• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۰۲۰۱۱
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۸
خوزستان » اجتماعی

ضرورت مشارکت برای افزایش کیفیت زنجیره تولید نان از مزرعه تا سفره

عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول بر اهمیت نان در فرهنگ غذای ایرانی تاکید کرد و گفت: ارتقای کیفیت نان در تمام مراحل تولید تا مصرف نیازمند مشارکت همه جانبه است.

ضرورت مشارکت برای افزایش کیفیت زنجیره تولید نان از مزرعه تا سفره

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سید رضا فلسفی به مناسبت روز ملی گندم و نان، نان را پرمصرف‌ترین و مهم‌ترین ماده غذایی در سبد تغذیه‌ای خانوار‌های ایرانی دانست و گفت: نان نه‌تنها غذای غالب، بلکه بخشی جدایی‌ناپذیر از فرهنگ، معیشت و امنیت غذایی کشور است.

وی افزود: نگاهی دقیق به زنجیره تولید نان، از کیفیت گندم و آرد گرفته تا فرایند تهیه خمیر، تخمیر، پخت و حتی نحوه نگهداری در منازل، نشان می‌دهد که برای بهبود کیفیت نان باید همه این حلقه‌ها به دقت مورد توجه قرار گیرند.

این عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد به نقش آرد در کیفیت نان افزود: بیش از ۸۵ درصد یک قرص نان را آرد تشکیل می‌دهد، بنابراین توجه به کیفیت گندم مصرفی و نحوه آسیاب آن از گام‌های نخست و کلیدی در تولید نان باکیفیت است.

فلسفی با اشاره به شرایط خاص اقلیمی استان خوزستان بیان کرد: در فصل گرما، نگهداری نامناسب آرد در نانوایی‌ها، به‌ویژه قرار گرفتن کیسه‌های آرد در مجاورت فر، باعث کاهش کیفیت آن می‌شود؛ لازم است محل نگهداری آرد از محیط پخت جدا و دمای آن بین ۱۵ تا ۳۵ درجه سانتی‌گراد کنترل شود.

این عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی صفی‌آباد، به اهمیت فرمولاسیون خمیر و مدت زمان تخمیر نیز اشاره کرد و گفت: خمیر نان، در صورت تهیه صحیح حتی از آرد‌های ضعیف یا قوی، می‌تواند نانی با بافت و طعم مطلوب تولید کند؛ همچنین تخمیر کافی موجب کاهش اسید فیتیک" ماده‌ای ضد تغذیه‌ای در نان" می‌شود که در صورت باقی ماندن، ارزش تغذیه‌ای آن را کاهش می‌دهد.

وی افزود: افزایش سرعت پخت در نانوایی‌ها به دلیل شلوغی، موجب بالا رفتن دمای تنور و ناپختگی نان می‌شود و این موضوع بر شکل، بافت و حتی ماندگاری آن تأثیر منفی دارد.

فلسفی تأکید کرد: اگر نانی که با کیفیت عالی تولید شده، به‌درستی نگهداری نشود، تبدیل به ضایعات می‌شود؛ آموزش‌های ساده در زمینه خرید، بسته‌بندی و نگهداری نان می‌تواند از اتلاف این نعمت ارزشمند جلوگیری کند.

وی با تأکید بر اینکه ارتقای کیفیت نان نیازمند مشارکت همه‌جانبه است گفت: نان به عنوان یک میراث ارزشمند، از کشاورز گرفته تا نانوا، از پژوهشگر تا مسوول، و از نهاد‌های آموزشی تا مصرف‌کننده نیازمند توجه است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعطای بیش از ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات دامپروری در نیشابور
از هنرمند توان‌خواه مهریزی برگزیده جشنواره تئاتر مریوان تجلیل شد
فعالیت سامانه بارشی جدید در مازندران از امروز بعدازظهر
امدادگران هلال‌احمر مرد ۵۴ ساله را در ارتفاعات چخماخلو نجات دادند
عرضه محصولات دانش بنیان در دو نمایشگاه فناورانه
آغاز ثبت سفارش تک‌جلدی کتاب‌های درسی
مسکن و سختی کار پرستاران در اولویت برنامه‌های دولت است
‍ ۳۶۰ دانش آموز در «طرح نوخوانها» عضو کتابخانه پستی نیشابور
اعزام حاجیان عمره با ۹ کاروان
روند بررسی طرح‌ها یا لوایحی که بیش از ۶ جلسه زمان می‌برند
سراب شهرک و بابارشانی سردترین نقطه کردستان
تامین زمین هزارو ۴۸۵ کلاس درس در اردبیل
معامله ۳۰۶ میلیون کیلووات ساعت برق در بورس انرژی
استکبار ستیزی نماد مقاومت ایرانیها مقابل دشمنان
رقابت بیش از ۷۷۰۰ نامزد انتخاباتی برای کرسی‌های مجلس عراق
تکمیل طرح‌های راه‌سازی شمال سیستان و بلوچستان نیازمند اعتبارات
تشکیل نخستین شورای مشورتی کتاب کشور در کاشمر
برنامه‌های امروز رادیو فرهنگ برای شنوندگان
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
دستگیری پنج اراذل و اوباش متواری و تحت تعقیب در زنجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
بی‌ثباتی قیمت برنج
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
دیدار لاریجانی با خانواده‌ شهید حاج رمضان
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
انتشار فراخوان برای پیشنهاد شعار مشترک فاطمیه ۱۴۰۴  (۱ نظر)