• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۷۵۶۳۴
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۷
بین الملل » اروپا

افزایش ۸۶ درصدی قربانیان خشونت جنسی در حمل‌و‌نقل عمومی فرانسه طی ۱۰ سال

بر اساس آمار منتشر شده در پژوهش دیده بان ملی خشونت علیه زنان در فرانسه، تعداد قربانیان خشونت جنسی در وسایل نقلیه عمومی این کشور - که اکثریت قریب به اتفاق آنها زن هستند - در تقریباً ده سال، ۸۶ درصد افزایش یافته است. شبکه خبری فرانس‌۲۴ گزارشی در این زمینه تهیه کرده است.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از فرانس بیست و چهار، تعداد قربانیان خشونت جنسی در وسایل نقلیه عمومی در فرانسه طی ده سال حدودا دو برابر شده است، افزایشی که برخی شرکت‌های ارائه کننده خدمات حمل و نقل عمومی را بر آن داشته که برای اتخاذ تدابیر پیشگیرانه با یکدیگر پشت میز مذاکره بنشینند؛ مثل شما پولین.. سلام.. شما موسس اپلیکیشن اومِی Umay هستید، برنامه‌ای رایگان برای تلفن همراه که ایمن سازی مسیر سفر و جابجایی‌ها را فراهم می‌کند. برای ما توضیح دهید.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

-پولین واندرکان از طراحان اپلیکیشن اومی گفت: بله اومی برنامه‌ای رایگان است و این امکان را برای هر فرد فراهم می‌آورد که ایمن‌ترین مسیر در هر سفر یا جابجایی خود را بیدرنگ و بدون هیچ وقفه‌ای (REAL TIME) برای نزدیکانش به اشتراک بگذارد و نقاطی را که ما به آنها مکان‌های امن (SAFE PLACES) می‌نامیم برای خود پیدا و مشخص کند. این مکان‌های امن در واقع فروشگاه‌ها یا مغازه‌هایی هستند که به صاحبان آنها آموزش داده شده است به قربانیان خشونت‌های جنسی پناه بدهند و میزبان آنها باشند. در سرتاسر فرانسه ۷ هزار فروشگاه را برای این منظور در اختیار داریم و در پاریس تعداد این مکان‌های امن ۴۰۰ عدد است. در این برنامه "اومی" می‌توانیم به عنوان شخصی که قربانی خشونت جنسی شده‌ایم یا به عنوان شاهد وقوع یک خشونت جنسی اظهارنظر کنیم و به دیگران هشدار دهیم، زیرا آزار و اذیت جنسی در خیابان‌ها به پدیده‌ای بسیار شایع و گسترده بدل شده و همه، اعم از زن و مرد را نگران کرده است و ما را بر آن داشته که با این پدیده مقابله کنیم؛ پس به عنوان قربانی یا شاهد خشونت جنسی، می‌توانیم با نشان دادن علائمی خاص، احساس ناامنی یا وقوع جرائم خشونت و آزار و اذیت جنسی در خیابان یا وسایل حمل و نقل عمومی را به دیگران اطلاع دهیم؛ ما به عنوان ادمین این اپلیکیشن، با همه شرکت‌های حمل و نقل در سرتاسر فرانسه همکاری داریم، مخصوصا در پاریس، همکاری فشرده و منسجمی با شرکت مترو، اتوبوسرانی و اتحادیه ملی راه آهن داریم و با کمک آنها می‌توانیم همه را نسبت به حضور در شبکه‌های مترو، در ایستگاه‌های قطار پاریس و دیگر شهر‌ها حساس کنیم تا بیشتر مراقب خود باشند.

 

ایده تبدیل فروشگاه‌ها به مکان‌های امن برای پناه دادن به قربانیان خشونت جنسی چگونه در ذهن شما شکل گرفت؟ آیا شما خودتان جزو ۷۰ درصد از زنانی که جایی برای پناه بردن علیه خشونت نداشته‌اند یا جزو قربانیان یا شاهدان خشونت‌های جنسی در وسایل حمل و نقل عمومی هستید؟

 

پولین واندرکان: بله دقیقا؛ ماجرای من اینگونه است که شش سال پیش زمانی که داشتم شب از سر کار به منزل برمیگشتم، قربانی آزار و اذیت یک یا چند مرد شدم، از یک نگهبان یک رستوران کمک خواستم و او به من گفت چیزی که در خیابان اتفاق می‌افتد، به همان خیابان مربوط است، بعد از آن اتفاق این ایده به فکرم رسید که فروشگاه‌های مشهوری را که می‌خواهند کمک کنند و اقداماتی برای مقابله با پدیده خشونت جنسی در خیایان‌ها و وسایل نقلیه عمومی انجام دهند، که البته اقداماتی انسانی، شهروندی هستند، به عنوان مکان‌هایی مرجع برای میزبانی قربانیان معرفی کنیم. ما از این فروشگاه‌ها می‌خواهیم در اولین مرحله مواجهه با چنین قربانیانی، همانند پلیس یا انجمن‌های حامی قربانیان خشونت‌های جنسی عمل کنند؛ بنابراین باید گفت این اپلیکیشن شش سال پیش متولد شد.

 

چه تعداد از افراد و در کجا‌ها از این برنامه برای ایمن سازی جابجایی‌ها و سفر‌ها استفاده می‌کنند؟

 

پولین واندرکان: ما یکصد هزار کاربر فعال در سرتاسر فرانسه داریم مخصوصا در منطقه پاریس و حومه که تراکم جمعیت بسیار بالاست، همچنین ما با تعاونی‌ها و شرکت‌های حمل و نقل در اقصی نقاط فرانسه هم شراکت کاری داریم.

 

آیا این برنامه برای هموطنان ما در سرزمین‌های ماورای بحار هم اجرا می‌شود؟

 

پولین واندرکان: بله، برنامه ما در حال حاضر در رئونیون، کالدونیای جدید و حتی در شمال انگلیس هم کاربرد دارد.

 

گفتید که با بازیگران مهم و اصلی در صنعت حمل و نقل عمومی در پاریس همکاری دارید و همچنین گفته شده است در لیون از یک اتوبوس به عنوان پناهگاه قربانیان خشونت جنسی استفاده می‌کنید.

 

پولین واندرکان: بله، با همیاری شرکت‌های حمل و نقل در لیون، اتوبوسی را به عنوان اولین "اتوبوس امن" در نظر گرفتیم و به رانندگان اتوبوس و نیز ماموران کنترل بلیت آموزش می‌دهیم که در اولین گام از مواجهه با یک قربانی خشونت و آزار و اذیت جنسی در اماکن و وسایل نقلیه عمومی چه کار‌هایی انجام دهند. همچنین باید یاد بگیریم اگر شاهد موارد خشونت‌های جنسی بودیم از همین رانندگان تعلیم دیده اتوبوس کمک بخواهیم؛ ما ظرف یک سال گذشته ده مورد مراجعه قربانیان اینگونه خشونت‌ها را در شهر لیون به ثبت رسانده‌ایم.

 

اینها وظایف شما به عنوان کارفرما بود، ولی شما وظیفه آموزش و حساسیت زایی گروه‌های بزرگ درمورد خشونت‌های جنسی را نیز برعهده دارید.

 

پولین واندرکان: بله کاملا، ما در مورد میزبانی از قربانیان، آموزش‌هایی به صورت بازی و جزوه‌های الکترونیک داریم؛ درمورد اینکه اصولا خشونت جنسی و جنسیتی چیست، چند نوع آزار و اذیت داریم، آزار و اذیت در خیابان ها، آزار و اذیت در حمل و نقل عمومی و آزار و اذیت در محل کار؛ درمورد تبعیض نژادی ما کار‌هایی انجام داده‌ایم؛ مثلا آزار و اذیت در خیابان، خودش ابعاد بسیار گسترده‌ای دارد که خشونت‌های جنسی و جنسیتی را در بطن خود دارد که به پدیده‌ای بسیار شایع و نگران کننده در فرانسه و البته در سرتاسر جهان بدل شده است؛ این را نیز باید یادآور شوم که آزار و اذیت کننده‌ها رنگ خاص و مذهب خاصی ندارند و در همه طبقات جامعه از اینگونه افراد پیدا می‌شود و کارشان را هم در خیابان و محله خاصی انجام نمی‌دهند بلکه همه جا هستند، ما در اپلیکیشن شاهد این هستیم که آزار و اذیت در خیابان، ساعت خاصی ندارد و در هر زمان و مکانی انجام می‌شود.

 

پولین، در حال حاضر که صحبت کردن درمورد این معضل اجتماعی چندان راحت و آزاد نیست، توضیح دهید چگونه با این شدت به عاملان خشونت جنسی و جنسیتی حمله ور می‌شوید، این در حالی است که تعداد موارد این خشونت‌ها به شدت در حال افزایش است، افزایش ۸۶ درصدی ظرف ۱۰ سال!

 

پولین واندرکان: به نظرم در این ده سال، به اندازه‌ای که الان داریم در مورد جنبش "می تو "صحبت می‌کنیم، حرفی گفته نشده است، اصولا آزادی برای بیان مسائل زنان، به تازگی فراهم شده است، البته علاوه بر زبان گفتن این مشکلات، گوش‌های شنوای بیشتری هم برای رسیدگی و اقدام علیه این ناهنجاری اجتماعی پیدا شده است، حرف‌ها طی این چند سال گفته شده و الان، زمان عمل فرا رسیده است، و کاملا طبیعی است که صحبت درمورد این معضل کاملا مشروع شده است، البته ما زنانی را هم داریم که همین امروز، از اینکه بخواهند درمورد آزار و اذیت‌هایی که شده‌اند چیزی تعریف کنند به شدت می‌ترسند، زیرا نگران هستند به شدت از طرف دیگران قضاوت شوند یا دیگران حرفشان را باور نکنند، البته این مشکل چند سال و چند ماه نیست، قرن هاست که زنان با این مشکل مواجه هستند؛ و این بسیار حایز اهمیت است که همگی، به صورت کاملا متحد برای مقابله با این معضل و ناهنجاری اجتماعی بسیج شویم.

 

 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدیدها و رمز پیشرفت کشور
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
پیروز پر گل سپاهانی‌ها مقابل تیم قطری در ترکیه
استفاده از عوامل بیولوژیک در بیش از ۵۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی 
بررسی چالش‌های تأمین اجتماعی مازندران در گفتگوی ویژه خبری صداوسیما
تخصیص زمین به ۳۳۰ خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌غربی 
برخورد عبرت آموز دستگاه قضایی با استخراج غیرمجاز رمزارز 
تلاش ونزوئلا برای آزادی ۲۹ کودک ربوده شده در آمریکا
همراهی مردم روشنایی پایدار را تضمین می‌کند 
تداوم وزش بادهای شدید در سمنان
کمبود پایگاه اورژانس در طالقان
صعود پسران کمتر از ۱۶ سال ایران به رقابت‌های جام آسیا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)