• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۴۸۶۲۲
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۵
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

خودکفایی کامل ایران در تولید نهال‌های باغی استاندارد

ایران در تولید نهال میوه استاندارد در تمام گروه‌های محصولی به جز خرما به خودکفایی کامل رسیده است.

خودکفایی کامل ایران در تولید نهال‌های باغی استاندارد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون تحقیقات کنترل و گواهی نهال موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال گفت: در تولید نهال‌های استاندارد در گروه دانه‌دار، هسته دار، مرکبات و ریزمیوه‌ها به جز گروه محصولی تک لپه‌ای خرما (به علت تخریب نخلستان‌ها و عوارض جنگ تحمیلی)، با اقدامات و تحقیقات انجام شده به خودکفایی کامل دست پیدا کرده‌ایم.

عبدالرضا کاوند افزود: اکنون بالغ بر ۱۰ میلیون پایه رویشی عاری از ویروس و به همین تعداد پیوندک در باغ‌های مادری عرضه می‌شود و در صورت حمایت‌های مالی و خدمات فنی در آستانه جهش تولید نهال‌های گواهی شده نیز در حوزه باغبانی هستیم.

معاون تحقیقات کنترل و گواهی نهال موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال اظهار داشت: تولیدکنندگان و نهالستان‌های کشور به سمت تولید و عرضه پایه‌های رویشی حرکت می‌کنند که نسبت به پایه بذری عملکرد تولید بهتری در واحد سطح دارند.

عبدالرضا کاوند تصریح کرد: پایه‌های رویشی نسبت به پایه‌های بذری دارای عملکرد تولید بهتری هستند به طوری که برای مثال میانگین عملکرد تولید نهال با پایه بذری سیب حدود ۳۰ تن در هر هکتار و عملکرد تولید نهال پایه رویشی سیب حدود ۱۷۰ تن در هکتار و در نهال پایه رویشی گلابی و گیلاس نیز ۲ تا ۳ برابر افزایش عملکرد تولید در باغات کشور گزارش شده است.

معاون تحقیقات کنترل و گواهی نهال موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، نهال شناسه دار و گواهی شده را یکی از مهمترین نهاده‌ها برای پایداری کشاورزی دانست و اذعان داشت: پایداری تولید در حوزه باغبانی منوط به تولید و توزیع مواد تکثیری همچون نهال، قلمه و پیوندک است.

عبدالرضا کاوند با بیان این که امسال بیش از ۶۴ آزمایشگاه کشت بافت در کشور، پایه‌های درختان میوه برای گروه‌های دانه‌دار، هسته دار و خشکبار تولید می‌کنند، گفت: این آزمایشگاه‌ها پشتیبان ۶۳۰ نهالستان مجوزدار کشور هستند.

معاون تحقیقات کنترل و گواهی نهال موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال درباره تولید نهال خرما هم گفت: حجم قابل توجهی نهال خرما برای احیای نخلستان‌های کشور نیاز داریم که بخشی از آن به شکل سنتی و با جمع آوری پاجوش‌ها و بخش دیگر از طریق کشت بافت توسط شرکت‌های مجوزدار تامین می‌شود که در برخی ارقام خاص خرما پاسخگوی نیاز باغات کشور نیست و از این رو در سال‌های اخیر شاهد واردات نهال کشت بافت خرما بوده‌ایم.

معاون موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال با اشاره به صادرات نهال از کشور گفت: طی امسال نزدیک به ۴۰۰ هزار اصله نهال استاندارد از درختان میوه و ... میوه از کشور صادر شده و صادرات تا اوایل اردیبهشت سال ۱۴۰۴ ادامه دارد.

عبدالرضا کاوند ، درباره قیمت نهال میوه خاطرنشان کرد: سال گذشته نزدیک به دو میلیون اصله نهال از گروه نهال‌های میوه و ... میوه از کشور صادر شد.

معاون موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، درباره قیمت نهال‌های صادراتی نیز اظهارداشت: ارزش هر اصله نهال میوه حداقل ۱.۵ دلار در بازار‌های جهانی است.

عبدالرضا کاوند بر رصد و نظارت بر جابجایی نهال‌ها در این فصل در کشور تاکید کرد و از تمام ارکان حکومت همچون نیروی انتظامی، راهداری ها، شهرداری ها، سازمان‌های جهادکشاورزی استان‌ها و سازمان حفظ نباتات کشور خواست در فصل جایجایی نهال همکاری بیشتری داشته باشند و باغداران هم از مراکز دارای مجوز تولید نهال خود را تهیه کنند.

معاون موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال افزود: نهال‌هایی که بارگیری می‌شوند باید دارای شناسه و گواهی بهداشت باشند و در غیر این صورت سازمان حمل و نقل جاده‌ای نباید اجازه بارگیری دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شناخت درست دشمن و تقویت قدرت رسانه‌ای لازمه مقابله با سلطه‌طلبی استکبار است
اجرای طرح بنزین سه نرخی در خوزستان
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
آغاز اجرایی شدن طرح سه نرخی شدن بنزین در جایگاه‌های سوخت مهاباد
فعالیت ۱۴۷ واحد گلخانه‌ای در استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۲ آذر ۱۴۰۴
باران آمد، قزل اوزن جان گرفت
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
مجازی شدن مدارس و دانشگاه‌های خوزستان در ۲۲ آذر
رقابت بانوان تنیسور در جام حذفی تنیس
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
۶۰ هزار نفر در صف ثبت قرارداد‌های ملکی
خبر‌هایی از برگزاری جشن های میلاد حضرت فاطمه(س)و هفته مادر در استان سمنان
ارزیابی ۵۳ اثر هنری البرز در داوری مهر اصالت ملی
ورزشی‌های بیست ویکم آذر ماه در استان سمنان
مرگ پنج نوجوان هرمزگانی در تصادف موتورسیکلت‌ها
غیر حضوری شدن برخی مدارس سمنان
اجرای طرح مهر ماندگار در سراب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر کاهش دما و یخ زدگی زمین
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم
آغاز بارش ها از روز جمعه در آذربایجان غربی؛ دما کاهش می یابد
لیگ برتر کشتی آزاد؛ صعود بانک شهر به مرحله نهایی
توقیف نفتکش ونزوئلایی ضد قوانین دریانوردی آزاد است
دستور عارف برای رسیدگی فوری به مصدومان سانحه اتوبوس در استان فارس
بانوان ایرانی در دفاع مقدس ۱۲ روزه، پشتیبان رزمندگان شدند
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)