پخش زنده
امروز: -
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسانشمالی گفت: کشت پاییزه در سطح ۲۳۲ هزار هکتار از کشتزارهای استان آغاز شده و کشاورزان مشغول آماده سازی زمینهای خود هستند.
به گزارش خبرگزاری صداو سیمای خراسان شمالی؛ وحید صباغ در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما افزود: برابر با الگوی کشت ابلاغی در سطح ۸۰ هزار هکتارآبی و ۱۵۲ هزار هکتار زمین دیم در استان انواع محصولات شامل گندم، جو، نخود، عدس، کاملینا، کلزا، گلرنگ و انواع گیاهان علوفهای است که کشت خواهد شد.
وی گفت: همچنین امسال کشت چغندر پاییزه در استان نیز برنامه ریزی شده است.
به گفته صباغ تولید ۵۰۰ هزارتُن محصول در استان پیش بینی میشود.
تامین ۹۳۰۰ تُن بذر غلات در استان
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: ۸ هزار و ۲۰۰ تن بذر اصلاح شده برای کشت پاییزه گندم و ۱۰۰ تُن بذر جو آبی و دیم در طبقات مختلف فرآوری، بوجاری و ضد عفونی شده، برای سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ در استان تامین شد.
صباغ با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد بذر غلات در کشت پاییزه اصلاح شده است افزود: ۷۰ درصد بذور نیز از بذرهای خودمصرفی کشاورزان اختصاص دارد.
وی به کشاورزان توصیه کرد در صورت استفاده از بذور خود مصرفی، آن را بوجاری، ضد عفونی و بذر مال را انجام دهند.
تامین کودهای پایه برای کشتهای پاییزه در استان
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: کودهای اوره، فسفات و پتاس به اندازه کافی برای کشتهای پاییزه تامین و در اختیار کارگزاران توزیع قرار گرفته که کشاورزان با در دست داشتن حوالهی خرید، کود مورد نیاز خود را تامین کنند.
صباغ بر افزایش بهره وری در واحد سطح تاکید کرد و افزود: بذر اصلاح شده، کشت مکانیزه، رعایت تاریخ کشت به همراه کود دهی مناسب در افزایش محصول تاثیر مستقیمی دارد بنابراین کشاورزان از هر سه کود پایه اوره، فسفاته و پتاسه در کشتزارها استفاده کنند.
وی همچنین گفت: با توجه به گزارش هواشناسی امسال پاییز خشک و کم بارشی در پیش داریم بنا براین به کشاورزان توصیه میشود کشت را با تاخیر انجام دهند.
قیمت خرید تضمینی برای سال آینده ۲۰ هزارو ۵۰۰ تومان تعیین شد
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه با بیان اینکه قیمت خرید تضمینی برای سال آینده ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد، گفت: بنابر اعلام سطح ابلاغی سال زراعی آینده ۴۵ هزار هکتار آبی و ۹۶ هزار هکتار اراضی دیم زیر کشت گندم خواهد رفت.
به گفته صباغ تا کنون ۱۸۴ هزارتُن گندم از کشاورزان خریداری شده و خرید هم کماکان ادامه دارد.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی باغ است و ۸۲ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی فعال هستند.