• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۹۳۸۱۵
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۴
خوزستان » اجتماعی

دزفول و شوشتر صدرنشین اقامت و بازدید‌های نوروزی در خوزستان

دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر خوزستان با اشاره به آمار نهایی این ستاد از ۲۳ اسفندماه ۱۴۰۳ تا ۱۶ فروردین‌ماه جاری گفت: در سامانه جامع مسافریار شهرستان‌های دزفول و شوشتر رتبه اول را به ترتیب در میزان اقامت و بازدید گردشگران به خود اختصاص دادند.

دزفول و شوشتر صدرنشین اقامت و بازدید‌های نوروزی در خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمد جوروند اظهار کرد: ۳۰ میلیون و ۶۸۰ هزار و ۴۷ بازدید از جاذبه‌های گردشگری خوزستان از ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۶ فروردین ماه جاری صورت گرفت که این تعداد بازدید مربوط به جاذبه‌های تاریخی، طبیعی، دست‌ساز، مذهبی، تفریحی، فرهنگی، گردشگری سلامت و موزه‌های استان بودند.

دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر نوروز خوزستان با بیان این‌که میزان بازدید از جاذبه‌ها امسال حدود ۱۶ درصد افزایش داشت ادامه داد: براساس جمع‌بندی انجام شده، شوشتر با ثبت هشت میلیون و ۵۹۶ هزار و ۲۵۰ نفربازدید اولین شهر پربازدید استان در بازه زمانی یادشده لقب گرفت.

به گفته وی شهرستان دزفول نیز با ثبت هفت میلیون و ۲۲۶ هزار و ۲۸۷ نفر بازدید در رتبه دوم قرار گرفت.

جوروند افزود: شهرستان اندیکا با بازدید یک میلیون و ۷۰۷ هزار و ۳۶۰ نفری، شهرستان لالی با یک میلیون و ۶۴۵ هزار و ۸۰۰ بازدید و شهرستان مسجدسلیمان با یک‌میلیون و ۴۳۷ هزار و ۲۴۸ نفر بازدید در رده‌های سوم تا پنجم پربازدیدترین شهرستان‌ها استان جای گرفتند.

وی اضافه کرد: براساس آمار ثبت‌شده، ایذه، باغ‌ملک، شوش، خرمشهر، اندیمشک، امیدیه، رامهرمز، بندرماهشهر، دزپارت، اهواز، کارون، گتوند، کرخه، شادگان، بهبهان، آبادان، هفتکل، صیدون، باوی، هندیجان، دشت‌آزادگان، حمیدیه، هویزه، رامشیر و آغاجری نیز به ترتیب در جایگاه‌های بعدی بیشترین تعداد بازدید قرار گرفتند.

جوروند میزان اقامت گردشگران در اقامتگاه‌های رسمی، غیررسمی و اضطراری سطح استان تا ۱۶ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ را در مجموع هشت‌میلیون و ۳۵ هزار و ۹۵۵ نفرشب‌اقامت عنوان کرد و افزود: میزان اقامت در اقامتگاه‌های غیررسمی پنج میلیون و ۳۳۴ هزار و ۹۷۳ نفرشب‌اقامت، اقامت‌گاه‌های رسمی ۲ میلیون و ۱۵۱ هزار و ۷۵۹ و اقامت‌گاه‌های اضطراری ۵۴۹هزار و ۲۲۳ نفرشب‌اقامت به ثبت رسید.

وی با اشاره به اقامت گردشگران در اقامت‌گاه‌های رسمی تصریح کرد: میزان اقامت در هتل‌های سطح استان ۷۵هزار و ۱۷۱، در هتل‌آپارتمان‌ها ۳۶هزار و ۷۵۷، اقامت‌گاه‌هاس سنتی ۱۳۶هزار و ۲۵۴، مجتمع‌های گردشگری ۱۷۵هزار و ۶۷۵، مهمان‌پذیر‌ها ۲۸هزار و ۸۳۸، پارک‌های ملی طبیعت‌گردی ۴۲۴هزار و ۷۴۸، بوم‌گردی‌ها ۵۰هزار و ۷۲۷، خانه‌مسافر‌ها ۱۸۴هزار و ۹۴، زائرسرا‌ها ۱۵۳هزار و ۳۶۲، مناطق نمونه گردشگری ۵۳۹هزار و ۸۴۴، اردوگاه‌ها ۳۳۰هزار و ۵۱۲ و مجتمع‌های رفاهی بین راهی ۱۵ هزار و ۷۷۷ نفرشب‌اقامت بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان ادامه داد: از هشت میلیون و ۳۵ هزار و ۹۵۵ اقامت ثبت‌شده در سطح استان خوزستان، شهرستان دزفول با ثبت یک میلیون ۷۶۲ هزار و ۱۵۴ نفرشب‌اقامت، بیشترین میزان اقامت از سوی گردشگران در سطح استان را به خود اختصاص داد و شوشتر بایک میلیون و ۷۵۵ هزار ۶۷۸ نفرشب‌اقامت و مسجدسلیمان با ۶۰۰ هزار و ۵۳۴ نفرشب‌اقامت در رده‌های دوم و سوم جای گرفتند.

وی افزود: در این بخش، دزپارت، ایذه، امیدیه، خرمشهر، اندیکا، بندرماهشهر، بهبهان، کارون، اندیمشک، آبادان، صیدون، اهواز، باغ‌ملک، شوش، لالی، هندیجان، گتوند، هفتگل، شادگان، دشت‌آزادگان، رامهرمز، حمیدیه، کرخه، آغاجری، هویزه، باوی و رامشیر در رده‌های چهارم تا سی‌ویکم قرار گرفتند.

جوروند با اشاره به آمار پیش‌گفته بیان کرد: واحد شمارش در آمار گفته شده، نفرشب‌اقامت بوده که بیانگر میزان اقامت یک گردشگر در یک اقامتگاه به مدت یک شب است و چنانچه تعداد افراد یا مدت اقامت آنها اضافه شود، میزان نفرات در تعداد شب‌هایی که اقامت کرده‌اند ضرب می‌شود و نتیجه، میزان نفرشب‌اقامت را نشان می‌دهد.

همچنین درخصوص بازدید از جاذبه‌های گردشگری نیز واحد شمارش نفربازدید بوده به این معنا که یک گردشگر ممکن است به طور متوسط از چند جاذبه گردشگری دیدن کند.

دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر نوروز خوزستان عنوان کرد: در طرح نوروزی امسال، خوزستان با ثبت بیش از ۲.۵ میلیون تردد بین استانی، رتبه نخست افزایش تردد بین استانی در کشور را نسبت به سال گذشته کسب کرد.

انجام ۵۳۲ بازدید نظارتی توسط کارشناسان اداره‌کل میراث‌فرهنگی

وی در ادامه به ۶ هزار و ۵۳۲ مورد بازدید نظارتی انجام‌شده در سطح استان طی مدت‌زمان نوروز اشاره کرد و گفت: از این تعداد، پنج‌هزار و ۱۴۷ مورد بازدید از مراکز اقامتی، ۲۷۴ مورد از دفاتر و شرکت‌های خدمات مسافرتی و یک‌هزار و ۱۱۱ بازدید از مراکز پذیرائی انجام شده است؛ ضمن این‌که در این مدت درمجموع ۱۷۵ فقره تشویق به مراکز اقامتی، دفاتر خدمات مسافرتی و مراکز پذیرائی اعطا شده است.

همچنین ۱۹۰ واحد از تأسیسات گردشگری شامل مراکز اقامتی و دفاتر و شرکت‌های خدمات مسافرتی نیز در این مدت تذکر دریافت کردند.

جوروند با اشاره به آمار تجمیعی سازمان عشایر خوزستان عنوان کرد: تعداد ۴۹۰ استراحت‌گاه نوروزی عشایری در سطح استان وجود دارد که ۳۰۵هزار و ۵۸۳ گردشگر طی این مدت به این استراحت‌گاه‌ها مراجعه کرده‌اند و ۱۷۶هزار و ۸۸۴ گردشگر نیز از محصولات تبلیغی و فرهنگی این استراحت‌گاه‌ها بهره‌مند شده‌اند.

وی تعداد کل مأموریت‌های انجام‌شده توسط سازمان اورژانس استان را هشت‌هزار و ۹۶۴ مورد اعم از تصادفی و غیرتصادفی عنوان کرد و افزود: تعداد کل نفرات اعزام‌شده به بیمارستان در موارد تصادفی ۲ هزار و ۶۲۹نفر بوده است؛ ضمن اینکه چهارهزار و ۲۵۷ نفر نیز در موارد غیرتصادفی به بیمارستان اعزام شده‌اند.

وی اضافه کرد: ۳۸۴ نفر نیز در موارد تصادفی و ۲ هزار و ۹۷ نفر نیز در موارد غیرتصادفی در محل درمان شده‌اند.

دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر نوروز خوزستان با بیان این‌که ۱۰۷ هزار و ۶۱۹ گردشگر در بازه‌زمانی ۲۳ اسفندماه ۱۴۰۳ تا شانزدهم فروردین‌ماه ۱۴۰۴ طی ۴۳۵ سفر ریلی جابجا شده‌اند گفت: همچنین در این مدت یک‌هزار و ۱۴۰ پرواز داخلی انجام شده است که در این پرواز‌ها در مجموع ۱۲۹هزار و ۴۷۸ گردشگر جابجا شده‌اند.

وی اضافه کرد: همچنین پنج هزار و ۱۱ گردشگر نیز در ۳۸ پرواز بین‌المللی جابجا شده‌اند.

فروش ۲۲۰ میلیاردی صنایع‌دستی در نوروز ۱۴۰۴

جوروند در ادامه تعداد فعالیت بازارچه‌های دائم و موقت نوروزی صنایع‌دستی در سطح استان را به ترتیب ۱۶۱ و ۳۰۷ مورد عنوان کرد و افزود: چهارهزار و ۱۲۸ عرفه در بازارچه‌های دائم و دوهزار و ۴۵۲ غرفه نیز در بازارچه‌های موقت دایر بودند و میزان فروش کل این بازارچه‌ها در مجموع ۲۲۰ میلیارد و ۲۹۲ میلیون و ۵۴۷ هزار ریال بود.

وی گفت: در این مدت ۷۳۶ کارگاه صنایع‌دستی در سطح استان فعال بود که ۹۶۹ هزار و ۶۰۲ گردشگر نیز از این کارگاه‌ها بازدید کرده‌اند.

دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر نوروز خوزستان با اشاره به تعداد بازدیدکننده از موزه‌های سطح استان نیز بیان کرد: براساس تعداد بلیط فروخته‌شده، ۲۷۰هزار و ۴۸۶ گردشگر از موزه‌های سطح استان طی ایام نوروز بازدید کردند.

لزوم تقویت زیرساخت‌های اقامتی برای توسعه گردشگری خوزستان

وی با اشاره به مقاصد برتر گردشگران نوروزی خوزستان، گفت: صنایع دستی و معماری تاریخی دزفول، سیستم آبی باستانی شوشتر، محوطه تاریخی شهر شوش و چغازنبیل به عنوان نخستین اثر ثبت جهانی ایران در یونسکو، جاذبه‌های تاریخی ایذه و باغملک و همچنین موزه‌ها و معماری آبادان و موزه دفاع مقدس و مناطق عملیاتی خرمشهر از جمله آثار شهر‌هایی هستند که بیشترین گردشگر را به خود جذب کردند.

جوروند با بیان این‌که این آمار نشان‌دهنده ظرفیت بالای خوزستان در جذب گردشگر است خاطر نشان کرد: برای تثبیت این روند، باید زیرساخت‌های اقامتی، حمل و نقل و خدمات رفاهی تقویت شده و حفظ و مرمت آثار تاریخی در اولویت قرار گیرد تا بتوانیم گردشگری پایدار را رقم بزنیم.

وی از برنامه‌ریزی برای تبلیغات هدفمند در سطح ملی و بین‌المللی خبر داد و گفت: پنج اثر تاریخی ایران شامل شوش، چغازنبیل، سازه‌های آبی شوشتر، راه‌آهن جنوب و کاروانسرای افضل، نمونه‌هایی از مهندسی و تمدن باستانی این سرزمین هستند که در فهرست میراث جهانی ثبت شده‌اند و شاهدی بر نبوغ ایرانیان در طول تاریخ به‌شمار می‌روند به همین علت، خوزستان می‌تواند به قطب گردشگری غرب آسیا تبدیل شود.

ستاد اجرایی خدمات سفر نوروز ۱۴۰۳ در خوزستان، امسال از ۲۳ اسفندماه ۱۴۰۳ فعالیت خود را آغاز کرد و ۱۶ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ به کار خود پایان داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کاهش هفت درصدی تماس‌ها با سامانه ۱۴۱ در مهر
مبارزه با استکبار بخشی از هویت اسلام است
پایان عملیات بتن‌ریزی پل کلیدی در جاده تراب
توقیف کامیون سنگین بار در محور ایلام – اسلام‌آباد
گمرک صنم بلاغی پلدشت، شاهراه ارتباط تجاری با همسایگان
قطع گاز برخی مشترکان فردا در شیراز
واریز بیش از ۱۶ هزار میلیارد ریال به حساب اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان
برخورد خسارت بار جرثقیل با ۳ خودرو در مشهد
پزشکیان خواستار برنامه‌ریزی پایدار برای اجرای طرح پزشک خانواده شد
توقیف لندکروز میلیاردی قاچاق در نی ریز
گامی نو در مسیر درمان سرطان
مسیر‌های ترافیکی در خیابان‌های حافظ و نفت شیراز تغییر کرد
حمایت از تجاری‌سازی و صادرات صنایع خلاق فرهنگی
توقف تیم ملی فوتسال ایران در گام نخست بازی‌های همبستگی
آغاز جشنواره بازی‌های بومی‌محلی در مراکز سیار کانون سراسر کشور
تاکید بر اجرایی شدن مصوبات قبلی شورای هماهنگی ترافیک استان
آشنایی با تبدیل ایده‌های بزرگ از مرحله‌ی ذهنی به عمل در چهارمحال و بختیاری
برپایی نمایشگاه سوگواره فاطمی در وامین
۲ طرح ورزشی در فریمان، معطل تامین اعتبار
بافق با شکست استقلال صدرنشین شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)