• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۸۸۸۱
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۰۳:۰۴
سیاسی » سیاست خارجی

عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی پس از پاسخ قاطع ایران

سفیر پیشین ایران در عراق گفت: پاسخ قاطع و هدفمند ایران به جنایات رژیم صهیونیستی و هدف قرار گرفتن پایگاه آمریکا در قطر، دشمن را به آتش‌بسی نانوشته وادار کرد؛ آتش‌بسی که از روی ضعف و البته بدون هیچ تضمینی است.

آتش‌بس نانوشته؛ عقب‌نشینی دشمن از یک جنگ نافرجام

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب صدا و سیما با موضوع " دفاع مقدس ۱۲ روزه؛ ابعاد، پیامد‌ها و آینده منطقه " با حضور آقای حسن کاظمی قمی سفیر پیشین ایران در عراق برگزار شد. 

متن کامل این گفتگو به شرح زیر است: 

سوال: ابتدا تحلیل کلی از آنچه اتفاق افتاد بفرمایید که به لحاظ کلام و راهبردی چه اهدافی را آمریکایی‌ها و رژیم صهیونیستی دنبال می‌کردند؟

کاظمی قمی: حدود ۲۰ روز است از آنچه  گفته می‌شد آغاز آتش بس یا توقف عملیات می‌گذرد و فکر می‌کنم الان می‌شود ارزیابی انجام داد از آنچه اتفاق افتاد. یک جنگ تحمیلی بود نه از جانب رژیم اشغالگر قدس، از جانب کل صهیون و آمریکا بود و رژیم به عنوان یک عامل اجرایی. شما در اظهارات مقامات آمریکایی آن را می‌بینید. برآورد آنها این بود که در عملیاتی به صورت غافلگیرانه به زعم آنها جنگ نظامی را از خارج به کشور وارد کنند و مردم منتظر یک علامت هستند.

 از خارج حمایت می‌شوند با چالش‌های داخل کشور و  مشکلات اقتصادی و باعث می‌شود مردم بعد از این حرکت خارجی وارد خیابان‌ها شوند و آشوب‌ها شروع شود. برآورد دشمن از صحنه داخل ایران این بود. در سطح منطقه‌ای برآورد محاسباتی‌شان این بود که جبهه مقاومت ضعیف شده در غزه و در لبنان. امروز عراق ساکت شده، ایران درگیر مسائل داخلی خودش است و این ضعف در محور مقاومت و جبهه مقاومت باعث می‌شود هیچ حمایتی از ایران نشود.

از طرف دیگر خود رژیم بعد از گذشت نزدیک به ۶۵۰ روز از نسل کشی در غزه و تجاوز به لبنان باید فرافکنی صورت می‌داد و به زعم خود رژیم به اینکه سوریه دچار مشکل شده و لبنان دچار مشکل شده و فلسطین .           الان بعد از ۶۵۰ روز که مقاومت در فلسطین و بعد در لبنان صورت گرفته و بنا به برآورد خود مقامات اسرائیل و کارشناسان خبره اسرائیل  با وجود همه نسل کشی هیچگونه دستاوردی برای رژیم نبود؛ مردم در غزه ماندند، حماس ماند و به شما بگویم امروز توان رزمی انسانی حماس نسبت به ۶۵۰ روز قبل چندین برابر شده است. شاید از لحاظ تجهیزات دچار مشکل شده باشد، اما خیل جوانان در ۶۵۰ روز به حماس امروز آمدند و پیوستند. شما می‌بینید در چند روز اخیر عملیات‌ متنوعی هم دارد انجام می‌دهد و از طرف دیگر تصور آمریکایی‌ها  این بود که روس‌ها درگیر بحران اوکراین هستند و چین در چالش با خود آمریکا است و شرایط منطقه هم کشور‌ها جرات مخالفت با حمله به ایران را نمی‌کنند از یک طرف جریان‌هایی که ضد انقلاب هستند، ضد مردم هستند و عملیات‌ تروریستی علیه مردم اینها الان آماده شدند که بیایند به سمت مرز‌ها این حمله نظامی خارجی که صورت می‌گیرد با ضربه اول در داخل کشور و از مرز‌ها این هجوم شروع خواهد شد و نتیجه این می‌شود که نظام دچار مشکل شود. بهانه‌ای هم که برای این عملیات و این تجاوز انجام دادند اینکه ایران دنبال غنی‌سازی اورانیوم است و باید متوقف شود که حرف کاملاً بی‌اساسی است.

آمریکایی‌ها در رابطه با ایران دنبال تسلیم و تغییر نظام و بازگشت به ایران هستند. قبلا هم اعلام کردم مشکل آمریکایی‌ها فقط مسئله نظام جمهوری اسلامی نیست. مشکل اساسی با مردم است. چون انقلاب اهداف نامشروع آمریکا را در ایران از بین برد، مردم را از بین بردند، با این محاسبه غلط اینها حمله به ایران را انجام دادند. با گذشت ۹ روز،  تاب آوری رژیم صهیونیستی از بین رفت و دیدید بعد از دو سه روز آمریکایی‌ها وارد عملیات شدند و مراکز هسته‌ای ما را مورد هدف قرار دادند. واکنش ایران بلافاصله پاسخ قاطع بود آن هم انتخاب کشوری مثل قطر. این بسیار پر پیام بود هم برای آمریکایی‌ها و رژیم صهیونیستی و هم برای منطقه که بزرگترین پایگاه نظامی که مرکز فرماندهی و راداری و کنترل و فرماندهی آمریکا است. در قطر، جمهوری اسلامی بلافاصله این را مورد هدف قرار داد و اگر آمریکایی‌ها واکنش انجام می‌دادند اهداف بعدی قاطع‌تر بود، این در تصمیمی بود که مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران گرفته بودند. در این فضا مجبور شدند به اینکه بگویند آتش بس. البته این آتش بس نانوشته است و هیچ تضمینی وجود ندارد به این چیزی که می‌گویند. آتش بس که مفهومش فعلاً توقف عملیات است اگر از طرف دشمن نقض نشود. نفاق آمریکایی‌ها را دیدیم اینکه بگوییم آنها گفتند آتش بس و رعایت کردند و دیگر جنگی را به ما تحمیل نخواهند کرد این حرف کاملا اشتباه است و در برآورد راهبردی هیچگونه اعتمادی به آتش بس دشمن نیست. 

سوال: اینکه می‌فرمایید احتمال دارد مجدد حمله صورت بگیرد آیا معنی آن این است که ما نتوانستیم هنوز بازدارندگی ایجاد کنیم.

کاظمی قمی: اینکه احتمال دارد عملیات انجام دهد که من می‌خواهم بگویم احتمالش قوی خواهد بود قرائن و شواهد نشان می‌دهد در میدان عملیات آنها به دنبال ترمیم، تجهیز و آماده‌سازی برای عملیات هستند. اینکه می‌گویند تجهیزات و تسلیحات دوباره دارد می‌آید، انگلیسی‌ها می‌دهند، آمریکایی‌ها می‌دهند برخی از کشور‌های مدعی به دروغین حقوق بشر اروپا دارند رژیم را کمک می‌کنند.

 دیدید مواضعی که برخی کشور‌ها مثل آلمان گرفته بودند آمدند این تجاوز را حمایت کردند. شرایطی که رژیم دارد این است که باید در فضای جنگی و عملیاتی عمل کند. شما دیدید به محض اینکه آتش بس مطرح شد مسئله محاکمه نتانیاهو شروع شد. دیدید آقای ترامپ بلافاصله تهدید کرد اینکه اگر محاکمه نتانیو صورت بگیرد کمک‌های من از اسرائیل قطع خواهد شد. پیام این حرف این است که مسئله جنگ علیه جمهوری اسلامی بحث نتانیاهو نیست. وقتی ترامپ می‌گوید من حمایت‌ها را قطع می‌کنم مفهومش این است که کل صهیون این جنگ را همراهی می‌کند.

 آمریکا همراهی می‌کند. نتیجه‌گیری کنیم مسئله غنی سازی بهانه است. در رابطه با جمهوری اسلامی ایران بحث تسلیم و تغییر نظام و بازگشت آمریکا به ایران است و دوم مقدمه‌ای است برای طرحی که آمریکایی‌ها از سال ۲۰۰۱ در منطقه دنبال می‌کردند. شکل دهی به خاورمیانه جدید خاورمیانه‌ای که امنیت اسرائیل را پایدار کند و سلطه آمریکا بر منطقه باشد و مقاومت‌های اسلامی و مردمی را از بین ببرد. سلطه آمریکا بر حوزه انرژی که بتواند نه اقتصاد دنیا را سیاست بین المللی و جهانی را تنظیم کند. من به این باورم جمهوری اسلامی بمب اتمی نمی‌خواست بسازد که حالا بخواهد راستی‌آزمایی کند. این بحث برای الان نیست از سال ۱۳۸۲، ۸۳. یعنی بعد از اینکه آمریکایی‌ها آمدند در افغانستان و عراق، مسئله هسته‌ای را با کمک اروپایی‌ها مطرح کردند. فضایی ایجاد کردند. یعنی تهدید فرضی را به وجود آوردند برای اینکه بتوانند با این تهدید فرضی در منطقه مداخله کنند. بحث آمدن به افغانستان به بهانه اینکه می‌خواهند با تروریسم بجنگند بعد آمدند در عراق. بعد مسئله اینکه ایران دنبال بمب اتم است، ایران که نمی‌خواست بمب اتم بسازد. راستی آزمایی هم شده بود. شما ببینید الان در طول نزدیک به ۱۸، ۱۹ سال ما مذاکره کردیم برآیند آن شد چیزی به نام برجام. ما هم به همه تعهدات عمل کردیم در حالی که آمریکایی‌ها عمل نکردند. چیزی هم درست کردند به نام مکانیزم ماشه. الان هم بحثی است که مثلاً چقدر مکانیزم ماشه می‌تواند تاثیر بگذارد یا فشار روی ایران باشد بحثش را باید در جای خودش کرد. پس مسئله غنی‌سازی نبود مسئله ایران کلیتش و مسئله اینکه آمریکایی‌ها در منطقه بهانه‌ای داشته باشند برای تجاوزگری.

سوال: اینکه برخی‌ها معتقدند رژیم زیر میز مذاکره زد در آستانه دور پنجم، این را قبول دارید؟

کاظمی قمی: به نظرم حرف دقیقی نیست چرا نیست؟ ما ۵ دور با هیئت حاکمه جدید آمریکا مذاکره کردیم آن کلامی که مقام معظم رهبری گفت مذاکره نمی‌کنیم بعد فرمودند مذاکره مستقیم نمی‌کنیم، در مذاکره دیدیم. بعد آنها گفتند بحث غنی‌سازی صفر را نمی‌خواهیم مطرح کنیم بعد آمدند مسئله موشکی را مطرح کردند و بعد موضوعات دیگری را مطرح کردند. یعنی زیاده خواهی آمریکا موضوعاتی که آمریکایی‌ها در مذاکره مطرح کردند عملاً مذاکره را متوقف کردند. یعنی مسیر مذاکره به سمت تفاهم یا توافق نمی‌رفت که شما بگویید نتانیاهو آمد زد زیر میزی که داشت توافق می‌شد. همه اینها حرف است یعنی شما اختلافی بین رژیم صهیونیستی و آمریکا در مسائلی مثل ایران نمی‌بینید. حتی می‌خواهم بگویم خیلی جا‌ها در تاکتیک هم اختلاف نیست اینها بازی است شما ببینید مثلاً مواضعی که رئیس جمهور آمریکا به دفعات می‌گیرد متناقض است. در اختلاف با یکدیگر اینکه مثلاً بگوید نتانیاهو جنگ را راه انداخت و ترامپ مخالف بود اصلاً آماده سازی برای این جنگ که فقط جنگ نظامی نبود، جنگ شناختی بود.

 فضاسازی بین‌المللی بود. مسئله رسانه بود آماده سازی دیپلماسی بود که کشور‌های حامی رژیم اشغالگر بیایند در حمایت از این رژیم وارد عمل شوند. این کار‌هایی بود که آمریکایی‌ها انجام دادند پس مسئله اینکه زیر میز مذاکره زده شد اصلاً توافقی نمی‌خواست صورت بگیرد بعد هم دیدید خود آمریکایی‌ها به محض اینکه دشمن ضربه اول را به ما وارد کرد ما اول ضربه خوردیم. ما فرماندهان ارشد کشورمان را از دست دادیم، دانشمندان بزرگ ما شهید شدند اینها دانشمندان بمب اتم نبودند اینها دانشمندان رکن اقتدار ملی کشور یعنی توسعه علمی و فناوری کشور بودند.

سوال: شما معتقد هستید ما راجع به طراحی نوع عملیات غافلگیر شدیم؟

کاظمی قمی: اینکه دشمن می‌خواهد عملیات کند پیش بینی شده بود. شما اگر ببینید شهادت فرمانده عزیز ما سردار سلامی در دفتر کارش است. شهید حاجی‌زاده در محل کار است. آن هم بعد از نیمه شب آنها در محل کار هستند و دارند کار می‌کنند. اما هدفی که دشمن قرار داده این هدف به نظر من خیلی ما برآورد دقیق نکرده بودیم. مثلاً یک فضایی خود این نشان می‌دهد ادعای دروغین دشمن را به اینکه ما دنبال این هستیم که نگذاریم ایران غنی‌سازی کند در حالی که آمد فرماندهان و دانشمندان ما را زد و بعد مردم را. فشار به مردم برای ایجاد عصیان در جامعه است.

 یعنی به نظام فشار بیاورند. مثل کاری که در زمان اوباما انجام می‌شد. از خانم کلینتون سوال کردند شما که تحریم می‌کنید در مسئله مواد غذایی و دارو، فشار به مردم می‌آید، گفت: بله ما به مردم فشار می‌آوریم که مردم علیه نظام وارد عمل شوند. این حرکت نظامی هم یکی از تصورات دشمن است، اما آن محاسبه غلط بود و چه در این محاسبه غلط است.

سوال: چرا؟

کاظمی قمی: اعتقاد من این است دکترین نظامی ما، بازدارندگی نامتقارن است. در بازدارندگی نامتقارن بهترین پدافند، آفند است. همین که شما دیدید بعد از ضربه اولی که به ما وارد شد به فاصله یک ساعت و نیم پیام مقام معظم رهبری فرمانده کل قوا به دستگاه نیرو‌های مسلح تمام جانشین‌ها کارهایشان را انجام دهند. ظرف ۱۰ ،۱۲ ساعت فرماندهان تعیین شدند و عملیات شروع شد. عملیاتی که به شدت کمرشکن بود یعنی آفند به صورت نامتقارن این را باید پذیرفت من اینجا به عنوان کارگزار نظام صحبت نمی‌کنم. به عنوان کارشناس صحبت می‌کنم.

 اینکه این همه ریز پرنده در داخل کشور، این همه پهپاد این همه عوامل در داخل کشور آماده شد این یک نقطه اشکال است و چیزی که می‌خواهم بگویم یکی از دستاورد‌ها و درس این جنگ تحمیلی این است که در حوزه امنیت، در حوزه حفاظت، در حوزه کنترل مبادی رسمی کشور باید جدی باشیم شاید خوششان نیاید بگویم نمی‌شود گمرک های ما ایکس ری نداشته باشد. شما در بندر شهید رجایی که آن حادثه اتفاق افتاد می‌گویند یک ایکس ری بود برای ترانزیت. چه حجم کالایی وارد کشور می‌شود. نظام مقدس جمهوری اسلامی که امروز در تراز یک قدرت دارد عمل می‌کند و بزرگترین دشمنان انسانیت و بشریت در مقابلش هستند جمهوری اسلامی، چون بزرگ است دشمنان بزرگ هم دارد. آنها که بیکار نمی‌نشینند آنها به هر شیوه‌ای در حوزه جنگ نظامی، جنگ شناختی، در حوزه امنیت، نفوذ، ترور اینکه جلوی فناوری و پیشرفت علمی را بگیرند، اینکه در حوزه فرهنگی، اباحه‌گری را ترویج کنند. جنگ ترکیبی همه جانبه است. دشمن عمل کرده ما در این حوزه که اعتقادم این است یکی از دستاورد‌های این جنگ متوجه سازی نظام در حوزه توجه به حوزه امنیت داخلی، مقابله با نفوذ، تقویت حفاظت و امنیت. و در اینجا ما باید مردم را نقش بدهیم مردم ما همه جا همراه نظام بوده اند.

سوال: اینکه شما اشاره کردید به مبادی ورودی کشور، آیا در این که در زمینه نفوذ  الان خیلی از محافل خبری سهمی را به اتباع  می‌دهند؛ برخی تحلیلشان این است که اتباع نقش بسزایی داشتند. شما این را چقدر تایید می‌کنید؟

کاظمی قمی: من بیش از اینکه دیگری را متهم کنم توجه به ضعف خودم می‌کنم، هر کشوری برای حاکمیت ملی‌اش، استقلالش، برای حفظ تمامیت ارضی اش باید پدافند و کمربند امنیتی اش را قوی کند کشوری مثل جمهوری اسلامی باید چندین لایه امنیتی اش را تقویت کند. در کشور ما چند میلیون مهاجر وجود دارد. این هست. بحث امروز و دیروز هم نیست از زمان تجاوز ارتش سرخ کمونیست آنها به افغانستان که تجاوز کردند ما شاهد آوارگان و مهاجران افغان بودیم، ۲۰ سال آمریکایی‌ها تجاوز و اشغالگری کردند جز خرابی و ایجاد ناامنی و ترویج مواد مخدر هیچ چیز دیگر نیاوردند یا جنگ داخلی بود آنها آمدند در مسئله مهاجران یا اتباع خارجی هر نظامی باید به موضوع امنیت به عنوان موضوع اول توجه کند به حضور قانونمند باید توجه کند، اگر غیر از این عمل کند خطا کرده خطر در حوزه دفاعش، امنیت ملی و منافع ملی‌اش و امنیت داخلی است اینکه نظام باید کنترل کند، مگر شهروند را کنترل نمی‌کند طبیعتاً تبعه خارجی را هم باید کنترل کند این امری است که باید انجام بشود

 اینکه الان در دستور کار است اینکه باید این را قانونمندتر کنیم حضور غیرقانونی باید برود این سیاست درستی است، اما با شیوه خودش باید عمل شود، این را بگویم، چون بحث، بحث مهاجران افغان است باید از چند منظر نگاه کرد یک از منظر امنیتی باید کنترل کرد باید قانونمند کرد کار درستی است مرز‌ها را باید کنترل کنیم اینکه جمهوری اسلامی الان  طرح انسداد فیزیکی مرز را دنبال می‌کند در همین راستا است، کار بزرگی انجام می‌دهد، اما شما نمی‌توانید این را با یک روش انجام بدهید که جانب دیگران را نبینید اگر در افغانستان این بحران‌های امنیتی، اقتصادی و مسائل این چنینی پیش نمی‌آمد این همه از افغانستان مهاجر به کشور‌ها سرازیر نمی‌شد، ما یک نکته را فراموش نکنیم افغانستان و مردم افغانستان در حوزه تمدنی ایرانی اسلامی هستند ما باید به این توجه کنیم همین مردم افغانستان بودند در دوره دفاع مقدس در این جنگ ۸ ساله به کمک آمدند در برابر داعش ایستادند نقش اینها در مسئله توسعه اقتصاد ملی ما نقش مثبتی است پس حرف من این است که باید این را قانونمند کنیم این حرف شاید حرف خوشایندی نباشد.

 ما باید قبل از هر اقدامی اطلاعات خودمان را درباره مسئله اتباع خارجی کامل و دقیق کنیم برای اینکه هر طرحی نیازمند اطلاع است، بهترین شیوه برای اینکه این اطلاعات باید دقیق بشود کمک مردم است مردم با اینها دارند کار می‌کنند یا در کارگاه‌هایشان هستند یا در کارخانه‌ها هستند مردم باید بیایند اطلاعات آنها را بدهند این به غیر از اطلاعاتی است که دولت دارد می‌گیرد از توی آنها مردم آمادگی همکاری دارند. ما برای این که یک تصمیم راهبردی بگیریم باید این اطلاعات را با کمک مردم بگیریم.

سوال: دو سوال مهم است، سوالی است که پرتکرارست، برخی این پرسش را مطرح می‌کنند که با توجه به این که معتقدیم توان آفندی خیلی خوبی در جنگ ۱۲ روزه داشتیم، بهانه خیلی خوبی هم برای پاسخ دادن به رژیم داشتیم چرا به توقف آتش رضایت دادیم؟

کاظمی قمی: آن چیزی که من برداشت کردم از بیانات مقام معظم رهبری ایشان فرمودند اگر دشمن دست به چنین خطایی بزند ضربه جبران ناپذیری را ما بر این رژیم وارد خواهیم کرد، به نظر من ما در تحقق این پیام موفق بودیم.

دشمن اگر دست به چنین خطایی زد چنین پاسخ خسارت آمیزی به او بدهیم.

شما ببینید در طول این بیست روز گزارش هایی که الان دارد از تیغ سانسور خارج می‌شود، میزان خسارت‌ها و خرابی‌هایی که در حوزه‌های مختلف چه انسانی، چه خسارت‌های مادی، روحی، معنوی، شما ببینید آمار خودکشی سرباز‌های رژیم اشغالگر رو به تزایدست که این اخبار را دارید، آن ضربه خسارت آمیز یعنی جبران ناپذیر زده شده است.

آیا ما می‌توانستیم ادامه دهیم، آمادگی‌های رزمی ما انواع تجهیزات و سلاح‌های مان را به منصه آزمایش نیاوردیم و اگر دشمن دست به خطای مجدد بزند آن وقت خواهد دید.

پس ما به آن هدف رسیدیم و به نظر می‌شد ادامه هم بدهیم، اما فضای بین المللی، منطقه‌ای و داخلی کشور و این که این پیام داده شده است که آقا الان متوقف کنید، این می‌شود مثل مسیر مذاکره است که در مذاکره چیزی نیست، ما دنبال سلاح اتم نبودیم، اما به بهانه غنی سازی نشستیم مذاکره کردیم.

این اتمام حجت شد، جمهوری اسلامی در ضربه آخری که به آمریکایی‌ها زد، نشان داد که ما قادریم اهداف را به طور جدی نشانه بگیریم.

کاظمی قمی: یک جمله در ابتدا گفتم الان هم می‌خواهم بگویم، آیا امکان این که دشمن جنگی را برای ما تحمیل کند وجود دارد یا نه، من می‌گویم قطعا امکان دارد، اما قاعده دارد،

دشمن، فهمید که در محاسباتش تا الان اشتباه کرد، چه در رابطه با نظام، چه در رابطه با نیرو‌های مسلح یا مردم، چه در سطح بین المللی و منطقه‌ای، خیلی اتفاق بزرگی است، جهان اسلام شیعه و سنی آمدند حمایت از ایران.

این جنگ و مقاومت ایران موقعیت ایران را اعتلا بخشید در سطح منطقه و بین المللی. توان آمریکا و رژیم را به افتضاح کشاند.

الان آمادگی‌هایی که ایران انجام می‌دهد، حضور مردم در صحنه، آمادگی نیرو‌های مسلح و کاری که دولت باید در حل مسئله اقتصادی انجام بدهد.

کنترلی که بر مرز‌ها انجام می‌شود و تاکید می‌کنم، گمرک مسئله جدی است در حوزه امنیت، ما باید کنترل کنیم، نمی‌شود مرز‌های رسمی ایکس ری نداشته باشد، کنترل نداشته باشد، من قاطع بگویم در این جنگ ما در چه در حوزه روایتی و در حوزه اراده در این دو حوزه ما پیروز شدیم.

امروز اگر این ظرفیت‌هایی که عرض کردم آماده کردیم، این بزرگ‌ترین اقدام بازدارندگی است برای تجاوز مجددی که می‌خواهد بکند، اگر این انسجام و آمادگی نباشد، خوشبختانه این آمادگی امروز در نیرو‌های مسلح موج می‌زند، ضعف‌هایی که در حوزه امنیتی داشتیم در طی این ۲۰ روز بعد از جنگ، خیلی هاش را کار کردیم، مرز‌هایمان را خوب داریم کنترل می‌کنیم.

سیگنال‌ها و پیامی که مردم دارند از نظام و نیرو‌های مسلح و می‌گویند جانم فدای ایران را می‌دهند، این یک قاعده کلی خواهد بود که دشمن تجدیدنظر کند در تجاوز مجدد، چون می‌داند آن ضربه‌ای که خواهد خورد، ضربه موجودیتی خواهد بود.

سوال: بعضی‌ها که مقایسه می‌کنند  دستاورد‌های دو طرف را در این متخاصمه جنگ، اهدافی که آن‌ها مورد هدف قرار دادند، اهداف کیفی بود، اهدافی که ما مورد هدف قراردادیم بیشتر کمی بود. این را چقدر قبول دارید؟

کاظمی قمی: اهدافی کیفی در حوزه تاکتیک بود، می‌گویید که دانشمندان و فرماندهان بزرگ ما را زدند.

سوال: این طرف مطرح می‌کنند که شما یک شخصیت عالی رتبه نظامی را نزدید

کاظمی قمی: اطلاعات در یک عملیات که صورت گرفت ۳۰ خلبان رژیم صهیون کشته شدند.

برای این رژیم چیز کمی نیست، خیلی اطلاعات سانسور شده است، من اسمش را گذاشتم در حوزه تاکتیک، فرماندهان ما، فرماندهان راهبردی هستند، ولی هدف گذاری دشمن تسلیم و تغییر نظام بود، بازگشت آمریکا به کشور بود.

اگر این اتفاق در ایران می‌افتاد ما شاهد تغییر ژئوپلیتیک در منطقه می‌شدیم، کدام کشوری تاب آوری می‌کرد.

کدام کشوری مقاومت می‌کرد، آیا دشمن به این هدف‌ها رسید، به هیچ کدام نرسید، ما شهیدان والامقامی را از دست دادیم.

اما شما ببینید نیروی مسلح بدون تردید تحت فرماندهی معظم کل قوا ضربه سهمگینی را وارد کرد، نه این که آن هدف‌های راهبردی اش به نتیجه نرسید، بلکه در تاکتیک هم متوقف شد.

در این جا می‌خواهم یادی کنم از امام راحلمان، جنگ نشان داد، امام فرمود اگر پشتیبان ولایت فقیه باشید به مملکت آسیبی نخواهد رسید،  در این جنگ ما این را دیدیم و امروز باید ادامه دهیم.

سوال: در حوزه واکنش کشور‌های مختلف در این جنگ راجع به موضعی که روس‌ها اتخاذ کردند نظرتان چیست؟

کاظمی قمی: روس‌ها درگیر جنگ اوکراین هستند، مواضع ترامپ در روز‌های اول گفت که می‌خواهیم بحران اوکراین را حل کنیم، یک سری امتیازاتی را برای روس‌ها گفتند، این مناطق را باید اوکراین بدهد، اوکراین باید چه کار‌هایی انجام دهد، یعنی به نفع روسیه، امروز آمریکایی‌ها دارند پشتیبانی نظامی انجام می‌دهند.

یعنی روسیه درگیر چالش‌های نظامی و بحران امنیتی خودش است، مسئله، مسئله اوکراین نیست، پایه گذاری این جنگ را آمریکایی‌ها کردند، اگر خواستید راجع به جنگ اوکراین باید یک صحبت جدایی کرد، روس‌ها در سازمان انرژی اتمی در آن جا موضع منفی دادند نسبت به قطعنامه، در شورای امنیت مواضع ایشان روشن بود.

ما از روس‌ها الان خواسته این را نداشتیم که بیایند در جنگ. خودمان هم آمادگی رزممان و جنگمان بسیار خوب است و هم مردم در صحنه هستند و آمادگی پاسخگویی داریم، جمهوری اسلامی قطعا دست برتر را امروز نه در برابر رژیم در برابر اهداف آمریکا در منطقه دارد.

آمریکایی‌ها موضعشان در آژانس خوب بود، یعنی آن چیزی که روس‌ها خوب بود، اگر این‌ها قطعنامه‌ای که در تابستان بخواهند باز آژانس قطعنامه‌ای را وضع کند که پرونده ما برود به سمت شورای امنیت سازمان ملل مواضع چین و روسیه در حقیقت. 

سوال: شاید توقعشان مشابه موضع پاکستان از سمت روسیه انتظار داشتند؟

کاظمی قمی: در برابر آژانس که موضع خوبی داشت، در این جنگ الان از روس‌ها درخواست کمک که نکردیم، ضمن این که خودش درگیر بحران اوکراین است، در دکترین نظامی جمهوری اسلامی اتکاش به ظرفیت‌ها و بنیه داخلی خودش است.

اگر ما فراموش کردیم در جنگ تحمیلی هشت ساله بلوک شرق و غرب با همه اختلافاتی که داشتند هر دو آمدند پشت صدام علیه ملت ایران.

به تمامی جنگ بین کفر و اسلام بود، بین حق و باطل بود، مردم هشت سال مقاومت کردند، شما می‌بینید اردوگاه کمونیست از بین رفت، در نتیجه این مسئله را باید، یک نکته آخر می‌خواهم بگویم  اگر فرصتی باشد.

سوال: یک وقت اضافه داریم، راجع به مکانیسم ماشه می‌خواستم بپرسم؟

کاظمی قمی: باید دستاورد این ملت و مردم را، نیرو‌های مسلح و کل نظام در برابر آمریکا صهیونیست و رژیم و همه آن‌هایی که کمک کردند ما امروز باید در میدان دیپلماسی این میدان مقاومت را تبدیل کنیم به نتیجه و برد سیاسی.

من اعتقادم بر این است جمهوری اسلامی خالق فرصت‌ها در دل بحران هاست، امروز فرصتی است که در دیپلماسی باید فرصت را تبدیل کرد به اقتدار ملی، منطقه‌ای و سرنوشت.

امروز باید در دیپلماسی این گفته شود حضور پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه ضد امنیت برای این کشورهاست.

این کشور‌های منطقه امروز نگران هستند، از این که پاسخ جمهوری اسلامی قاطع به این اهداف خواهد بود. اقتصاد و امنیت این‌ها، این در دیپلماسی باید به این کشور‌ها گفته شود.

همکاری منطقه‌ای شکل بگیرد، امروز در دیپلماسی دیگر مسئله غنی سازی نداریم، مسئله رفع تحریم‌ها را داریم، امروز در دیپلماسی مسئله محاکمه و مسئله غرامت، این میدان دیپلماسی به کمک میدان مقاومت باید به دنبال این اهداف باشد.

سوال: آیا معتقدید مکانیسم ماشه فعال خواهد شد؟

کاظمی قمی: چیزی که امروز وزارت خارجه ما اعلام کرد غیر قانونی است، شرایطی که امروز در حوزه بین المللی و منطقه‌ای می‌بینیم و موضعی که کشور‌های دارنده حق وتو اگر اروپایی‌ها بخواهند، یعنی سه کشور دست به این اقدام بزنند، نتیجه برایشان حاصل نخواهد شد.

البته شاید الان بگویند که وقتی که این‌ها این مکانیسم را فعال می‌کنند براساس قانونی که وضع کردند که دیگر ما باید خیلی دقت کنیم در این قرارداد‌هایی که امضا می‌کنیم می‌گویند دیگر کشور‌ها حق وتو ندارند.

اما شرایطی که امروز به نظر من اروپایی‌ها این سه کشور دارند، اولا قانونی نیست، دو این که به نظرم می‌آید با شرایطی که این‌ها دارند، این‌ها شرایط به گونه‌ای باشد که این‌ها نتوانند مکانیسم ماشه را فعال کنند.

سوال: شما فکر می‌کنید که فعال نخواهد شد؟

کاظمی قمی: به نظر من فعال نخواهد شد. 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خبر‌های استان در بسته ۱۲۰ ثانیه
آغاز برداشت محصول خربزه از مزارع شهرستان تربت جام
شرایط اعزام تیم هندبال نوجوانان دختر به مسابقات قهرمانی آسیا مهیا شد
اجرای ۳۱ پروژه ابنیه فنی و پل در محور‌های مواصلاتی خراسان جنوبی
افزایش دمای هوا طی روز‌های آتی
آغاز مرمت گنبد سلطانیه، اثر ثبت جهانی
تازه‌های رادیو نمایش
رشد ۶۸ درصدی ساخت مدارس در بوشهر
آمادگی رسانه استانی برای پوشش بزرگترین پیاده روی دنیا
پذیرش دانشجو در ۳ رشته جدید در دانشگاه آزاد بردسکن
صادقیانی: بازی مهمی را با برد پشت سر گذاشتیم
اجرای طرح اصلاح شبکه دفع فاضلاب در بندر امام خمینی
پیشرفت ۹۳ درصدی پست برق ۶۳/۲۰ کیلو ولت جرون بندرعباس
افتتاح مرکز نگهداری کودکان "نسیم عاطفه پدران"
افتتاح تقاطع غیرهمسطح خواجه–ورزقان
حریق در منطقه آزاد ارتفاعات کوه پرنظامی چهارمحال و بختیاری
کشف ۱۳ دستگاه ماینر غیرمجاز در اصفهان
استقرار حسینیه حوزه علمیه خراسان جنوبی در شهر کاظمین
جوایز مدال بازی‌های کشور‌های اسلامی مشخص شد
اعلام لیست شعب کشیک بانک‌های استان کرمانشاه در تاریخ پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتراض پیاتزا به فدراسیون جهانی والیبال جواب داد
گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و سه کشور اروپایی درباره ایران
ادامه گرمای هوا در مازندران
استقلال امروز به مصاف قهرمان اردن می‌رود
ابقای سه تن از فقهای شورای نگهبان
طرح فروش خودرو‌های وارداتی صحت ندارد
شکست تیم فوتبال استقلال مقابل الحسین اردن
شبکه خبر؛ پرمخاطب‌ترین شبکه در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه
تاکید رئیس شورای کریکت آسیا بر توسعه این رشته المپیکی در ایران
ژسوس سرمربی النصر شد
پزشکیان: همچنان معتقدیم که پنجره دیپلماسی باز است
عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی پس از پاسخ قاطع ایران
طرح مشترک جریان فتنه با منافقین و رضا پهلوی
پرمخاطب‌های تلوبیون
مهدی مهدی‌پور به آلومینیوم اراک پیوست
نتانیاهو مسئولیت ترور دانشمندان ایرانی را برعهده گرفت  (۳ نظر)
طرح مشترک جریان فتنه با منافقین و رضا پهلوی  (۳ نظر)
چرا بانک‌ها برای وام ازدواج «شعبه» را تایید نمی‌کنند  (۳ نظر)
سردار رادان: پیروز قطعی دفاع مقدس ۱۲ روزه ملت ایران بود  (۲ نظر)
پاکستان قاطعانه نشان داد با ایران، برادر است  (۲ نظر)
دستور رئیس قوه قضائیه برای مقابله با گرانفروشی و احتکار  (۲ نظر)
پزشکیان: همچنان معتقدیم که پنجره دیپلماسی باز است  (۲ نظر)
ترامپ: از پوتین بسیار ناامید شده‌ام  (۲ نظر)
رژیم صهیونیستی بمباران سوریه را از سرگرفت  (۲ نظر)
انتشار فراخوانی بین المللی برای بازطراحی ساختمان شیشه‌ای  (۱ نظر)
واکنش وزیر خارجه به لفاظی‌های نخست وزیر رژیم صهیونی  (۱ نظر)
امنیت خلیج‌فارس مستلزم مشارکت کشور‌های منطقه است  (۱ نظر)
توانمندی نیرو‌های مسلح دشمن صهیونی را درهم شکست  (۱ نظر)
بازگشت قیمت‌ها به قبل از دفاع مقدس ۱۲ روزه لازم‌الاجرا است  (۱ نظر)
کلیات طرح تقویت بنیه نیرو‌های مسلح تصویب شد  (۱ نظر)