• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۲۰۰۲۰
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۰
سیاسی » مجلس

تشکیل کمیته ویژه برای راستی‌آزمایی آمار‌های دارو و تجهیزات پزشکی

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از تشکیل کمیته‌ای ویژه برای راستی‌آزمایی آمار‌های دارو و تجهیزات پزشکی با ریاست سه نفر از نمایندگان کمیسیون اجتماعی و با مشارکت نمایندگان همه دستگاه‌های مربوطه ظرف ۱۰ روز آینده خبر داد.

* تشکیل کمیته ای ویژه برای راستی‌آزمایی آمارهای اعلامی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی بابایی کارنامی، در تشریح نشست امروز کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: جلسه امروز کمیسیون اجتماعی مجلس به منظور بررسی آثار نوسانات نرخ ارز بر دارو و تجهیزات پزشکی و پرداخت نشدن مطالبات شرکت‌های دارویی و سلامت‌محور توسط شرکت‌های بیمه‌ای و در قالب درخواست تعدادی از گروه های هدف وزارت بهداشت و درمان و حوزه سلامت کشور اعم از تهیه‌کنندگان تجهیزات پزشکی و دارو تشکیل شد.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: از زمانی که قانون حذف ارز ترجیحی با هدف حذف تدریجی و حرکت به سمت شفاف‌سازی در ساختار سلامت و بیمه‌ای انجام شد، باید ارز ترجیحی حذف شده و تخصیص مابه‌التفاوت آن به هدف‌مندی یارانه‌ها و در قالب خدمت دارویار، خدماتی را به هم بیمارستان‌ها و هم به بخش دارو و تجهیزات پزشکی تقدیم کند؛ اما در این میان اشکالات فراوانی وجود دارد که موضوع بحث امروز ما در کمیسیون اجتماعی مجلس بود.

بابایی کارنامی ادامه داد: متاسفانه در این مسیر مردم پول دارو و خدمات را پرداخت می‌کنند اما در بیمارستان‌ها برای خرید دارو مشکل دارند، در ادامه داروخانه با داروساز مشکل دارد، داروساز با شرکت‌های پخش مشکل دارد، شرکت‌های پخش با دستگاه‌های خدمات‌گیرنده یا حوزه‌های درمانی مانند بخش درمان تأمین اجتماعی یا وزارت بهداشت و درمان دچار مشکل هستند و در مجموع یک بی‌نظمی و به‌هم ریختگی در این ساختار وجود دارد که در این راستا و براساس درخواستی که برخی از نمایندگان داشتند، امروز این جلسه با نگاه اجتماعی در کمیسیون اجتماعی مجلس و با حضور نمایندگانی از سازمان غذا و دارو، سازمان برنامه و بودجه کشور، سازمان تأمین اجتماعی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و فعالان بخش خصوصی کشور برگزار و نظرات همه دستگاه‌های دخیل در چرخه شنیده شد.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس اضافه کرد: البته این موضوع در حوزه تخصصی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس است، اما با توجه به بحث‌ لحاظ کردن مسائل اجتماعی و پیشگیری از مسائلی که در آینده ما را تهدید می‌کند، کمیسیون اجتماعی مجلس هم به این موضوع ورود پیدا کرد. همه دستگاه‌های دخیل در این موضوع در کمیسیون حاضر شدند و همه اعم از سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت و درمان، ساختارهای بیمه‌ای و بیمه‌گر، سازمان برنامه و بودجه، دیوان محاسبات کشور و در نهایت انجمن‌های و تشکل‌های مرتبط گزارش‌های تقریبا کاملی ارائه دادند و ما تا حدودی متوجه ضعف‌های این حوزه شدیم.

بابایی کارنامی ادامه داد: یکی از این ضعف‌ها این است که براساس تفاهم‌نامه‌ای که بین چهار رکن گروه تهیه‌کنندگان دارو و تجهیزات پزشکی، بانک مرکزی، سازمان‌های بیمه‌گر و سازمان برنامه و بودجه و هدفمندی یارانه‌ها شده است، مقرر شده بود یک هماهنگی جدی بین این حوزه‌ها باشد، اما متاسفانه ناهماهنگی‌ها باعث شده امروز شفافیت در آمار وجود ندارد و در جلسه امروز هم از لحاظ عدد و ارقام پاسخگویی لازم را به ما نداشتند.

بابایی کارنامی در بیان نتیجه و مصوبه جلسه امروز کمیسیون اجتماعی گفت: این جلسه به این نتیجه رسید که ظرف ۱۰ روز یک کمیته ویژه با ریاست سه نفر از نمایندگان کمیسیون اجتماعی  در قالب کمیته‌های خاص زیرمجموعه کمیسیون اجتماعی مجلس و با مشارکت نمایندگان همه دستگاه‌های مربوطه شکل بگیرد و تمام اعداد و ارقام، مباحث اجتماعی نظیر دغدغه‌‌های بیمه‌گران، مردم، داروها، دارویار، ساختارها و قوانینی که وجود دارد  را راستی‌آزمایی و دیوان محاسبات تفریغ بودجه و اعداد و ارقام را کاملاً تفهیم و تفکیک کند.

وی ادامه داد: بعد از ۱۰ روز تعیین شده، گزارش رسمی این کمیته در کمیسیون اجتماعی قرائت می‌شود و بعد ما به عنوان متقاضی در کمیسیون اصل نودم مجلس از طرف کمیسیون اجتماعی موارد مورد وصول و پیشنهادات را مطرح خواهیم کردو در نهایت اگر نیاز باشد مکاتبات آن را با سران قوا هم انجام خواهیم داد تا زمانی که در جمع‌بندی چنین گزارش‌هایی به این نتیجه برسیم که خروجی کار به این سمت باشد که مردم راحت در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی سهل‌الوصول به اقلام دارویی مورد نیاز برسند.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس  تصریح کرد: طبق قانون لازم است که بیش از ۹۰ قلم دارو و تجهیزات به مردم بدهیم و باید تسهیل‌کننده این مسیر باشیم و اگر در این مسیر ترک فعلی هم بود، با این ترک‌فعل‌ها برخورد شود، اگر نظارت‌ها در ادامه لازم باشد و ضعف‌هایی مشاهده شود در بررسی ردیف‌ها و جداول بودجه ۱۴۰۴ در مجلس این اشکالات را هم رفع می کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری چهارمین رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج در لنده
درخشش دانش آموزان خراسان جنوبی در جشنواره پژوهشگران
آغاز ثبت سفارش ثبت سفارش برنج، جو و ذرت از فردا
آغاز توزیع علوفه و دان برای حیات وحش در برخی شهرستان‌های خراسان جنوبی
توزیع بیش از پنجاه و یک هزار تن نهاده‌های دامی درخراسان شمالی
حضور داور چهارمحال و بختیاری در دوره داوری درجه یک اسکیت کشور
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (یازدهم آذرماه ۱۴۰۴)
مسابقات بین‌المللی اسکی؛ ناکامی ۲ نماینده ایران در مارپیچ کوچک
درخشش اصفهانی‌ها در مسابقات جهانی کیوکوشین ماتسوشیما
۵ هزار نخ سیگار قاچاق در سملقان کشف شد
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان و شاهرود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (یازدهم آذر ۱۴۰۴)
معرفی ۲ رقم جدید نخود دیم پاییزه
گلایه شهروند خبرنگار شوط از وضعیت راه روستایی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آذر
شکوه ایثار ، مراسمی برای مادران و همسران شهدای جاویدالاثر زنجان
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
پرداخت ۸.۵ میلیارد تومان تسهیلات به بافندگان مستقل زنجانی
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
ماجرای یک پیام!
اصلاح سهمیه سوخت و سوالات فراوان مردم
نارکو تروریسم؛ بهانه تازه واشینگتن برای فشار بر کاراکاس
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۴ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)