• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۳۳۱۵
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۱
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی،گردشگری ،صنایع دستی
وزیر میراث‌فرهنگی

میراث‌فرهنگی، زبان گویای ملت در برابر روایت‌سازی دشمنان است

صالحی امیری گفت: امروز نه در وضعیت جنگ کامل هستیم و نه در صلح پایدار؛ بلکه در نقطه‌ای ایستاده‌ایم که باید با عقلانیت فرهنگی، انسجام اجتماعی و روایت تمدنی، ایران را از دل بحران‌ها عبور دهیم.

میراث‌فرهنگی، زبان گویای ملت در برابر روایت‌سازی دشمنان است

 به‌ گزارش خبرگزاری صدا و سیما  در هشتمین نشست رسانه‌ای سیدرضا صالحی‌امیری وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با حضور اهالی رسانه و مشارکت مجازی مدیران کل استانی در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد، تحلیلی از وقایع جنگ ۱۲روزه، عملکرد دولت و نقش وزارتخانه در مواجهه با این بحران ارائه شد؛ تحلیلی که تلفیقی از عقل استراتژیک، عاطفه ملی و هویت تمدنی بود.

سه‌لایه‌ تحلیلی از جنگ ۱۲روزه؛ از پیام‌ها تا پیامدها

وزیر میراث‌فرهنگی با تسلیت ایام محرم، مواجهه اخیر جمهوری اسلامی با رژیم صهیونیستی را در سه سطح مورد واکاوی قرار داد: یکم، پیام‌های آشکار و پنهان جنگ برای ما و دشمن؛ دوم، اقدامات فوری و جهادی دولت برای حفظ آرامش اجتماعی و سوم، کنش‌گری فعالانه وزارت میراث‌فرهنگی در صیانت از سرمایه‌های هویتی.

وی تأکید کرد: رژیم کودک‌کش صهیونیستی، گام‌به‌گام از ترور نخبگان علمی و نظامی عبور کرد تا به حمله مستقیم به ساختارهای پدافندی، انرژی، ارتباطات و امنیتی برسد. با این حال، جامعه ایران نشان داد که در بزنگاه‌ها، عقلانیت راهبردی را بر هیجان سطحی ترجیح می‌دهد و میان نقد درونی و مواجهه بیرونی، مرز و تمایز قائل است.

نقش دولت در بحران؛ از مدیریت کالای اساسی تا صحنه‌آرایی همبستگی اجتماعی

صالحی‌امیری با اشاره به تلاش فراگیر دولت برای صیانت از زیست‌روزمره مردم، گفت: در اوج بحران، دولت با تمام ظرفیت وارد میدان شد. بیش از ۸۰۰ هزار تُن کالای اساسی از بنادر جنوبی توزیع و شبکه خدماتی کشور فعال شد. در همین ایام، تنها به استان مازندران بیش از ۹ میلیون نفر سفر کردند.

وی افزود: بخش خصوصی گردشگری، در اقدامی بی‌سابقه، از مشهد تا گیلان درهای اقامتگاه‌ها، هتل‌ها و بوم‌گردی‌ها را به روی مردم گشود؛ با تخفیف‌هایی تا بعضا ۹۰ درصد و در مواردی حتی اقامت رایگان. این، نه یک رفتار تجاری، بلکه یک کنش اخلاقی و اجتماعی بود.

دیپلماسی میراث؛ از مکاتبه با یونسکو تا پیگیری حقوقی در مجامع بین‌المللی

وزیر میراث‌فرهنگی با اشاره به واکنش جهانی نسبت به تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی گفت: رسانه‌های غربی همچنان ناتوان از فهم پیچیدگی جامعه ایرانی‌اند. در این‌سو، نخبگان فرهنگی کشور دست‌به‌کار شدند و بیش از ۱۰۰ استاد دانشگاه، هنرمند و فرهیخته با مکاتبات رسمی، اعتراض خود را به نهادهای جهانی اعلام کردند. وزارتخانه نیز با ارسال نامه‌های رسمی به یونسکو، سازمان ملل و نهادهای وابسته، خواستار رسیدگی فوری شد.

وی ادامه داد: دولت با تصویب مصوبه‌ای، همه دستگاه‌ها را مکلف کرد برآورد دقیق خسارت‌ها را تهیه و در قالب لایحه‌ای حقوقی برای شکایت بین‌المللی از رژیم صهیونیستی آماده کنند. وزارتخانه نیز گزارش مفصل خود را در این چارچوب آماده کرده است.

«ای ایران»، شالوده انسجام ملی در عصر تزلزل روایت‌ها

وزیر میراث‌فرهنگی با اشاره به ضرورت تعمیق پیوند نسل جوان با ایران فرهنگی گفت: ما در یک سال گذشته، سه کلیدواژه را به‌صورت هدفمند تکرار کردیم: ایران، تمدن ایران و ایران فرهنگی. زیرا باور داریم که افتراق و فرسایش اجتماعی از نقطه‌ای آغاز می‌شود که دلبستگی و وابستگی به وطن کمرنگ می‌شود.

او تأکید کرد: ایران فقط یک سرزمین نیست؛ یک روح جاری در حافظ، سعدی، فردوسی، معماری، هنر، اسطوره‌ها و موزه‌هاست. آشنایی نسل جوان با این عمق تمدنی، بنیان وفاداری ملی و انسجام اجتماعی است.

صالحی‌امیری ضمن تجلیل از نگاه راهبردی رهبر معظم انقلاب به سرود «ای ایران» گفت: خوانش مجدد این سرود در تراز ملی، حامل پیام روشنی برای همه سیاست‌گذاران است؛ ایران، حلقه وصل همه اقوام، مذاهب، نسل‌ها و جریان‌هاست.

احیای گردشگری با ۱۴ راهبرد اجرایی و ورود بیمه جنگ

صالحی‌امیری با اشاره به تشکیل نشست سه‌ساعته با معاونت گردشگری برای تدوین برنامه‌های بازسازی گفت: ۱۴ راهبرد برای احیای صنعت گردشگری تدوین شده که در حال تبدیل به برنامه اجرایی است. همچنین، ردیف مستقل بیمه جنگ به مصوبات دولت افزوده شده است تا جبران خسارت مراکز آسیب‌دیده ممکن شود.

او افزود: در حال حاضر، ۲۷۰۰ پروژه گردشگری در کشور در حال اجراست. از پنج مشوق اصلی که از دولت گرفته‌ایم تاکنون تبلیغی نکرده‌ایم. اما با خروج از بحران، جهش معناداری در ظرفیت اشغال مراکز اقامتی رخ خواهد داد.

از قاهره تا سلیمانیه؛ بازگشت ایران به مدار دیپلماسی فرهنگی

صالحی‌امیری با اشاره به مسیرهای تازه‌گشوده‌شده دیپلماسی فرهنگی گفت: ما از قفقاز آغاز کردیم؛ آذربایجان، ارمنستان، تاجیکستان، و حالا مصر نیز در مسیر بازسازی روابط قرار گرفته است. اگر تجاوز نظامی اخیر رخ نمی‌داد، سال ۱۴۰۴ بدون تردید سال طلایی گردشگری ایران می‌بود.

او با بیان اینکه «رئیس‌جمهور شخصاً بر رفع موانع گردشگری تمرکز دارد» گفت: مطالبات فعالان صنعت گردشگری در سه محور در حال پیگیری است و دولت با جدیت در مسیر بازگشت ثبات به این حوزه قدم برداشته است.

واگذاری بناهای تاریخی، نه برای درآمد بلکه برای احیا

وزیر میراث‌فرهنگی با دفاع از روند واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی گفت: در حال حاضر، واگذاری‌ها با ضریب ۹۰ درصد در حال انجام است و ۴۱ بنای تاریخی به سرمایه‌گذاران تحویل داده شده است. اما هدف ما صرفاً احیاست، نه درآمدزایی.

میراث‌فرهنگی، روایت تمدن و هویت در تراز رسانه و گردشگری

معاونان وزارت میراث‌فرهنگی نیز در نشست خبری مشترک به تشریح برنامه‌های پیش‌رو پرداختند.

در این نشست، علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی، انوشیروان محسنی بندپی معاون گردشگری و مریم جلالی معاون صنایع‌دستی درباره ابعاد مختلف برنامه‌های فرهنگی، رسانه‌ای و اجرایی این وزارتخانه سخن گفتند.

تأکید بر تولید محتوا با محوریت میراث فرهنگی

علی دارابی، قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی، با اشاره به برگزاری سه دوره از جشنواره میراث فرهنگی، اظهار کرد: این جشنواره با هدف جلب توجه تولیدکنندگان و برنامه‌سازان به موضوعات میراث فرهنگی برگزار شده است. در اولین دوره، بیش از سه هزار اثر به دبیرخانه رسید و در دوره بعدی این عدد به چهار هزار رسید. جشنواره در ۱۴ رشته تخصصی برگزار می‌شود.

او با اشاره به وجه رقابتی و تشویقی جشنواره افزود: در نخستین دوره، تنها یک فیلم سینمایی مورد بررسی قرار گرفت، اما در دوره‌های بعدی آثار بیشتری در حوزه‌های متنوع وارد رقابت شدند. همچنین برای استان میزبان، بیش از یک‌ماه تبلیغات رسانه‌ای گسترده انجام می‌شود تا با مشارکت دستگاه‌های مختلف، اهمیت میراث‌فرهنگی برای جامعه برجسته شود.

تعاملات جهانی و چالش‌های نوظهور در حوزه میراث

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی با اشاره به اقدامات حفاظتی این معاونت گفت: مستندات اقدامات انجام‌شده در حوزه حفاظت از میراث فرهنگی تقدیم خواهد شد. یکی از چالش‌های امروز ما، خروج دو کشور از یونسکو است که در روند همکاری‌های جهانی مشکلاتی ایجاد کرده است. با این حال، مکاتباتی از سوی چهره‌های ماندگار حوزه میراث و نهاد ایکوم انجام شده است.

دارابی افزود: ایران یکی از بنیان‌گذاران مجمع کشورهای تمدنی جهان است که سال گذشته نشست نخست آن برگزار شد. یکی از اسناد مبادله‌شده در آن، مربوط به استرداد اشیای تاریخی میان کشورهای عضو بود. همچنین مرکز میراث ناملموس تهران با ۱۱ عضو ثابت و پوشش ۲۴ کشور، نقش فعالی در دیپلماسی فرهنگی ایفا می‌کند.

۱۴ محور برای احیای صنعت گردشگری

انوشیروان محسنی بندپی، معاون گردشگری، با تأکید بر تأثیر بحران‌های اخیر بر صنعت گردشگری گفت: بازگشت کامل صنعت گردشگری به شرایط پیش از بحران زمان‌بر است. اما با تأکید وزیر، ۱۴ محور برای احیای این صنعت تعیین شده و نشست‌هایی برای عملیاتی‌سازی آن در دست برنامه‌ریزی است.

او افزود: تمام استان‌های کشور درگیر بحران نبوده‌اند و در برخی استان‌ها، سفرهای داخلی باعث رونق گردشگری شده است. همچنین، گردشگری مذهبی در این دوران یکی از عوامل پایداری سفر بوده است.

تک‌نرخی بودن خدمات گردشگری تأکید وزارتخانه است

در پاسخ به پرسشی درباره نرخ‌گذاری خدمات گردشگری برای گردشگران داخلی و خارجی، محسنی بندپی گفت: نرخ تاسیسات گردشگری برای همه گردشگران، داخلی و خارجی، یکسان و بر اساس نرخ ریالی است. هرگونه تبدیل ارز نیز تابع دستورالعمل‌های بانک مرکزی است. دو نرخی کردن خدمات، خلاف سیاست‌های ارزی کشور است و موجب نارضایتی نهادهای ذی‌ربط می‌شود.

آمادگی برای اربعین با نگاه فرهنگی و گردشگری

در ادامه، معاون گردشگری با اشاره به برنامه‌های ویژه اربعین گفت: ستاد اربعین در وزارت کشور تشکیل شده و در این چارچوب، بازارچه‌های مذهبی و واحدهای بوم‌گردی در طول مسیر پیاده‌روی طراحی شده‌اند تا خدمات گردشگری متناسب با مناسبت مذهبی ارائه شود.

تأکید بر اولویت گردشگری زیارتی در سیاست‌های وزارتخانه

معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، با اشاره به جایگاه راهبردی گردشگری زیارتی در کشور، گفت: در شرایط کنونی، مهم‌ترین و پررونق‌ترین شاخه گردشگری خارجی، گردشگری زیارتی است. در سال جاری، بیش از سه و نیم میلیون گردشگر عمدتاً از کشور عراق برای زیارت وارد ایران شده‌اند.

او با تأکید بر نقش محوری اربعین در جذب گردشگران مذهبی افزود: همان‌طور که ما از اکنون برای برگزاری مراسم اربعین و سامان‌دهی سفرهای زائران برنامه‌ریزی می‌کنیم، کشورهایی که زائران‌شان در این رویداد حضور دارند نیز می‌توانند برای مشارکت مؤثر در این مناسبت بزرگ آماده شوند.

بندپی تصریح کرد: در سیاست‌گذاری‌های کلان حوزه گردشگری، اولویت اصلی ما توسعه و تقویت گردشگری زیارتی است؛ چراکه این نوع گردشگری پیوندی عمیق با فرهنگ، هویت و دیپلماسی دینی جمهوری اسلامی ایران دارد.

اربعین، فرصتی برای نمایش صنایع‌دستی ایران

مریم جلالی، معاون صنایع‌دستی نیز با اشاره به رویکرد فرهنگی وزارتخانه برای اربعین گفت: یک روز پیش از آغاز درگیری‌ها، در ایلام و مرز مهران حضور داشتیم و طراحی بازارچه‌ای ویژه برای معرفی صنایع‌دستی متناسب با اربعین انجام شد. همچنین، موکب‌هایی برای ارائه ظرفیت‌های خاص صنایع‌دستی طراحی شده است.

او افزود: در پایانه مرزی مهران، فروش و نمایش صنایع‌دستی تمام استان‌ها پیش‌بینی شده است. همچنین، نمایشگاهی در سلیمانیه عراق با حضور استان‌های مرزی برگزار کردیم.

جلالی ادامه داد: با مشارکت معاونت میراث‌فرهنگی، المان‌های هویتی نیز طراحی شده‌اند و اکنون وظیفه داریم مفهوم ایران را از طریق موزه‌ها و معماری به تصویر بکشیم. پایگاه‌هایی برای معرفی صنایع‌دستی ایران در اربیل، سلیمانیه و بصره نیز برنامه‌ریزی شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۴ به افق قم
اغلب جاسوسان رژیم صهیونیستی با کمک مردم شناسایی شدند
صعود دختران ایران به دور دوم جام جهانی شطرنج ۲۰۲۵
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ تیر ۱۴۰۴
راه اندازی دفاتر اسناد رسمی مجازی در حال بررسی است
رونمایی از سامانه ملی حمایت از گزارشگران فساد
توافق فرعباسی با استقلال
طنین انداز شدن ندای حیدر حیدر در شب عاشورای حسینی در کیش
آغاز رسمی تمرینات تراکتور در ترکیه
ساماندهی ۲۸۷ متکدی در اصفهان
کاروان نمادین کربلا در زرین شهر
افزایش دمای هوا در سمنان
برگزاری اجتماع زینبیون در آذربایجان شرقی
پخت و توزیع ۸ هزار وعده غذای نذری در طاهرگوراب صومعه سرا
صدای شما پیگیرمطالبات مردم چهارمحال و بختیاری
صعود سه پله‌ای الینا رحیمی پینگ پنگ باز مهابادی در رتبه بندی جهانی
انهدام تیم تروریستی در چابهار
اقتدار جمهوری اسلامی ایران عامل بازدارندگی دشمن
کرمان در سوگ سیدالساجدین امام سجاد علیه السلام
اجتماع بزرگ بانوان زینبی همدان در حمایت از ولایت فقیه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ترامپ ادعا کرد: زمان مذاکرات بعدی با ایران مشخص شده است
گذرنامه؛ مبنای حضور اتباع خارجی در کشور
هدف از حمله به ایران، فروپاشی ایران مقتدر بود
بازدید فرمانده نیروی هوایی ارتش از پایگاه‌های اصفهان و دزفول
صدور گذرنامه زائران اربعین در کمترین زمان ممکن
شبکه تروریستی اینترنشنال به طور کامل هک شد
اتابک: بسته حمایتی وزارت صمت برای پایداری تولید ابلاغ شد
آمریکا مسئول اصلی تجاوز به ایران است
اهدای انگشتر سردار شهید حاجی‌زاده به سردار موسوی
آخرین شب مراسم عزاداری ابا عبدالله در حسینیه امام خمینی (ره)
ضرورت ارائه مشوق به داروخانه‌های فعال در جنگ تحمیلی اخیر
ایران مقابل زورگویی آمریکا و رژیم صهیونی ایستاد
آمار شهدای تجاوز اسرائیل به مرز ۱۱۰۰ نفر رسید
قانون موافقتنامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا ابلاغ شد
هراس آمریکا از طرح ایجاد سازوکار مالی چندجانبه بریکس
مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی با حضور رهبر انقلاب  (۴ نظر)
ترامپ ادعا کرد: زمان مذاکرات بعدی با ایران مشخص شده است  (۴ نظر)
هشدار سپاه به اسرائیل: دیگر خط قرمزی نخواهیم داشت  (۳ نظر)
در صورت تکرار خطای صهیون‌ها، طرح بیچاره‌کننده اجرا می‌شود  (۳ نظر)
اعتماد به روند گفت‌وگو، شرط بازگشت به مذاکره  (۳ نظر)
واکنش مردم به حضور رهبر انقلاب در مراسم شب عاشورا  (۳ نظر)
ترامپ: کشور‌های همسو با بریکس جریمه خواهند شد  (۳ نظر)
دشمنان حماقت کنند، با پاسخی کوبنده تر روبرو می شوند  (۲ نظر)
همه فهمیدند ستون این خانه محکم و استوار است  (۲ نظر)
سردار صفوی: هزاران موشک و پهپاد در جای مطمئن داریم  (۲ نظر)
تیم بازرسان آژانس ایران را ترک کرد  (۲ نظر)
اتحادیه اروپا تحریم «اسرائیل» را بررسی می‌کند  (۲ نظر)
اردوغان: فشار غرب بر رژیم صهیونیستی افزایش یابد  (۲ نظر)
عیادت نماینده ولی فقیه در گیلان از جانشین پلیس راه رشت - لاهیجان  (۲ نظر)
آمریکا بداند تنها راه صلح پایدار گفت‌وگوی محترمانه است  (۲ نظر)