیقه است و در این زمینه آتش نشانی اردبیل از استانهای برتر کشور است.
کاجی با بیان اینکه مدت زمان حضور در سر صحنه حوادث به عوامل مختلفی از جمله فاصله محل وقوع حوادث، زمان و ساعت وقوع حوادث و ترافیک مسیر بستگی دارد، اظهار کرد: باید آتش نشانان و امدادگران تا یک دقیقه بعد از اعلام حوادث ایستگاه آتش نشانی را ترک و به محل حادثه اعزام شوند.
وی گفت: با توجه به اینکه کاهش زمان حتی یک ثانیه قابل توجه و برای نجات حادثهدیدگان بسیار اثر بخش و مهم است، پس نباید ثانیههای آخر را که در واقع طلایی است از دست داد.
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اردبیل با اشاره به فرسوده بودن و عمر بالای ماشین آلات آتش نشانی، گفت: هم اکنون میانگین عمر ماشین آلات آتش نشانی شهر اردبیل ۲۰ سال است.
کاجی با بیان اینکه طبق استاندارد جهانی باید عمر ماشین آلات آتش نشانی هشت سال باشد، افزود: انسانیت، عشق، علاقه و از خودگذشتگی آتش نشانان اردبیل به همنوعان و مردم باعث شده با وجود برخی کمبودها کوچکترین خللی در ارائه خدمات به مردم و حادثه دیدگان صورت نگیرد.
وی با تقدیر از حمایتهای شهرداری اردبیل، اظهار کرد: حمایت این مسئولان باعث دلگرمی آتش نشانان و امدادگران شده و آنها تلاش میکنند بهترین خدمات را در کمترین زمان ممکن به همنوعان و حادثه دیدگان ارائه کنند.
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اردبیل بیان کرد: امسال پنج دستگاه ماشین آلات شامل خودروی تانکر آب، مینی بوس امداد و نجات، نردبان ۳۲ متری و ۲ دستگاه خودروی امداد و نجات خریداری و در اختیار سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اردبیل قرار گرفت.
این مقام مسئول اضافه کرد: از بدو تاسیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اردبیل تا سه سال قبل، فقط ۳۰ درصد نیروهای عملیاتی این سازمان به تجهیزات انفرادی مورد نیاز مجهز بودند، اما با حمایتهای شهردار و اعضای شورای شهر هم اکنون تمامی نیروهای عملیاتی سازمان مجهز به تجهیزات انفرادی مورد نیاز هستند.
کاجی از فعالیت هفت ایستگاه آتش نشانی در نقاط مختلف شهر اردبیل خبر داد و گفت: ۲ ایستگاه جدید آتش نشانی در این شهر ساخته میشود.
وی خاطرنشان کرد: برای هر ۵۰ هزار نفر جمعیت یک ایستگاه آتش نشانی لازم است و با احداث این ۲ ایستگاه اردبیل از نظر تعداد ایستگاههای آتش نشانی به استانداردها نزدیکتر میشود.
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اردبیل تعداد آتش نشانان و کارکنان سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اردبیل را ۲۰۰ نفر عنوان کرد و گفت: از این تعداد ۱۸۰ نفر نیروی عملیاتی و ۲۰ نفر هم نیروی ستادی هستند.
این مقام مسئول با اشاره به آمادگی بسیار بالای آتش نشانان و نیروهای عملیاتی، ادامه داد: آتش نشانان و نیروهای عملیاتی اردبیل پارسال در مسابقات آمادگی جسمانی در سطح کشور اول شدند.
کاجی با بیان اینکه آتش نشانان و نیروهای امدادی این سازمان به طور شبانه روز آماده هستند تا در صورت نیاز به یاری حادثه دیدگان بشتابند، اظهار کرد: استاندارد فعالیت در هر شیفت (نوبت کاری) ۱۲ نفر است، اما در اردبیل به دلیل کمبود نیرو، در هر شیفت هفت تا هشت نفر کار میکنند.
وی افزود: برای رفع مشکل کمبود نیرو مجوز جذب و استخدام ۴۰ نفر اخذ شده و امیدواریم این افراد در کمترین زمان ممکن جذب شوند.
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اردبیل بیان کرد: همچنین گفت: وظیفه این سازمان تنها اطفای حریق و امداد و نجات نیست، بلکه در حوزه آموزش، پیشگیری و نظارت بر طرحها و نقشههای ساختمانی نیز مسئولیت و وظایفی دارد.
کاجی افزود: در بخش آموزش درون سازمانی تمامی آتش نشانان و نیروهای عملیاتی هر روز به صورت مداوم و مستمر در کلاسهای آموزشی ارائه شده شرکت میکنند و در بخش آموزش برون سازمانی نیز در سه سال اخیر به حدود ۵۰ هزار نفر از عموم مردم بدیهیات آتش نشانی آموزش داده شده است.
این مقام مسئول اظهار کرد: در حوزه پیشگیری هر ۶ ماه از تمامی اماکن عمومی مانند بیمارستان ها، مجتمعهای مسکونی، هتل ها، مساجد، مدارس، پاساژها، بازار و سرا و تیمچه به صورت رایگان بازدید میشود و در صورت داشتن نواقص تذکرات به صورت کتبی برای رفع نواقص از سوی این سازمان به آنها اعلام میشود.
کاجی بیان کرد: در حوزه بررسی طرحها و نقشههای ساختمانی نیز بررسی وجود سیستمهای اعلام حریق، اطفای حریق خود بارنده، وسایل و تجهیزات خاموشکننده حریق مانند کپسولهای آتش نشانی، جعبههای کمکهای اولیه و دربهای ضد حریق و طرح تخلیه اضطراری از ملزومات ایمنی بوده که باید در ساختمانها طبق آیین نامه ایمنی حریق رعایت شود با سازمان آتش نشانی است.
وی اضافه کرد: بررسی طرحها و نقشههای ساختمانی در سه سال اخیر توسط این سازمان ۲۳۰ درصد افزایش داشته است.
هفتم مهر روز آتش نشانی و ایمنی نامیده شده است.