• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۷۹۹۵
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۸
خراسان رضوی » اجتماعی

رونمایی کتاب حماسه‌ای دیگر از شهر قلمدان‌های مرصع در نیشابور

کتاب «حماسه‌ای دیگر از شهر قلمدان‌های مرصع» به نویسندگی ابوالقاسم کمالی در نیشابور رونمایی شد.

رونمایی کتاب حماسه‌ای دیگر از شهر قلمدان‌های مرصع در نیشابور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی ،ابوالقاسم کمالی، نویسنده و پژوهشگر حوزه تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در حاشیه رونمایی از این کتاب گفت: جایگاه نیشابور در تاریخ انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس آن‌چنان برجسته است که نمی‌توان آن را در یک اثر خلاصه کرد. این کتاب، تنها بخشی از این تاریخ پُرافتخار را به تصویر می‌کشد.

کمالی با اشاره به پیشینه نگارش این کتاب گفت: کلید اولیه تدوین این اثر در یکی از جلسات مقدماتی برگزاری کنگره شهدای دیار سلسله‌الذهب زده شد و چون من پیش‌تر چندین اثر درباره شهدا تألیف کرده بودم برای ارائه دیدگاه پژوهشی دعوت شدم. از همان‌جا پیشنهاد نگارش کتابی با محوریت نقش نیشابور در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس مطرح شد.

او افزود: با تشکیل کارگروه علمی و پژوهشی کار به‌صورت رسمی آغاز شد و همزمان با برگزاری کنگره شهدای دیار سلسله‌الذهب بخش زیادی از محتوا و اسناد اولیه کتاب تهیه شد.

این نویسنده و پژوهشگر حوزه تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت: در واقع، پژوهش‌های این کتاب پشتوانه محتوایی کنگره شهدای نیشابور نیز قرار گرفت. اما پس از پایان کنگره با توجه به حجم گسترده اطلاعات و اسناد تصمیم گرفتیم کتاب را به‌صورت دوجلدی منتشر کنیم.

کمالی درباره جلد اول کتاب گفت: نام اصلی اثر حماسه‌ای دیگر از شهر قلمدان‌های مرصع است. جلد نخست با عنوان فرعی نقش نیشابور در انقلاب اسلامی تا دفاع مقدس، شامل اسناد و خاطرات مبارزات مردم نیشابور در دوران طاغوت، تشکیل اولین هسته‌های مقاومت، نام افراد شاخص در هر روستا و محله، فعالیت‌های انقلابی، تخریب مجسمه شاه، تصرف فرمانداری و شهربانی و تشکیل نهاد‌های انقلابی است.

او افزود: در این کتاب، دقیقاً ذکر شده که چه کسانی در چه تاریخی و چگونه اقدام کردند و نهاد‌های انقلابی مانند کمیته انقلاب اسلامی، سپاه پاسداران، بنیاد شهید و... چگونه و با چه کسانی در نیشابور شکل گرفتند. همچنین به اعزام نیرو‌ها به کردستان و نقش ویژه سپاه نیشابور، حضور چهره‌هایی همچون شهید نورعلی شوشتری، شهید مهدیان‌پور و دیگر رزمندگان در مقابله با آشوب‌های سنندج با ذکر جزئیات و اسناد پرداخته شده است.

نویسنده کتاب با اشاره به نقش نیشابور در مقابله با منافقین گفت: در این کتاب اسامی ۱۱ شهید انقلاب اسلامی نیشابور که پیش از پیروزی یا در جریان تظاهرات به شهادت رسیدند، ثبت شده است. همچنین مقابله نیرو‌های مردمی و انقلابی با موج ترور‌ها و ناامنی‌هایی که منافقین در نیشابور ایجاد کردند، مستند شده است. این اسناد نشان می‌دهد که نیشابور نه فقط در پایتخت، بلکه در جبهه‌ای مستقل، فعالانه با ضدانقلاب مقابله می‌کرد.

کمالی درباره جلد دوم اثر که هم‌اکنون در حال چاپ است، گفت: جلد دوم کتاب نیز با همان عنوان کلی «حماسه‌ای دیگر از شهر قلمدان‌های مرصع» و عنوان فرعی نقش نیشابور در دفاع مقدس آماده شده است. این جلد حدود ۵۰۰ صفحه دارد و در آن نقش نیشابور در تدارکات، اعزام کاروان‌ها، پشتیبانی مردمی و همچنین معرفی و فهرست کامل شهدای این شهرستان به‌صورت مستند درج شده است.

وی افزود: نکته قابل توجه اینکه بر اساس آماری که از منابع ملی استخراج شده، تعداد شهدای نیشابور از مجموع شهدای ۱۰ استان کشور بیشتر بوده است. اگر مجموع خدمات پشتیبانی، اعزام نیرو و ایثارگری‌های دیگر را نیز لحاظ کنیم، می‌توان گفت که نیشابور حتی از ۱۴ استان کشور در دفاع مقدس نقش مؤثرتری داشته است.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سویه جدید کووید، NB.۱.۸.۱، چقدر شایع است؟
هشدار سازمان غذا و دارو درباره فرآورده‌های فاقد مجوز
«رودشور» در آستانه فاجعه زیست‌محیطی
آغاز نام نویسی اربعین از صبح جمعه
اربعین رزمایش جهانی ظهور است
توسعه کشت سماق در آذربایجان شرقی
احداث آرامستان در جوار امامزاده عبدالله (ع) محمدشهر
اجرای پویش برای مادر در چهارمحال و بختیاری
حضور کشورهای اسلامی در رتبه‌بندی جهانی QS ۲۰۲۶
همه مشکلات کسب و کار‌ها به گردن اینترنت نیست
استمرار بارش های پراکنده در همدان
دومین پیروزی تیم ملی بسکتبال بانوان ایران در جام آسیا
رشد ۹.۳ درصدی تقاضای جهانی نفت تا ۲۰۳۰
خوردن میوه و سبزیجات در بهتر خوابیدن موثر است
برگزاری رویداد علمی «دعوت» با محوریت فناوری‌های نوین، شهریورماه در مشهد
تشییع پیکر پدر شهیدان صادقچه در دامغان
جریمه طرح ترافیک در دوره جنگ اعمال نمی‌شود
نرخ بلیت پرواز‌های اربعین اعلام شد
۲۳ هزار خانواده البرزی تحت پوشش صندوق اجتماعی روستاییان و عشایر هستند
برداشت سیب تابستانه از باغات آذربایجان غربی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتراض پیاتزا به فدراسیون جهانی والیبال جواب داد
واکنش وزیر خارجه به لفاظی‌های نخست وزیر رژیم صهیونی
دستور رئیس قوه قضائیه برای مقابله با گرانفروشی و احتکار
بازگشت قیمت‌ها به قبل از دفاع مقدس ۱۲ روزه لازم‌الاجرا است
فوتبالیست چلسی با ترامپ دست نداد
در پیگیری مواضع و حقوق کشورمان مصمم‌تر هستیم
گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و سه کشور اروپایی درباره ایران
ادامه روند واگذاری سایپا
اعلام زمان برگزاری آزمون‌های استخدامی دستگاه‌های اجرایی
دست بر ماشه برای مقابله با هرگونه ماجراجویی مجدد هستیم
کاهش ۴۵ درصدی بارش‌های سالانه تهران
تصویب طرح ضربتی افزایش روزانه تولید نفت خام
انفجار در یکی از مجتمع‌های مسکونی در پردیسان قم
بیانیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به مناسبت سالروز حماسه ۲۳ تیر
قدردانی وزیر کشور از موضع عراق در قبال حمله رژیم صهیونی به ایران
شرایط پیش‌فروش خودرو‌های کوئیک و ساینا S اعلام شد  (۵ نظر)
سفر جولانی به جمهوری آذربایجان  (۵ نظر)
نتانیاهو مسئولیت ترور دانشمندان ایرانی را برعهده گرفت  (۳ نظر)
سردار رادان: پیروز قطعی دفاع مقدس ۱۲ روزه ملت ایران بود  (۲ نظر)
سرلشکر موسوی: روحیه نیرو‌های مسلح عالی است  (۲ نظر)
پاکستان قاطعانه نشان داد با ایران، برادر است  (۲ نظر)
همکاری با آژانس از طریق شورای عالی امنیت ملی انجام می‌شود  (۲ نظر)
بقایی: «مذاکره» ابزار احقاق حق است  (۲ نظر)
ترامپ: از پوتین بسیار ناامید شده‌ام  (۲ نظر)
انتشار فراخوانی بین المللی برای بازطراحی ساختمان شیشه‌ای  (۱ نظر)
هشدار مقام قطری درباره طرح تجزیه برخی کشور‌ها  (۱ نظر)
امنیت خلیج‌فارس مستلزم مشارکت کشور‌های منطقه است  (۱ نظر)
توانمندی نیرو‌های مسلح دشمن صهیونی را درهم شکست  (۱ نظر)
کلیات طرح تقویت بنیه نیرو‌های مسلح تصویب شد  (۱ نظر)
عاملان و حامیان قتل علمای شیعه در سوریه بازخواست شوند  (۱ نظر)